یک کارزار توسط مهندسان ایلامی ثبت شده است که از هیئت مدیره سازمان در خواست شده به استناد ماده 13 آیین نامه اجرائی قانون نظام مهندسی ظرفیت پروانه اشتغال مهندسین کاهش داده شود تا حد اقل اندکی از دلالی و امضاء فروشی کاسته شود.
متاسفانه با خبر شدیم کارکنان سازمان نظام مهندسی استان مرکزی گویا تعارض منافع رعایت نمی کنند؟
لطفا اعضای هیئت مدیره در این خصوص پاسخگو باشند؟
چه برخوردی با متخلفین صورت خواهد گرفت؟
به استناد مواد ۷۸ و ۷۹ قانون نظام مهندسی و آیین نامه اجرایی آن ، اعضای گروه تخصصی عمران سازمان نظام مهندسی باید از طریق انتخابات تخصصی مشخص شوند ولی سازمان نظام مهندسی بر خلاف قانون ، کمیته ای تحت عنوان کارگروه مشورتی عمران تشکیل داده که افرادی خاصی در این کمیته توسط هیات مدیره نظام مهندسی منصوب شدند بدون برگزاری انتخابات
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۲ مرداد ۱۴۰۲
ما در مهندسین عضو سازمان،ناظر،مجری و طراح هایی را داریم که هم دانش فنی بالایی دارند هم بسیار سالم و متعهد هستند،اما دوست و رابطه و تیم ندارند،خب طبیعی هست که وقتی اعضای کمیته ها انتصابی باشند و در رای گیری انتخاب نشوند،چنین افرادی فرصت حضور در کمیته ها را پیدا نمی کنند و خود سازمان هم از استفاده این افراد محروم میشه و بجای اون روابط و سفارش جایگزینش میشه،من با شناختی که از ریاست محترم سازمان دارم مطمئنم ایشون هم راضی به این رویه نخواهد بود و وضع فعلی را اصلاح خواهند کرد.
ناشناس
۱۷:۲۰ ۲۲ مرداد ۱۴۰۲
با سلام و احترام از هیات مدیره محترم نظام مهندسی اراک تقاضا داریم با توجه به جمعیت حدود ۸۰۰۰ نفری سازمان نظام مهندسی و همچنین وجود شک و تردید های متعدد در تصمیم گیری های کمیته تخصصی عمران و عدم قاطعیت در نظرات کارشناسی این کمیته و از طرفی از آنجائیکه این کمیته به صورت انتصابی با نظر شخصی دو یا سه نفر از اعضا هیات مدیره منتصب شده اند لذا از هیات مدیره محترم تقاضا داریم به استناد مواد ۷۸ و ۷۹ قانون نظام مهندسی و آئین نامه اجرایی آن به انتخاب اعضا این کمیته با انتخابات مستقیم توسط اعضا اقدام عاجل به عمل آورد.
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
آزمایشات خاک و بتن و نتایج آنها در حیطه وظایف حاکمیت است پس همانند نظارت ساختمان باید توسط نظام مهندسی ارجاع شود
برای شکستن انحصار و از بین بردن مافیای آزمایشگاه داران نظام مهندسی باید ارجاع کار خدمات آزمایشگاهی خاک و بتن و جوش صرفا از طریق سامانه یکپارچه کشوری انجام شود
در نظام مهندسی اراک یک شخصی به نام نجف آبادی وجود دارد که دلال و کارچاق کن بین آزمایشگاه داران نظام مهندسی اراک است و در قبال دریافت پول از شرکت های آزمایشگاهی ، به آنها کار معرفی میکند و یک تخفیف زیاد هم برای مالکان زمین از آزمایشگاه داران میگیرد. یعنی هم دلالی میکند هم حق الزحمه آزمایشگاه ها را کاهش میدهد. دو ضرر بزرگ به جامعه مهندسین وارد میکند
ناشناس
۰۰:۴۲ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
قانون منع انحصار
ناشناس
۱۹:۰۸ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
شورای مرکزی نظام مهندسی محل تلاقی اکثر نمایندگان رانتی های استان های سراسر کشور میباشد و طبعا به دنبال منافع خود و آنها هستند و نه عموم جامعه مهندسی
ناشناس
۲۳:۱۵ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
وقتی نظام مهندسی خودش اقدام به توزیع کار بین شرکت های آزمایشگاهی نمی کند ، باعث فعالیت دلالان و کارچاق کن ها میشود
ناشناس
۲۲:۳۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
ارجاع کار نظارت صرفا از طریق سامانه یکپارچه کشوری
مهندس پژمان ل کارمند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان اراک به شماره پروانه ۳۳۳۰۰۱۳۱۳ به شماره همراه ۰۹۳۹۳۰۰۹۷۱۲ در رشته عمران دارای پروانه نظام مهندسی پایه ۳ اجرا و نظارت و به طور همزمان عضو شرکت مجری حقوقی نظام مهندسی اراک هست _____ که خلاف قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل توسط کارمندان دولت و خلاف قانون منع تعارض منافع است ، امیدواریم این مهندس متخلف ضمن معرفی به شورای انتظامی نظام مهندسی ، مستحق تعلیق پروانه نظام مهندسی شوند .
با سلام و احترام از هیات مدیره محترم نظام مهندسی اراک تقاضا داریم با توجه به جمعیت حدود ۸۰۰۰ نفری سازمان نظام مهندسی و همچنین وجود شک و تردید های متعدد در تصمیم گیری های کمیته تخصصی عمران و عدم قاطعیت در نظرات کارشناسی این کمیته و از طرفی از آنجائیکه این کمیته به صورت انتصابی با نظر شخصی دو یا سه نفر از اعضا هیات مدیره منتصب شده اند لذا از هیات مدیره محترم تقاضا داریم به استناد مواد ۷۸ و ۷۹ قانون نظام مهندسی و آئین نامه اجرایی آن به انتخاب اعضا این کمیته با انتخابات مستقیم توسط اعضا اقدام عاجل به عمل آورد.
