باشگاه خبرنگاران جوان؛ نسرین علیپور-سرهنگ قهرمان طالع با بیان اینکه حدود ۶۸ درصد جرایم سایبری استان در بستر شبکههای اجتماعی اینستاگرام و تلگرام رخ داده است گفت: از نظر بسترهای ارتکاب جرایم سایبری بیشترین آمارها مربوط به اینستاگرام با ۵۱ درصد و تلگرام با ۱۷ درصد است که با توجه به نبود امکان دسترسی به شرکتها و مالکان این شبکههای اجتماعی و فقدان پاسخگویی آنها گاه با مشکلهایی در این حوزه روبهرو میشویم.
رئیس پلیس فتای استان افزود: توان عملیاتی و کشف پلیس فتا استان اردبیل نیز در حوزه جرایم در فضای مجازی به موازات افزایش وقوع جرایم افزایش یافته است، به طوری که در هشت ماه گذشته از سال ۱۴۰۳ به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد افزایش کشف به کشف و ۹۰ درصد کشف به وقوع جرایم سایبری داشتیم.
به گفته او، پارسال تعداد متهمان معرفی شده به مراجع قضایی ۵۶۵ نفر بوده که امسال این آمار به ۵۲۷ نفر رسیده و نشان میدهد رویکرد پلیس فتا در این مدت بر محورهای آموزش و پیشگیری موفیتآمیز بوده است.
قهرمان طالع بیان کرد: از بین متهمانی که در هشت ماه گذشته از سال جاری به مرجعهای قضایی معرفی شدند، ۷۳ درصد بالای ۲۶ سال، ۲۴ درصد بین ۱۷ تا ۲۵ سال و سه درصد زیر ۱۷ سال بودند.
او اظهار کرد: بیشترین جرایم موضوعات مالی بوده، به طوری که در سطح استان جرایم مالی در فضای سایبری ۶۹ درصد تا ۷۰ درصد است و از نظر فراوانی به ترتیب شامل برداشتهای اینترنتی غیرمجاز از حسابهای بانکی، سرقت، کلاهبرداریهای رایانهای و سپس ۲۰ درصد جرایم نیز مرتبط با هتک حیثیت و نشر اکاذیب بوده است.