بند ناف، سرشار از سلول های بنیادین و بسیار موثر برای درمان بیماری های خونی مختلف است که تا سال های گذشته به عنوان ضایعات دور ریخته میشد؛ اما با انجام مطالعات مختلف،کارشناسان متوجه خواص آن شده و پس از اخذ رضایتنامه کتبی از مادران بند ناف نوزادان را نگهداری می کنند.
در همین راستا، نسرین عزتی، مسئول بخش بانک خون بند ناف سازمان انتقال خون کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک خون بند ناف نوزادان حدود ۱۵ سال است که در سازمان انتفال خون کشور راه اندازی شده و در این مدت بیش از ۲۶ هزار اهدای خون بند ناف با رضایت نامه کتبی مادران انجام شده است.
وی با اشاره به این که به طور متوسط، سالیانه ۱۵۰۰ اهدای خون بند ناف در کشور اتفاق می افتد ، بیان کرد: خون بند ناف نوزادان دارای سلول های بنیادبن خون ساز و غنی است که برای درمان بیماری های مختلف خونی از جمله سرطان خون به کار گرفته می شود.
مسئول بخش بانک خون بند ناف سازمان انتقال خون کشور تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰ خون بند ناف در کشور ذخیره شده اند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۲۹ مورد پیوند خون بند ناف در کشور انجام شده است. با توجه به تنوع قومیتی و البته ژنتیکی، باید اهدا کنندگان و بیماران از نظر ژنتیکی یکسان باشند.
عزتی تصربح کرد: پیوند سلول های بنیادین خون ساز بیش از ۷۰ نوع بیماری خونی را درمان خواهد کرد. سلول های بنیادی خون بند ناف از طریق ورود به مغز استخوان شروع به سلول سازی خواهند کرد.
در همین خصوص ضرابی، مدیرعامل شرکت بن یاختههای رویان نیز با تاکید بر اهمیت ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بند ناف، گفت: بابت هر نمونه که بخواهیم از سایر کشورها تهیه کنیم بیش از ۴۰ هزار یورو باید هزینه کنیم. اگر افراد مراجعه کنند و نمونه مورد نیاز را نداشته باشیم، وزارت بهداشت ناچار است از بانک جهانی فراهم کند.
مدیرعامل شرکت بن یاختههای رویان با بیان این که سلول های بنیادی میتوانند در درمان بیماری های مختلف درمانگر باشند، گفت: برای درمان بیماری های قلبی، فلج مغزی، اتیسم و آرتروز از سلول های بنیادی غیر خونساز یا مزانشیمی و برای درمان بیماریهای سرطان خون، تالاسمی، نقش سیستم ایمنی و کم خونی مادرزادی، از سلولهای بنیادی خونساز استفاده میشود.