با هدف ارتقای سلامت اداری و حذف واسطه گري، بمنظور واقعی شدن خدمات مهندسی و پايش مهندسان خارج از استان با مصوبه هيات رئيسه و ابلاغ رياست سازمان ،از روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۲/۵/۱۷ انجام تمامی امورات خدمات فني در سازمان نظام مهندسي ساختمان استان از جمله طراحي ، نظارت ، شركت هاي مجري ذيصلاح و خدمات آزمايشگاهي در هر پروژه، تنها با احراز هویت مهندسین ذی نفع پروژه ( حضور در سازمان و ثبت اثر انگشت) امکانپذیر خواهد بود.
اعضای کمیته مجریان و کمیته رفاهی و کمیته نظارت مضاعف و سایر کمیته های تخصصی نظام مهندسی از طریق انتخابات تخصصی و درون رشته ای مشخص شود .
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
قانون منع تعارض منافع توسط کارمندان نظام مهندسی و کارمندان ادارات راه و شهرسازي و کارمندان شهرداریها و کارمندان فرمانداریها ... به درستی اجرا نمیشود که لازم است سازمان بازرسی کل کشور به این مساله ورود کند
تبصره ۳ بند پ ماده۵۹ آیین نامه اجرایی بر منع تصدی همزمان کارکنان دستگاه های اجرایی تاکید دارد. در ادامه آن تبصره دیگری است که ذکر کرده ، هییت مدیره اگر شرایط فوق الذکر(مثل همین تبصره۳) را از دست داد، خودبخود از هییت مدیره بودن ساقط میشود.
دستگاه های تبصره۳ بند پ ماده ۵۹ در دستورالعمل تعارض منافع منع تصدی سمت ارکان آمده است. یکی از دستگاه های تبصره۳بند پ ماده۵۹ آیین نامه اجرایی، کارکنان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است.
خانم رادمهر (هییت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران) گویا مدیر اجرایی سازمان کشور شدند. بدین ترتیب بحث نقض دستورالعمل تعارض منافع منع تصدی سمت ارکان و تبصره۳ و تبصره۴ بند پ ماده۵۹ آیین نامه اجرایی برای ایشان قابل بحث است. اگر این صحبت صدق کند یعنی سقوط از هییت مدیره تهران و حضور عضو علی البدل بجای ایشان.
اتفاقی که در دوره وزیر پیشین برای هییت مدیره سازمان استان فارس هم رخ داد و عضو علی البدل وارد کادر ارکان شد. آیا وزیر کنونی هم مطابق وزیر سابق(آقای اسلامی) عمل می کند!!!
دکتر شکیب بزرگوار با عرض سلام
یکی از مشکلات مدیریتی در جامعه مهندسی اتکا به برخی افراد است که همیشه دوست دارند قانون طوری نوشته و تفسیر شود که جایگاه این بزگواران به خطر نیفتد
یا از لایه دوم افراد مطیع این بزرگواران در قانون گذاری و اجرا و ارکان مدیریتی استفاده شود
از حضرتعالی تقاضا داریم از نظرات جوانان این سازمان که سالها با مشکلات سازمان سوخته و ساخته اند استفاده کنید
اگر حضرتعالی تنها قانون تعارض منافع از سال ۹۷ الگو کار خود قرار دهید که به نوعی نشان دهنده سلامت کاری افراد می باشد جا برای نسل جوان که به دنبال اصلاح قانون به نفع همه اعضا هستند باز می شود و عدالت اجرا می شود
حدود ۲ سال پیش ، افرادی رای و نظر وزارت راه و شهرسازی را زده بودند که دستورالعمل تعارض منافع را اصلاح کنید که فقط معاونت شهرسازی شهرداری یا معاونت عمرانی فرمانداری یا معاونت عمرانی وزارت کشور یا... مشمول شوند(اگر به مصاحبه های آقای خرم هم مراجعه کنید موضوع موافقت ها در اصلاح دستورالعمل تعارض منافع منع استفاده از پروانه را می بینید).
همین دیدگاهی که الان هم معتقد است تعارض منافع فقط مشمول اشخاص یک بخش دستگاهی است . تقریبا می توان گفت ، تصمیم نهایی اخذ شده بود اما خوب یک ادله باعث شد وزارت راه و شهرسازی از تصمیم خود منصرف شود.
ادله این بود که اگر فقط معاونت شهرسازی شهرداری مشمول میشد از پس فردا کلیه نیروهای شهرداری از واحد شهرسازی به بخش معاونت ترافیک یا سازمان زیباسازی شهرداری یا ... انتقالی می گرفتند تا مشمول دستورالعمل تعارض منافع نشوند و بعد همزمان هم حقوق خود را داشتند هم دستمزد خدمات نظام مهندسی خود را. این یعنی دور خوردن ممنوعیت تعارض منافع. درحالیکه باز هم بحث دفتر ناسازگار رخ داده بود . همینطور ممکن بود شخص قبل از برگزاری انتخابات به بخش دیگر شهرداری یا ابفا برود تا بتواند کاندید انتخابات شود بعد که رای آورد هم در آبفا باشد هم در هییت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان.
پس بهتر است زیاد دنبال طرح این ایده نگردیم و کل اشخاص یک دستگاه را مشمول تعارض منافع بدانیم ، علی الخصوص که سایر کشورها در تبیین این موضوعات به چنین بهانه هایی توجه نکردند. در قانون تعارض منافع کانادا فقط یک استثنا قایل شده است آن هم انجام فعالیت بدون کسب درآمد و منوط به اجازه دادستان(که تقریبا می توان پیشبینی کرد این فعالیت برای امورات خیریه یا داوطلبانه است).
جالب اینجاست که دادستان هم برای چنین مجوزی محدود شده بود.
هيئت وزيران در جلسه 2/12/1394 به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و به استناد
اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
آییننامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان - مصوب 1375- موضوع تصویبنامه شماره 123379/ت17496هـ مورخ 28/11/1375 و اصلاحات بعدی آن به شرح زیر اصلاح میشود:
1- متن زیر به عنوان ماده (2) مكرر به آیيننامه الحاق ميشود:
ماده 2 مكرر- اصول اخلاق حرفهاي كه همه اشخاص در ارایه خدمات مهندسي خود ملتزم به رعايت و لحاظ کردن آن هستند به شرح زیر ميباشد:
بند 5- اجتناب از تکفل همزمان اموري که زمينه و موجبات نمايندگي يا قبول منافع متعارض را فراهم آورد.
تعارض منافع ۳گانه در زمینه:
-منع استفاده از پروانه نظام مهندسی برای دستگاه های تعارض منافع
-منع تصدی همزمان سمت ارکان سازمان نظام مهندسی برای دستگاه های تعارض منافع
-منع حضور در هییت رییسه مجمع برای دستگاه های تعارض منافع
اگر نظام مهندسی برای هر مجری حقوقی و حقیقی حداکثر سالی ۱ کار ثبت کند ، هیچ مجری بیکار نمی ماند چون همه مجری ها ۱ کار میگیرند و در صورت وجود تعداد کار بیشتر دوباره می توان ظرفیت مجریان را آزاد کرد . با این روش جلوی دلالی و کارچاق کنی در صنف مجریان گرفته میشود چون همه مجریان می دانند ۱ کار تضمینی در سال میگیرند .
سازمان نظام مهندسی از طریق اعضای کمیته نظارت مضاعف و کمیته مجریان میتواند کارشناسانی را به محل ساختمان در حال احداث اعزام کند و حضور یا عدم حضور مجری ذیصلاح سرساختمان را ثبت کند و به شورای انتظامی نظام مهندسی معرفی کند . بازدید های نظام مهندسی باید حداقل هفته ای یکبار انجام شود
مشکلی که الان به وجود آمده اینه که بعضی طراحان از مالکان پول مجری را میگیرند و درصدی خودشان برمیدارند و درصدی به مجری صوری میدهند! مجری نیز تا آخر کار سر ساختمان نمیاد!
اینقدر پروانه اشتغال دادند به مهندسین،
هر مهندسی هم توقع داره به هر نحوی ازش پول در بیاره!
کارخانه تولید پروانه زدند !
سالی 3 بار آزمون!
نمرات آزمون 48 و 49 هم قبولت میکنن!
کسی نمیگه انحصار طلبی کنید، ولی سالی 3 بار آزمون آخه؟
پروانه اشتغال باید شغل تلقی بشه. بیمه داشته باشه.
طرف 10 جا مشغوله کاره، پیش خودش میگه بزار از پروانه هم یه پولی بکنیم! (حالا به هر شکلی که شده)
بعد یه مهندسی که هیچ شغلی نداره، داره از این راه امرار معاش میکنه باید کلی توی صف بمونه شاید سالی 1 کار بهش بدن یا ندن!
قابل توجه اعضای دارای پروانه اشتغال بکار مهندسی
مطابق دستورالعمل شماره ۲/۱۰۰/۳۰۲۷۰۸ مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷ در خصوص اجتناب از تکفل همزمان اموری که زمینه و موجبات نمایندگی یا قبول تعارض منافع را فراهم آورد ، بدینوسیله به اطلاع می رساند فرم تعهد مذکور در کارتابل مهندسین قسمت مدیریت نامه /ثبت نامه / نوع نامه : نامه ها ی امور اعضاء /تعهد نامه عدم تعارض منافع بارگذاری شده است. لذا لازم است تمام اعضای پروانه دار سازمان حداکثر تا پایانوقت اداری روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۲/۳/۱۱ به کارتابل خود مراجعه و فرم مورد نظر را تکمیل نمایند. بدیهی است در صورت عدم تکمیل فرم مربوطه و مشخص ننمودن وضعیت تعارض منافع ، کارتابل افراد مربوطه غیرفعال خواهد شد.
وضعیت فعلی...
ناظر صوری
مجری صوری
مالک فراری از ناظر
شهرداری فراری از گزارش ناظر
و بیچاره بهره بردار!
و سال 2023 تمام دنیا توسط هوش مصنوعی کنترل میشود،
و ما همچنان باید به دنبال مقصر باشیم!
ناظر گزارش داده! درست گزارش داده! واو جا نزاشته باشه که بعدا بخاطرش محکوم بشه!
شهرداری بجای ترتیب اثر، بایگانی کرده!
ریزش گود میشه، قبل از اینکه تحقیقات شروع بشه، اول ناظر رو میفرستند بازداشت!
...
ناشناس
۱۱:۴۹ ۰۴ مرداد ۱۴۰۲
نهادهای نظارتی مثل قوه قضاییه و دادگستری و دادستانی باید گردش مالی شرکت های حقوقی صوری و شرکت های آزمایشگاهی صوری نظام مهندسی را بررسی کنند و صاحبان این شرکت های صوری را شناسایی و تعلیق پروانه کنند
متاسفانه وزارت کشور در برخورد با امضافروشی مجریان صوری نظام مهندسی بسیار ضعیف عمل کرده ، برخی کارمندان شهرداری از مهندسان امضافروش نظام مهندسی رشوه میگیرند تا از تخلفات مهندسان چشم پوشی کنند .
هیچ اصلاحاتی در نظام مهندسی ایجاد نشده چون منافع اقتصادی مافیای حاکم بر نظام مهندسی اجازه هرگونه تغییر و تحولی در نظام مهندسی را نمیدهد . شما می توانید تحقیق کنید تمام شرکت های مجری حقوقی صوری یا شرکت های خدمات آزمایشگاهی صوری نظام مهندسی که با اجاره کردن پروانه سایر مهندسان تشکیل شدند ، با واسطه یا بی واسطه به اعضای هیات مدیره نظام مهندسی یا مهندسان پایه بالاتر و با سابقه در نظام مهندسی مرتبط هستند .
در حالیکه بسیاری از مهندسان ناظر و مجری نظام مهندسی بیکار هستند ، متاسفانه نظارت روستایی به مهندسانی از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سپرده شده و این خلاف قانون است
در حالیکه بسیاری از مهندسان ناظر و مجری نظام مهندسی بیکار هستند ، متاسفانه نظارت روستایی به مهندسانی از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سپرده شده و این خلاف قانون است
اغلب کسانی که در بخش نظارت عالیه اداره کل راه و شهرسازی اراک مشغول به کار شدند ، با سفارش دیگران و با رابطه بازی و پارتی بازی به این جایگاه رسیدند و چون هیچ زحمتی برای رسیدن به این پست و مقام نکشیدند، در انجام وظایف خود و شناسایی تخلفات اداری و فساد در نظام مهندسي کوتاهی میکنند و چه بسا با گرفتن رشوه از برخی تخلفات مهندسان مثل امضافروشی و پروانه فروشی ، چشم پوشی میکنند.
