آنچه این روزها باشگاهها را در تنگنا قرار داده ابلاغیه جدید فدراسیون فوتبال به باشگاههای لیگ برتری درباره پرداخت اجاره بها برای استفاده از VAR چالش تازه و البته دغدغه بزرگ مدیران باشگاههای لیگ برتری است.
فدراسیون فوتبال درحالی تصمیم به دریافت اجاره بها بابت استفاده از VAR در مسابقات لیگ برتر از باشگاههای حاضر در این مسابقات گرفته که پیش از فصل به باشگاههای لیگ برتری چیزی گفته نشده بود و مسلما باشگاهها در بودجه فصل جاری خود هزینهای برای استفاده از VAR در محاسبات مالی خود لحاظ نکردهاند.
حال برای بسیاری سوال است که چرا فدراسیون فوتبال بدون اطلاع رسانی قبلی چنین درخواستی از باشگاهها دارد در حالی که مدیران فدراسیون میدانند باشگاههای لیگ برتری برای تامین بودجه خود وابسته به کارخانهها یا شرکتهای دولتی و خصوصی هستند و به یک باره نمیتوانند بودجه خود را افزایش دهند.
پیگیریها نشان میدهد مشکل از جایی شروع شده که دولت سیزدهم بودجه در نظر گرفته شده برای خرید VAR را مستقیم به فدراسیون فوتبال واریز نکرد و همین بوروکراسی اداری کار را خراب کرد. در سال ۱۴۰۲ پس از رایزنیهای فراوان مسئولان فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان، محمد مخبر معاون اول وقت رئیس جمهور شهید دستور به پرداخت ۱۰۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات کمک داور ویدئویی میدهد، اما این پول هرگز به دست فدراسیون فوتبال نرسید یا حداقل تا امروز این کمک هزینه خرید VAR به خزانه فدراسیون فوتبال واریز نشده است.
در روزهایی که فدراسیون فوتبال از هر طرف برای خرید تجهیزات این دستگاهها تحت فشار بود آنها با شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی برای دریافت این پول چالش داشتند. حتی در چند نوبت مسئولان فدراسیون درباره این وعده عملی نشده و موانع سر راه تحقق کمک هزینه خرید VAR مصاحبه کردند.
جالب است که در آن زمان کیومرث هاشمی وزیر وقت ورزش و جوانان هم در مصاحبه هایش تاکید میکرد که این پول به حساب وزارت یا مجموعههای تابعه واریز شده و با رفع موانع قانونی باید به دست فدراسیون فوتبال برسد، اما عجیب است که با وجود همه این پیگیریها ۱۰۰ میلیارد به موقع واریز نشد تا مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال مجبور شود از طریق رایزنی با فیفا پول خرید دستگاههایی را که با یک شرکت چینی به توافق رسیده بودند تهیه کند. گویا در آن مقطع با وجود آن همه پیگیری، وزارت ورزش فقط ۱۰ میلیارد تومان از ۱۰۰ میلیارد اهدایی دولت قبلی را به فدراسیون فوتبال داد و بقیه پول مشخص نیست تا امروز چرا به حساب فدراسیون فوتبال واریز نشده است.
پرداخت نشدن پول باعث شد تا فدراسیون فوتبال برای تامین تهیه دو دستگاه بعدی دچار مشکل جدی شود. با وجود این مشکلات شرکت چینی میپذیرد تعدادی دستگاه را به شرط پرداخت اقساطی از سوی فدراسیون فوتبال به ایران بفرستد. تا پیش از هفته دهم سه دستگاه کمک داور ویدئویی وارد ایران شد، اما فدراسیون فوتبال هنوز موفق نشده قسط نهایی خود را واریز کند. از سویی دو دستگاه دیگر هم تازه به ایران وارد شده و تعداد دستگاههای کمک داور ویدئویی به ۵ رسیده، اما اگر فدراسیون فوتبال نتواند برای پرداخت قسط آخر اقدام کند احتمال این که کلیه دستگاهها توسط شرکت چینی برگردانده شود وجود دارد! در واقع فدراسیون فوتبال مجبور شده برای تهیه پول دستگاههای خریداری شده از شرکت چینی از خود باشگاهها بخواهد تا هزینه نصب این دستگاهها را تامین کنند.
منبع: روزنامه خراسان