بحث عدم راه‌اندازی پژوهشکده انار فردوس و همچنین مشکلات پیش رو برای اهالی شهرک فرهیختگان بیرجند باب گفتگو با رئیس دانشگاه بیرجند را باز کرد.

لامعی گیو رئیس دانشگاه بیرجند در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: در مورد بحث پژوهشکده انار فردوس سِیر کشاورزی فردوس تغییر کرده و بسیاری از باغات به سمت و سوی انار و پسته حرکت کرده است.

او افزود: مورد دوم اینکه این پژوهشکده در زمینی واقع شده که بنا به گفته متخصصین و شهروندان، مستعد کشاورزی برای انار نیست و مورد سوم اینکه از نظر پژوهشی پژوهشکده دارای شرایط خاص بوده، ساختار سازمانی و اداری خاص خودش را می‌طلبد و می‌بایست مجموعه‌ای از اعضای هیئت عملی مشغول پژوهش باشند، اما متاسفانه مجوزی که برای این مجموعه صادر شده مشمول ثمر شده است.

لامعی گیو بیان‌ کرد: کاری که ما انجام دادیم در دولت شهید رئیسی بحث عمرانی را پیش بردیم، اما از نظر پژوهشی با چالش روبرو است، زیرا پژوهشکده مستلزم چندین گروه پژوهشی است و هر گروه پژوهشی ساختار و اعضای هیئت علمی خود را دارد که این امر در گذشته محقق نشده و تا وقتی تعیین تکلیف نشده استفاده از لفظ پژوهشکده غیر علمی است؛ بنابراین در گفتگو با شورا و فرماندار فردوس به این نتیجه رسیدیم بایستی تغییر کاربری داده به مرکز پژوهش انار تبدیل شود.

رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: در مورد شهرک فرهیختگان نیز متولی ارائه خدمات هیئت اجرایی مسکن است که توسط خود شهروندان انتخاب می‌شود، اما این بدین معنا نیست که دانشگاه از شهرک و مشکلاتش دور است. 


بیشتر بخوانید


او عنوان کرد: یکی از مطالبات به حق ساکنین، تفکیک سند شهرک از اراضی دانشگاه است که فرایند آن آغاز شده و دو مرتبه پرونده آن در کمیسیون فرعی حقوقی و قضایی هیئت دولت رفته و به زودی برای سومین بار در این کمیسیون مطرح می‌شود.

لامعی گیو تصریح کرد: در خصوص دیگر خدمات نیز پس از یک دوره محدودیت و تعامل با دیگر دستگاه‌ها خدمات ایجاد شد، اما به طور مثال آب مورد نیاز را دانشگاه تأمین می‌کند که در هماهنگی‌ها با اداره فاضلاب و بر اساس تفاهم مِن بعد این اداره باید پاسخگوی نیاز شهروندان در این منطقه باشد.

مروری بر همایش‌های ملی که به زودی توسط دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود 

لامعی رئیس دانشگاه بیرجند گفت: ۲۳ و ۲۴ آبان هفتمین همایش ملی زعفران ایران به میزبانی دانشگاه بیرجند و پردیس کشاورزی با استقبال از مهمانانی از سراسر کشور برگزار می‌شود.

او افزود: در ادامه این جشنواره معرفی زرشک را نیز داریم که ۹۹ درصد زرشک جهان در استان تولید می‌شود، ۳۸ هزار خانواده از این محل امرار معاش کرده و بیش از ۲۵۰ مقاله در این مورد به دانشگاه رسیده است. 

لامعی گیو بیان کرد: ۲۸ آبان نیز همایش گرامیدشت ابن حسام خوسفی را در دانشگاه داریم که در این مورد بیش از ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسیده که ۱۰۰ مقاله پذیرفته شده است، ابن حسام خوسفی از نظر علمی جایگاهی والایی دارد و برخی از پژوهشگران از وی به عنوان فردوسی ثانی یاد می‌کنند. 

رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: همچنین در ۲۹ آبان رویداد تخصصی زرناب را داریم، از نظر تولید زعفران در کشور مقام دوم و از نظر کیفیت مقام اول را داریم، پژوهشکده خاص زعفران در دانشگاه وجود دارد، یکی از اساتید موفق به تولید دستگاه پاک کردن زعفران شد، مجوز تولید قرص زعفران گرفته شده و این قرص هم اکنون در بازار وجود دارد؛ در مورد عناب نیز ۹۸ درصد عناب کشور در استان تولید می‌شود.

او عنوان کرد: ۲۸ آبان نیز اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان با رویکرد اسلامی داریم که روحیه پرسشگری و نقادی را در نسل جوان و دانش آموز رواج می‌دهد، زیرا یکی از تفاوت‌های معنادار نظام آموزشی ما با غرب این است که آنها از همان کودکی دانش‌آموزان را با تفکر نوآوری، خلاقیت و آموزش کاربردی آشنا و آماده می‌کنند در حالی که ذهن دانش آموزان ما انباری از محفوظات است. 

لامعی گیو تصریح کرد: همچنین ۲۸ آبان برگزاری چهارمین همایش پژوهش‌های نوین در علوم دائمی با محوریت تنش‌های محیطی و در اسفند ماه نخستین همایش بین‌المللی انجمن ایران شناسی را داریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.