معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ایران نیازمند سالیانه ۵ ميليون دز واکسن روتاویروس است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در آیین آغاز واکسیناسیون کشوری روتاویروس گفت: برنامه واکسیناسیون در دنیا از سال ۱۹۷۴ آغاز شده است. از سال ۶۳ برنامه واکسیناسیون در کشور ما هم آغاز شد.

وی بیان کرد: با انجام واکسیناسیون، جان ۹۴ میلیون کودک از مرگ نجات یافته است. ایران جزء ۳ کشور پیشرو در دستیابی به حذف سرخک و سرخجه است. اگر واکسیناسیون انجام نمی‌شد، سالیانه ۵ میلیون نفر جان‌باخته و ۲۰ میلیون نفر معلول در دنیا داشتیم. کشورهای همسایه شرقی ما کمترین پوشش واکسن را دارند و تردد اتباع آن‌ها مشکلاتی را برای ما ایجاد می‌کند.

رئیسی تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که روتاویروس عامل ایجاد اسهال در کودکان زیر ۵ سال است. این ویروس ۵۰ درصد از کل بستری کودکان در بیمارستان‌ها را شامل می‌شود.

رئیسی ادامه داد: سالیانه ۱۷۳ هزار بستری ناشی از مشکلات ابتلا به روتاویروس در بین کودکان زیر ۵ سال داریم و نیمی از بستری‌ها در مراکز درمانی به دلیل ابتلا به این ویروس است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهند که تا چند سال آینده بیش از ۳۵ میلیون مرگ به‌ دلیل مقاومت میکروبی در جهان رخ دهد. تجویز آنتی‌بیوتیک در عفونت‌های ویروسی تاثیری ندارد.

وی تصریح کرد: سالی ۵ میلیون دز واکسن روتاویروس برای کشور نیازمندیم که برنامه‌ها برای صادرات این واکسن پس از تامین نیاز داخل انجام می‌شود. برنامه‌ریزی شده است تا واکسن تزریقی فلج اطفال با واکسن‌های پنجگانه تجمیع شود. آغاز توسعه ایمن‌سازی با واکسن در ایران از سال ۶۳ با ۶ واکسن شروع شد.

در ادامه مراسم، نادر توکلی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران محدوده وسیعی را تحت پوشش قرار داده است و امروزه بیش از ۶ میلیون نفر از مردم تهران تحت پوشش این دانشگاه قرار گرفته‌اند.

وی بیان کرد: دانشگاه ایران در شاخص میزان واکسیناسیون از جایگاه خوبی برخوردار است. الان ۳۱۰ واحد واکسیناسیون در خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت به مراجعه‌کنندگان خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌دهند.

توکلی تاکید کرد: اکنون ۱۴/۵ میلیون نفر در دنیا هیچ واکسنی را دریافت نکرده‌اند. در دانشگاه علوم پزشکی ایران، سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن به گروه‌های هدف تزریق می‌شود و هدف دانشگاه پوشش بالای ۹۵ درصدی است.

در ادامه برنامه حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در مجلس دهم ۱۰۰ میلیون تومان بابت ساخت واکسن روتاویروس و پنوموکوک اختصاص داده شد که متاسفانه صرف کارهای دیگری شده بود که وزارت بهداشت این واکسن را وارد کرد.

وی بیان کرد: امسال ۲۰۰ میلیارد برای تولید واکسن به انستیتو پاستور اختصاص یافته است. با انجام واکسیناسیون طول درمان و بستری کودکان در بیمارستان‌ها کاهش خواهد یافت.

شهریاری ادامه داد: در برخی از کشورها بین ۷ تا ۱۱ مورد واکسیناسیون انجام می شود؛ اما در ایران این میزان به ۵ مورد واکسن می‌رسد. ایران در حوزه سلامت از پیشرفت‌های فابل توجهی برخوردار است و باید این روند حفظ شده و ارتقاء یابد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار