رضا داودی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با تأکید بر اهمیت آزمایشگاهها در کنترل کیفیت و بهداشت آب شرب گفت: برای اطمینان از سلامت آب، ویژگیهای آن باید مطابق استانداردهای ملی فیزیکی و شیمیایی (۱۰۵۳) و میکروبی (۱۰۱۱) بررسی شود تا سلامت مصرفکنندگان تضمین شود.
وی افزود: آزمایشگاههای آب شامل بخشهایی همچون باکتریولوژی، بیولوژی، فیزیکی و شیمیایی معمول، ریزآلایندههای آلی و معدنی، و پرتوزا است که وظیفه شناسایی و تعیین مقدار عوامل مختلف آب را بر عهده دارد.
فعالیت ۱۷ آزمایشگاه و ۲۳ نیروی متخصص در استان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت و بهداشت آب در استان توسط ۱۷ آزمایشگاه کنترل میشود، گفت: در این مراکز ۲۳ نفر از کارشناسان با تخصصهای میکروبیولوژی، بیولوژی، و شیمی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری مشغول به فعالیت هستند.
وی همچنین به اجرای استاندارد بینالمللی مدیریت کیفیت آزمایشگاهها (ISO ۱۷۰۲۵) اشاره کرد و افزود: نتایج آزمونهای انجامشده در این آزمایشگاهها از دقت و صحت بالایی برخوردار است و آزمایشگاه مرکزی شرکت نیز این استاندارد را به طور کامل پیادهسازی کرده است.
داودی در ادامه درباره ویژگیهای آزمایشگاه مرکزی این شرکت گفت: آزمایشگاه مرکزی شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه، یکی از پیشرفتهترین مراکز آزمایشگاهی آب در سطح کشور است که با استانداردهای ISO ۱۷۰۲۵، OHSAS و IMS فعالیت میکند و نتایج آن اعتبار علمی بالایی دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اضافه کرد: این مرکز به دستگاههای پیشرفتهای نظیر جذب اتمیک، GC-Mass، HPLC، IC، ICP، TOC و پلاروگراف مجهز است و تمام مراحل کنترل کیفیت آب از منابع تولید و مخازن ذخیره تا شبکههای توزیع را از نظر باکتریولوژیکی، فیزیکی، شیمیایی و ریزآلایندهها بررسی میکند.
داودی تاکید کرد: این آزمایشگاه با بهرهگیری از تجهیزات روز دنیا و رعایت دقیق استانداردها، نقشی کلیدی در حفظ سلامت و کیفیت آب شرب استان کرمانشاه ایفا میکند.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه افزون بر ۳۷۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.
منبع:ایرنا