رییس نظام مهندسی کشور از ایجاد سامانه یکپارچه ای در حوزه انتخاب طراح، ناظر و مجری و خدمات ازمایشگاهی گفته اند و اظهار امیدواری کردند تا ظرف ۱۵ ماه آینده تمامی استان ها از این سامانه واحد استفاده کنند . امیدوارم سن مهندسان در این سامانه اعلام شود تا کنترل و نظارت بیشتری بر عملکرد مهندسان با سن بیشتر از ۶۰ سال اعمال شود . بهتر است کارکرد شرکت های مجری حقوقی و شرکت های خدمات آزمایشگاهی به طور شفاف و واضح برای همگان اعلام شود تا شرکت هایی صوری که با زد و بند و رابطه بازی تمام کارها را تصاحب میکنند شناسایی شوند .
در روزهای گذشته بحث شرکت های مجری چند پروژه حدود ۱۴۰ هزارمترمربعی ، ۹۷هزارمترمربعی ، ۶۷هزارمترمربعی و پیش از آن ها ۳۰ هزارمترمربعی(البته این کار رفع ابهام شد و ۳ شرکت آن را اخذ کرده اند) در فضای مجازی خوزستان مورد بحث قرار گرفتند.
اما این وسط کسی نپرسید چگونه شرکت های طراحی و نظارت این پروژه ها مشخص شدند؟ ظرفیت اخذ این پروژه ها را داشتند؟ از ظرفیت مهندسان پایه ۳ برای اخذ طراحی و نظارت آنها استفاده شده؟
امیدوارم چنانچه دستگاه های نظارتی استان خوزستان قصد ورود به این بحث ها را داشتند ابتدا بپرسند کارکرد اشخاص حقیقی و حقوقی با قابلیت جستجو براساس نام در سایت سازمان منتشر می شود؟ اگر نمیشود کدام اعضای هییت مدیره مخالف شفافیت هستند؟ همین ۲ سوال تکلیف خیلی موضوعات را روشن میکند.
صدور پروانه اشتغال به کار شرکت های مجری حقوقی و نظارت حقوقی و شرکت های خدمات آزمایشگاهی خاک و بتن باید بر اساس نیاز هر شهرستان و هر استان انجام شود . مثلا شهر بندرعباس به تعداد ۱۰ عدد شرکت خدمات آزمایشگاهی بتن نیاز دارد و وزارت راه و شهرسازی نباید پروانه اشتغال بیشتر از این تعداد صادر کند .
حذف شائبه امضا فروشی مهندسین با راه اندازی سامانه GIS، مهندسینی هستند که حتی از آدرس پروژه بی اطلاعند و ما وظیفه داریم با صوری کاری مبارزه کنیم . جی آی اس ، کاربرد وسیعی داشته و شناسایی محل دقیق پروژه ها ، نظارت بر گروههای کنترل و نظارت و.... ، از جمله کاربردهای آن می باشد و در فاز اول برای گروههای ساختمانی 'ج' و 'د' در شهر ساری اجرایی خواهد شد . موقعیت پروژه ها توسط نقشه برداران در فاز اول در اپلیکیشن ثبت خواهد شد . با راه اندازی این سامانه حضور همه مهندسین در پروژه ها ثبت خواهد شد .
-باید از کسی که ایده پرداز "سالی ۲ کار به شرکت ها دهیم" بپرسیم ، سالی ۲ کار یعنی چی؟ سالی ۲ کار ۵هزارمترمربعی! ۲ کار ۱۰هزارمترمربعی! ۲ کار ۲۰۰هزارمترمربعی!!!
واقعا چرا یک سری ایده نامشخص به نفع شرکت ها طرح شده؟ آن هم شرکت هایی که برخی از آنها صوری هستند و با استفاده از ظرفیت اشتغال مهندسان پایه۳ ، ساختمان ج و د میگیرند؟؟؟
در مورد احراز صلاحیت شرکتهای حقوقی مجری باید ترتیبی اتخاذ شود تا اسامی سهامداران شرکت ها از سامانه پاکنا ( پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری کشور ) استعلام شود تا امتیازآوران شرکت ها ، شاغل در ارگان های دولتی نباشند .
با استعلام از وزارت امور خارجه و اداره پلیس گذرنامه میتوان مهندسانی را که از کشور خارج شدن و مقیم اروپا و کانادا هستند به طور موقت تعلیق پروانه کرد تا در غیابشان در ایران ، امضافروشی و پروانه فروشی انجام نشود
سلام خدمت دادستان کل کشور لازم برای ساختمان های غیر ایمن دستور صادر نمایید موضوع مشمول ماده 100 قانون شهرداری میباشد به دلیل عدم رعایت اصول فنی باید کمسیون ماده 100 حکم تخریب صادر نماید اگر اصلاح نشدن و نیز ساختمان های برنامه بودجه ای هم اگر در محدوده شهرها هستن به همین شکل بابد رفتار شود وگرنه شهردار منطقه و اعضای کمسیون باید خسارت وارده رو بپردازن اگر حادثه رخ دهد و طبق تبصره 14 ماده 55 هم شهرداری مکلف به رفع خطر است واگر مالک حاظر نشد شهرداری باید رفع خطر نماید و هزینه ها را با جریمه از طریق صدور اجرائیه از مالک بگیرد زیر نظر نظام مهندسی و آتش نشانی وگرنه مسئولیت حقوقی و کیفری دارد و دادستانی باید علیه آنها اعلام جرم نماید
در نرم افزار اکسل ، گزینه ای به نام فیلتر وجود دارد که میتوان از طریق این نرم افزار ، اسامی همه سهامداران شرکت های آزمایشگاهی را به نرم افزار داد و اسامی افرادی که نامشان در بیش از ۱ شرکت آزمایشگاهی وجود دارد فیلتر کرده و شناسایی کرد ، این افراد همان کسانی هستند که با اجاره کردن مدرک سایر مهندسان ، شرکت های آزمایشگاه خاک و بتن صوری تاسیس کردند
کار آزمایشگاه خاک و بتن به شکل نوبتی ارجاع بشه مثل ارجاع کار ناظران ، با این روش هیچ آزمایشگاهی بیکار نمی ماند و هیچ آزمایشگاهی چند کار همزمان نخواهد داشت .
