باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - فاطمه عبداللهی مدیر مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) در خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: به دنبال سقط روزانه ۱۰۰۰ جنین سالم در کشور،مرکز نفس از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در مشهد آغاز به کار کرد و حدود ۶ تا ۷ ماه است که به طور جدی در استان ما فعالیتش را شروع کرده است.
او افزود: هدف ما از راهاندازی این مرکز شناسایی مواردی که میخواهند به صورت غیرقانونی اقدام به سقط جنین کنند، فرهنگ سازی و حمایت از آنهاست که مراکز بهداشت، ماماها، به ورزها، مراقبین سلامت و سایر افراد در شناسایی این موارد به ما کمک میکنند.
عبداللهی بیان کرد: برای افراد جلسات مشاوره با استفاده از مشاوران خبره و متخصص برگزار میکنیم، از خیرین کمک میگیریم و یا در صورتی که فرد یا خانواده تحت هیچ عنوان شرایط نگهداری نوزاد را نداشته باشند، نوزاد را تحویل بهزیستی میدهیم.
مدیر مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) در خراسان جنوبی ادامه داد: از مردم و خیرین میخواهیم که در این جهت به ما کمک کنند، کمکها حتماً نباید به شکلهای خاص باشد بلکه بعضاً کمکها میتواند حتی یک سبد معیشتی باشد.
او عنوان کرد: در مدتی که فعالیتمان را به صورت جدی شروع کردیم توانستیم ۱۱ مورد جلوگیری از سقط سالم داشته باشیم و سعی مان بر این بوده که تمام مواردی که به ما مراجعه کرده یا معرفی میشوند را از سقط منصرف کنیم مگر مواردی که فرد دیر معرفی شده و اقدامات اولیه سقط را انجام داده باشد.
عبداللهی تصریح کرد: از طریق دانشگاه علوم پزشکی به سایر شهرستانهای استان هم معرفی شدهایم البته با توجه به اینکه استان ما یک استان مذهبی است موارد سقط در آن بسیار کمتر است، اما در تلاشیم که این تعداد موارد را به صفر برسانیم.
مدیر مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) در خراسان جنوبی اظهار کرد: از نظر شرعی وقتی اولین سلول تخم تشکیل میشود، آن جنین زنده است و سقط، قتل نفس است که حتی به آن دیه تعلق میگیرد یعنی به طور مثال اگر بانویی اقدام به سقط جنین خود بدون اطلاع همسرش بکند همسر وی میتواند از این بانو شکایت کرده و حتی تقاضای دیه کند.
او گفت: سقط جنین علاوه بر مشکلات قانونی که ایجاد میکند، مشکلات شخصی برای خود آن فرد از جمله عوارض روحی، جسمی، احساس گناه، اختلالات فردی، افکار خودکشی، خونریزیهای داخلی و موارد دیگر ایجاد میکند.