قربانی دولت آباد اظهار کرد بیش از ۴۰۰ صلح یار در شهرستان تبریز فعالیت میکنند که در قالب هیاتهای صلحی متنوع و مختلف مثل صلح یاران پزشکی، صلح یاران ورزشی، انبوه سازان، نظام مهندسی، کمیته امداد، بانکهای خصوصی، امور بیمهای، مطبوعات و رسانه، نظام صنف کشاورزی، شهرداری، اتحادیه آسانسور، دفتر حمایت از ایثارگران، تاکسیرانی، میدان تره بار از جمله هیات های صلحی است که صلح یاران در آن فعالیت میکنند.
وی گفت: صلح یاران با صدور ابلاغ و احکام در کنار شورای حل اختلاف پروندههایی که ارجاع میشود را رسیدگی میکنند.
قربانی ادامه داد: شورا یاران نیز افرادی هستند که زیر نظر شورا در آن محل حاضر میشوند.
وی گفت:طلایهداران صلح نیز که در قالب هیاتهای صلحی فعالیت میکنند دارای مهارت بوده به خصوص در زمینههای تخصصی اخذ رضایت و قصاص به عنوان معتمدان، ریش سفیدان یا خادمان رضوی در این زمینه تلاش میکنند.
وی یادآور شد: صلح یاران پزشکی پروندهها و شکایتهایی که به آنها ارجاع داده میشود توسط سه عضو، پزشک پیشکسوت استاد پزشکی و پزشکی قانونی رسیدگی میکنند البته صلح یاران حکمی صادر نمیکنند زمانی که شکایت مراجعه کننده وارد نیست وی را توجیه میکنند یا باید از طرف پزشکی که از وی شکایت شده جبران خسارت یا موارد دیگر انجام شود تا رضایت و سازش حاصل شود.
وی از تشکیل ستاد ملی صبر مخفف صلح، بخشایش و رضایتمندی در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: این ستاد برای ارتقای صلح و سازش کمک میکند و به طور سیستمی و تشکلی فعالیت خواهد کرد.
وی ادامه داد: در قالب ستاد ملی صبر شورای حل اختلاف تخصصی و محلی در آذربایجان شرقی ایجاد شده است.
وی همچنین با اشاره به عملکرد شورای حل اختلاف آذربایجان شرقی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۷۸ هزار و ۸۳۵ فقره پرونده در این شورا تشکیل شده است.
قربانی ادامه داد: در این مدت ۱۷۹ هزار و ۷۸۳ فقره پرونده نیز رسیدگی و مختومه شده که پروندههای سالهای قبل نیز شامل این تعداد پروندههای مختومه است.
وی از اخذ ۱۹ رضایت برای پروندههای قصاص و سازش طی امسال در استان خبر داد و گفت: سال گذشته برای ۱۴ پرونده قصاص رضایت اخذ شد که امسال افزایش یافته است.
منبع:ایرنا