ترتیبی اتخاذ شود تا لیست بیمه تامین اجتماعی تمام سهامداران شرکت خدمات آزمایشگاهی خاک و بتن توسط خود شرکت رد شود تا اعضای شرکت نتوانند در جای دیگری شاغل شوند .
وقتی یک دولت ناکارآمد باشد و یک وزیر بی تخصص با رابطه بازی به قدرت برسد ، نتیجه میشود وضع اسفناک نظام مهندسی که اغلب مهندسان ساختمان بیکار هستند ، برخی مهندسان هم ۲ یا ۳ یا ۴ یا ۵ یا ۶ کار همزمان میگیرند . علی رغم اینکه تعداد مهندسان پروانه دار نظام مهندسی هر سال چند برابر افزایش می یابد ولی ظرفیت اشتغال به کار مهندسان و شرکت های حقوقی همچنان بدون تغییر مانده و این درست نیست چون برای عدالت شغلی باید ظرفیت اشتغال به کار کاهش باید تا هیچ مهندسی بیکار نماند و هیچ مهندسی چند کار همزمان نداشته باشد
درخواست مهندسین ناظر تک شغله از هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان آذربایجان شرقی : لطفاً بر اساس بند های مبحث دوم ظرفیت اشتغال و تعداد کار ناظرین حقیقی و حقوقی تک شغله که شغل تمام وقت ندارند رو تا ۵۰ درصد افزایش دهید
ناشناس
۲۰:۳۱ ۳۱ تير ۱۴۰۲
پرداخت هرگونه اضافه کاری به کارمندان نظام مهندسی خارج از ساعت اداری ممنوع شود . چون کارمند وظیفه شناس و با تعهد و با مسئولیت هیچ وقت کار خود را در خارج از ساعت اداری انجام نمیدهد.
?مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان: برگزاری سه دوره آزمون ورود به حرفه مهندسی در سال
_ در حالیکه دولت از ایجاد شغل پایدار با درآمد ثابت و بیمه تامین اجتماعی برای مهندسان قبلی سازمان نظام مهندسی عاجز است، حالا به دنبال برگزاری ۳ بار آزمون نظام مهندسی و افرایش تعداد مهندسان بیکار و ناراضی است .
با سلام خدمت دادستان کل کشور متولی حقوق عامه حادثه متروپل آبادان نشان داد مهندسین فاقد قدرت قانونی در کنترل ساختمان هستن و قدرت دست بساز بفروش هاست چون پول دست آنها است لذا تقاضا داریم وزیر کشور و وزیر راه شهرسازی رو تحت تعقیب قضایی قرار بدید تا مشترکا آیین نامه اجرایی بند 8 ماده 15 قانون نظام مهندسی رو صادر کنن و خدمات طراحی و نظارت و اجرا و آزمایشگاه به مهندسین از طرف نظام مهندسی ارجاع بشه و قبل صدور پروانه ساختمان مالک تمام هزینه طراحی و نظارت و اجرا و آزمایشگاه طبق تعرفه واقعی ابلاغی دولت رو به مهندسین تعیین شده از طرف نظام مهندسی یا سامانه کشوری وزارت راه شهرسازی نقدا پرداخت بشه و بعد پروانه ساختمان صادر بشه تا واقعا خود مهندسین ساختمان رو بسازن نه اینکه بساز بفروش ها به اسم مهندسین بسازن اگر جان مرد ارزشمند به حساب بیاد باید به مهندسین قدرت اجرایی واقعا داد. باتشکر
فقط طبق بند 8 ماده 15 قانون نظام مهندسی خدمات طراحی و نظارت و اجرا و آزمایشگاه طبق سامانه ای کشوری بعد اخذ هزینه آن از مالک به مهندسین ارجاع بشه و مالک هم حق تعویض مهندس را نداشته باشد تا مجبور بشه مقررات قانون نظام مهندسی و آیین نامه های آن را اجرا نماید و لازم شما به عنوان متولی حقوق عامه پرونده ای در این خصوص تشکیل بدید تا وزیر مجبور بشه اقدام کنه
سازمان نظام مهندسی باید با ایجاد یک سامانه اینترنتی نسبت به توزیع کار بین شرکت های خدمات آزمایشگاهی خاک و بتن اقدام کند تا اولا هیچ شرکتی چند کار همزمان نداشته باشد و ثانیا هیچ شرکتی بیکار نماند و متعاقب آن ، عدالت شغلی برقرار شود و از جمع شدن پول و ثروت توسط برخی شرکت های خاص جلوگیری شود که با رابطه بازی و تخفیف دادن ، کار آزمایشگاه میگیرند
متاسفانه نسل جوان مهندسان نظام مهندسی اغلب بیکار و کم درآمد هستند چون مهندسان پیر و قدیمی مثل بختک افتادند روی نظام مهندسی و حاضر نیستند تحت هیچ عنوانی دست از کار کردن و پول درآوردن بردارند . متاسفانه سن بازنشستگی و خروج از سازمان و ابطال پروانه اشتغال به کار مهندسی تا کنون تعریف نشده
مکاتبه رئیس سازمان نظام مهندسی کرمانشاه با مجریان ذیصلاح و ناظرین در ارتباط با تکلیف قانونی مجری در استفاده از کارگران و استادکاران و عوامل فنی ماهر دارای پروانه مهارت فنی ، درج عوامل اجرایی در دفترچه اطلاعات ساختمان و همچنین کنترل استفاده از مصالح ساختمانی مشمول استاندارد اجباری در پروژه ها و درج مشخصات آنها توسط مجریان ذیصلاح و ناظرین سازمان
تایید شرکت های حقوقی نظام مهندسی در سامانه سپامک ( صدور و تمدید و ارتقا پروانه شرکت ها) زمان بر شده و وزارت راه و شهرسازی و نظام مهندسی به مشکلات شرکت ها رسیدگی نمیکنند
سرساختمان ها یک کانکس وجود دارد که با نصب دستگاه ثبت ساعت آنلاین و GPS مجهز به اثر انگشت میتوان حضور یا عدم حضور مهندسان مجری و ناظر سرساختمان را کنترل نمود و مهندسان غائب و امضافروش و چندشغله را به شورای انتظامی نظام مهندسی معرفی نمود
یکی از اعضای شورای انتظامی نظام مهندسی اراک به نام محسن فردوسی تا کنون بیش از ۴ دوره متوالی و غیرمتوالی عضو شورای انتظامی نظام مهندسی بوده و به دلیل رابطه بازی و پارتی بازی ، از تخلفات دوست و همکار خودش مهندس فرهنگ صرف نظر و چشم پوشی میکند .
