به گفته مدیر روابط عمومی صدا و سیمای استان قزوین، برنامه رادیویی دیار تات در هر قسمت به معرفی ضرب المثل‌های تاتی می‌پردازد. 

باشگاه خبرنگاران قزوین؛ ندا حسین پور - علی رحیمی مدیر روابط عمومی صدا و سیمای استان قزوین گفت: دیار تات با هدف (حفظ و ترویج زبان تاتی) ایجاد بستری برای گسترش و تقویت زبان و فرهنگ تاتی که در معرض خطر فراموشی قرار دارد. (تقویت هویت فرهنگی) افزایش آگاهی نسبت به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با توجه به نیاز‌های جامعه تات، ارائه محتوای آموزشی و سرگرم کننده به زبان تاتی و معرفی هنرمندان و نویسندگان تات و ایجاد فرصتی برای نمایش آثار آنها به مخاطبان در رادیو قزوین تولید و پخش می‌شود. 

وی افزود: این برنامه از بخش‌هایی همچون: (چراغ قصه گو) خوانش قصه توسط مردم تات زبان و نقل چند عنوان داستان تاتی نظیر داستان رستم و سهراب، عشق لیلی و مجنون، قصه دختر چوپان که این داستان‌های تاتی شامل افسانه‌ها و روایت‌های محلی هستند که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شوند و به موضوعاتی مانند: دلاوری، عشق و آموزه‌های زندگی پرداخته و نشان دهنده فرهنگ و ارزش‌های جامعه تات است همچون: داستان‌های مربوط به قهرمانان محلی و شخصیت‌های مذهبی تات زبان. 

علی رحیمی اضافه کرد: از دیگر بخش‌های این برنامه می‌توان به بخش (نشانه‌های کهن) که صورت کارشناسی بوده و اشاره به اقتصاد و پیشینه تاریخی و فرهنگی مناطق تات نشین در استان قزوین دارد که شامل روستای چناران، روستای هرجند، روستای درویشان، و روستا‌های مناطق بویین زهرا شال، تاکستان، آوج، الموت و آبیک می‌شود. 

مدیر روابط عمومی صدا و سیمای استان قزوین گفت: بخش (آوای تات) پخش یک قطعه موسیقی تاتی با توضیحات کوتاه خود هنرمند تات درباره سبک موسیقایی خود و بخش (موسیقی بی‌کلام) اشاره کرد.

علی رحیمی عنوان کرد: این برنامه همچنین با پرداخت به محور‌های بیانیه گام دوم انقلاب و توجه به مولفه فرهنگ و زبان تات که یکی از داشته‌های اصیل استان قزوین است روی آنتن رادیو قزوین می‌رود.

مدیر روابط عمومی صدا و سیمای استان قزوین گفت: دیار تات به تهیه کنندگی کوروش دهخدانیا و با حضور رضا رحمانی به عنوان مجری و کارشناس برنامه در ۳۲ قسمت به مدت ۲۵ دقیقه دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۶:۳۰ روی آنتن رادیو قزوین می‌رود.

زبان تاتی به زبان‌های فارسی، تالشی، مازندرانی و گیلکی نزدیک است ولیکن با آنها متفاوت است و همچنین بیشتر تات‌های ایران در استان قزوین زندگی می‌کنند و این منطقه، بزرگ‌ترین منطقهٔ تات‌نشین ایران است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.