متاسفانه تصدي سمت ها در نظام مهندسی ، مادام العمر است . آقای مصطفوی عضو هیات مدیره نظام مهندسی اراک با ۸۲ سال سن تاکنون بیش از ۴ دوره در انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی اراک کاندید شده و به نوعی عضو هیات مدیره مادام العمر نظام مهندسی اراک شده یعنی قحط الرجال در مملکت آمده
ناشناس
۰۶:۵۲ ۲۶ تير ۱۴۰۲
هیچ کنترل و نظارتی بر دفاتر نمایندگی های نظام مهندسی شهرستان ها وجود ندارد . حتی قرارداد مجریان ثبت نمیشود. کارهای آزمایشگاهی بتن در ظرفیت شرکت های خدمات آزمایشگاهی ثبت نمیشود . ناظر کار اجرا میگیرد !!!
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۵ تير ۱۴۰۲
چرا مهندسان مجری نظام مهندسی تابع قانون کار نیستند ؟ و چرا بازرسی کارگاه های ساختمانی توسط بازرسان اداره کار به درستی انجام نمیشود.
وزارت راه و شهرسازی به کارخانه صدور پروانه نظام مهندسی تبدیل شده و گاهی 2 بار یا 3 بار در سال آزمون نظام مهندسی برگزار میشود ولی دریغ از حتی 1 نفر مهندس که از سازمان نظام مهندسی بازنشسته شود یا منفک شود . افراد تا اخر عمر میتوانند از پروانه اشتغال خود استفاده کنند و شرط سنی وجود ندارد
شرکت های مجری حقوقی نظام مهندسی با داشتن ظرفیت اشتغال زیاد ، مثلا شرکت مجری حقوقی پایه ۲ ( ۹۰۰۰ مترمربع) و پایه ۱ (۱۴۰۰۰ مترمربع ) تمام کارهای اجرای ساختمانی را می بلعند و فرصت کار کردن به مجریان حقیقی نمیدهند لذا باید ظرفیت اشتغال شرکت مجری حقوقی پایه ۲ و پایه ۱ به ترتیب به ۷۰۰۰ مترمربع و ۴۵۰۰ مترمربع کاهش یابد .
با توجه به کاهش تقاضا برای خدمات ژئوتکنیک ساختمانهای شهری استان مرکزی و وجود سهمیه مازاد سالیانه که باعث بروز رقابت ناسالم و کاهش کیفیت خدمات از دیدگاه برخی اساتید، مدیران و پیشکسوتان صنف گردیده است، شرکتهای خدمات آزمایشگاهی با گرایش ژئوتکنیک با امضای این نامه، اعلام میدارند با کاهش ظرفیت اشتغال تا پایان سال ۹۹ موافق بوده و درخواست مینمایند میزان سهمیه از تاریخ ۹۹/۰۸/۰۱ به شرکت پایه۲ تا پایان سال ۱۰ عدد و برای پایه۱، ۱۲ عدد تخصیص یابد. در صورت وجود تقاضای مازاد بر ظرفیت پیشبینیشده تا پایان سال، بعد از تکمیل ۷۰ درصد ظرفیت کل، نسبت به آزادسازی مجدد سهمیه متناسب با زمان باقیمانده اقدام گردد
کاهش ظرفیت اشتغال شرکت های حقوقی نظام مهندسی با توجه به افزایش تعداد شرکت ها و مهندسان ، اجتناب ناپذیر است و با کاهش ظرفیت اشتغال ، هیچ شرکتی بیکار نمی ماند و همه شرکت ها میتوانند کار بگیرند و عدالت شغلی ایجاد میشود
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۴ تير ۱۴۰۲
در حالیکه اغلب مجریان حقیقی نظام مهندسی بیکار هستند، چرا به یک شرکت مجری حقوقی پایه ۳ حدود ۳ کار همزمان و به شرکت مجری حقوقی پایه ۲ حدود ۵ کار همزمان و به شرکت مجری حقوقی پایه ۱ حدود ۷ کار همزمان داده میشود ؟ دادن این تعداد کار همزمان به شرکت های حقوقی باید متوقف شود چون باعث بیکار شدن مجریان حقیقی میشود و هرشرکت حقوقی باید نهایتا ۲ کار همزمان بگیرد
با سلام و احترام ، خواهشمند است با توجه به موارد زیر، دستور فرمایید سوابق گذشته فارغالتحصیلان دانشگاهی همانند سربازی برای همه دانشآموختگان گرامی سنوات گذشته قابل خرید باشد:
۱. همانگونه که مستحضرید کار علمی و تحقیقاتی، سختی بالایی دارد و حجم چند دهمیلیونی دانشگاهیان، موتور پیشران توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است. در این راستا دانشگاهها توانستهاند با تولیدات علمی و تحقیقاتی خود در رده کشورهای سرآمد قرار گیرند و شاید احتساب سوابق این عزیزان بتواند بخشی از زحمات آنان را پوشش دهد.
۲. وجود حجم بالای این عزیزان و تمایل آنها به خرید این سوابق، حجم چندصدهزار میلیارد تومانی را در اختیار قرار میدهد که اگر در چرخه تولید و سرمایهگذاری قرار گیرد، بهرهوری اقتصاد کشور را بالا برده، میزان اشتغال را افزایش خواهد داد و آینده روشنی را برای کشور رقم خواهد زد.
۳. با احتساب سوابق، بخشی از این عزیزان زودتر بازنشسته شده و امکان استخدام نیروهای جدید فراهم میشود و از میزان بیکاری خواهد کاست.
با سپاس
سامانه سپامک به سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها متصل شود تا با استعلام کد ملی مهندسان از اداره ثبت شرکت بتوان تشخیص داد کدام مهندسان در کدام شرکت های سهامی خاص یا مسئولیت محدود ، سهامدار یا عضو هیات مدیره شرکت هستند .
عضویت افراد بازنشسته سازمان آموزش و پرورش و سازمان نوسازی و تجهیز مدارس و اداره راه آهن و اداره آب و فاضلاب ... در هیأت مدیره شرکت های مجری حقوقی نظام مهندسی ممنوع شود .
افرادی که لیست بیمه تامین اجتماعی آنها از طریق ارگان های دولتی یا شرکت های خصوصی رد ميشود یا شاغل تمام وقت در نظام مهندسی نیستند حق استفاده از پروانه نظام مهندسی ندارند
فساد در ایران سیستماتیک شده است
رخنه کرده به سلول ها و بندبند وجود کشور.
سر تا پای کشور را فساد و رانت و مافیا بازی گرفته است.
همه جای مملکت بوی لجن میدهد،
ثروت و قدرت چشمشان را کور کرده و
وضعیت مردم هیچ اهمیتی ندارد.
مخارج و هزینه ها را به مردم تحمیل میکنند
و سود و منفعت را مختص خودشان می خواهند
فردی بازنشسته و کارچاق کن را گذاشته به عنوان مدیردفتر شورای انتظامی نظام مهندسی
این فرد با استفاده از حق عضویت همه ما حقوق می گیره.
آیا قحط الرجال است که باید بازنشستگانی همچون آقای مقدسی بدون هیچ تخصص خاصی در سازمان باشند با وجود این همه جوان بیکار؟
با وجود کلی نیروی مازاد در بخش های مختلف سازمان در شرایط درآمد پایین سازمان؟
لطفا اعضای هیئت مدیره در این خصوص پاسخگو باشند؟
چه برخوردی با متخلفین صورت خواهد گرفت؟
تبصره ۳ بند پ ماده۵۹ آیین نامه اجرایی بر منع تصدی همزمان کارکنان دستگاه های اجرایی تاکید دارد. در ادامه آن تبصره دیگری است که ذکر کرده ، هییت مدیره اگر شرایط فوق الذکر(مثل همین تبصره۳) را از دست داد، خودبخود از هییت مدیره بودن ساقط میشود.
دستگاه های تبصره۳ بند پ ماده ۵۹ در دستورالعمل تعارض منافع منع تصدی سمت ارکان آمده است. یکی از دستگاه های تبصره۳بند پ ماده۵۹ آیین نامه اجرایی، کارکنان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است.
خانم رادمهر (هییت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران) گویا مدیر اجرایی سازمان کشور شدند. بدین ترتیب بحث نقض دستورالعمل تعارض منافع منع تصدی سمت ارکان و تبصره۳ و تبصره۴ بند پ ماده۵۹ آیین نامه اجرایی برای ایشان قابل بحث است. اگر این صحبت صدق کند یعنی سقوط از هییت مدیره تهران و حضور عضو علی البدل بجای ایشان.
اتفاقی که در دوره وزیر پیشین برای هییت مدیره سازمان استان فارس هم رخ داد و عضو علی البدل وارد کادر ارکان شد. آیا وزیر کنونی هم مطابق وزیر سابق(آقای اسلامی) عمل می کند!!!
یکی از مشکلات مدیریتی در جامعه مهندسی اتکا به برخی افراد است که همیشه دوست دارند قانون طوری نوشته و تفسیر شود که جایگاه این بزگواران به خطر نیفتد
یا از لایه دوم افراد مطیع این بزرگواران در قانون گذاری و اجرا و ارکان مدیریتی استفاده شود
از حضرتعالی تقاضا داریم از نظرات جوانان این سازمان که سالها با مشکلات سازمان سوخته و ساخته اند استفاده کنید
اگر حضرتعالی تنها قانون تعارض منافع از سال ۹۷ الگو کار خود قرار دهید که به نوعی نشان دهنده سلامت کاری افراد می باشد جا برای نسل جوان که به دنبال اصلاح قانون به نفع همه اعضا هستند باز می شود و عدالت اجرا می شود
حدود ۲ سال پیش ، افرادی رای و نظر وزارت راه و شهرسازی را زده بودند که دستورالعمل تعارض منافع را اصلاح کنید که فقط معاونت شهرسازی شهرداری یا معاونت عمرانی فرمانداری یا معاونت عمرانی وزارت کشور یا... مشمول شوند(اگر به مصاحبه های آقای خرم هم مراجعه کنید موضوع موافقت ها در اصلاح دستورالعمل تعارض منافع منع استفاده از پروانه را می بینید).
همین دیدگاهی که الان هم معتقد است تعارض منافع فقط مشمول اشخاص یک بخش دستگاهی است . تقریبا می توان گفت ، تصمیم نهایی اخذ شده بود اما خوب یک ادله باعث شد وزارت راه و شهرسازی از تصمیم خود منصرف شود.
ادله این بود که اگر فقط معاونت شهرسازی شهرداری مشمول میشد از پس فردا کلیه نیروهای شهرداری از واحد شهرسازی به بخش معاونت ترافیک یا سازمان زیباسازی شهرداری یا ... انتقالی می گرفتند تا مشمول دستورالعمل تعارض منافع نشوند و بعد همزمان هم حقوق خود را داشتند هم دستمزد خدمات نظام مهندسی خود را. این یعنی دور خوردن ممنوعیت تعارض منافع. درحالیکه باز هم بحث دفتر ناسازگار رخ داده بود . همینطور ممکن بود شخص قبل از برگزاری انتخابات به بخش دیگر شهرداری یا ابفا برود تا بتواند کاندید انتخابات شود بعد که رای آورد هم در آبفا باشد هم در هییت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان.
پس بهتر است زیاد دنبال طرح این ایده نگردیم و کل اشخاص یک دستگاه را مشمول تعارض منافع بدانیم ، علی الخصوص که سایر کشورها در تبیین این موضوعات به چنین بهانه هایی توجه نکردند. در قانون تعارض منافع کانادا فقط یک استثنا قایل شده است آن هم انجام فعالیت بدون کسب درآمد و منوط به اجازه دادستان(که تقریبا می توان پیشبینی کرد این فعالیت برای امورات خیریه یا داوطلبانه است).
جالب اینجاست که دادستان هم برای چنین مجوزی محدود شده بود.
اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
آییننامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان - مصوب 1375- موضوع تصویبنامه شماره 123379/ت17496هـ مورخ 28/11/1375 و اصلاحات بعدی آن به شرح زیر اصلاح میشود:
1- متن زیر به عنوان ماده (2) مكرر به آیيننامه الحاق ميشود:
ماده 2 مكرر- اصول اخلاق حرفهاي كه همه اشخاص در ارایه خدمات مهندسي خود ملتزم به رعايت و لحاظ کردن آن هستند به شرح زیر ميباشد:
بند 5- اجتناب از تکفل همزمان اموري که زمينه و موجبات نمايندگي يا قبول منافع متعارض را فراهم آورد.
-منع استفاده از پروانه نظام مهندسی برای دستگاه های تعارض منافع
-منع تصدی همزمان سمت ارکان سازمان نظام مهندسی برای دستگاه های تعارض منافع
-منع حضور در هییت رییسه مجمع برای دستگاه های تعارض منافع
هر مهندسی هم توقع داره به هر نحوی ازش پول در بیاره!
کارخانه تولید پروانه زدند !
سالی 3 بار آزمون!
نمرات آزمون 48 و 49 هم قبولت میکنن!
کسی نمیگه انحصار طلبی کنید، ولی سالی 3 بار آزمون آخه؟
پروانه اشتغال باید شغل تلقی بشه. بیمه داشته باشه.
طرف 10 جا مشغوله کاره، پیش خودش میگه بزار از پروانه هم یه پولی بکنیم! (حالا به هر شکلی که شده)
بعد یه مهندسی که هیچ شغلی نداره، داره از این راه امرار معاش میکنه باید کلی توی صف بمونه شاید سالی 1 کار بهش بدن یا ندن!
مطابق دستورالعمل شماره ۲/۱۰۰/۳۰۲۷۰۸ مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷ در خصوص اجتناب از تکفل همزمان اموری که زمینه و موجبات نمایندگی یا قبول تعارض منافع را فراهم آورد ، بدینوسیله به اطلاع می رساند فرم تعهد مذکور در کارتابل مهندسین قسمت مدیریت نامه /ثبت نامه / نوع نامه : نامه ها ی امور اعضاء /تعهد نامه عدم تعارض منافع بارگذاری شده است. لذا لازم است تمام اعضای پروانه دار سازمان حداکثر تا پایانوقت اداری روز پنجشنبه مورخ ۱۴۰۲/۳/۱۱ به کارتابل خود مراجعه و فرم مورد نظر را تکمیل نمایند. بدیهی است در صورت عدم تکمیل فرم مربوطه و مشخص ننمودن وضعیت تعارض منافع ، کارتابل افراد مربوطه غیرفعال خواهد شد.
ناظر صوری
مجری صوری
مالک فراری از ناظر
شهرداری فراری از گزارش ناظر
و بیچاره بهره بردار!
و سال 2023 تمام دنیا توسط هوش مصنوعی کنترل میشود،
و ما همچنان باید به دنبال مقصر باشیم!
ناظر گزارش داده! درست گزارش داده! واو جا نزاشته باشه که بعدا بخاطرش محکوم بشه!
شهرداری بجای ترتیب اثر، بایگانی کرده!
ریزش گود میشه، قبل از اینکه تحقیقات شروع بشه، اول ناظر رو میفرستند بازداشت!
...
اما این وسط کسی نپرسید چگونه شرکت های طراحی و نظارت این پروژه ها مشخص شدند؟ ظرفیت اخذ این پروژه ها را داشتند؟ از ظرفیت مهندسان پایه ۳ برای اخذ طراحی و نظارت آنها استفاده شده؟
امیدوارم چنانچه دستگاه های نظارتی استان خوزستان قصد ورود به این بحث ها را داشتند ابتدا بپرسند کارکرد اشخاص حقیقی و حقوقی با قابلیت جستجو براساس نام در سایت سازمان منتشر می شود؟ اگر نمیشود کدام اعضای هییت مدیره مخالف شفافیت هستند؟ همین ۲ سوال تکلیف خیلی موضوعات را روشن میکند.
واقعا چرا یک سری ایده نامشخص به نفع شرکت ها طرح شده؟ آن هم شرکت هایی که برخی از آنها صوری هستند و با استفاده از ظرفیت اشتغال مهندسان پایه۳ ، ساختمان ج و د میگیرند؟؟؟
_ در حالیکه دولت از ایجاد شغل پایدار با درآمد ثابت و بیمه تامین اجتماعی برای مهندسان قبلی سازمان نظام مهندسی عاجز است، حالا به دنبال برگزاری ۳ بار آزمون نظام مهندسی و افرایش تعداد مهندسان بیکار و ناراضی است .
-افرادی که هییت مدیره سازمان استان آذربایجان شرقی نیستند ، تحت چه عنوان در اجلاس شرکت کردند؟
-آیا سایر مهندسان استان آذربایجان شرقی هم میتوانستند همانند این افراد در اجلاس شرکت کنند؟
-مخارج احتمالی این افراد از چه طریق تامین شده اشت؟ از جیب خودشان یا سازمان استان(جیب مهندسان) ؟
۱. همانگونه که مستحضرید کار علمی و تحقیقاتی، سختی بالایی دارد و حجم چند دهمیلیونی دانشگاهیان، موتور پیشران توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است. در این راستا دانشگاهها توانستهاند با تولیدات علمی و تحقیقاتی خود در رده کشورهای سرآمد قرار گیرند و شاید احتساب سوابق این عزیزان بتواند بخشی از زحمات آنان را پوشش دهد.
۲. وجود حجم بالای این عزیزان و تمایل آنها به خرید این سوابق، حجم چندصدهزار میلیارد تومانی را در اختیار قرار میدهد که اگر در چرخه تولید و سرمایهگذاری قرار گیرد، بهرهوری اقتصاد کشور را بالا برده، میزان اشتغال را افزایش خواهد داد و آینده روشنی را برای کشور رقم خواهد زد.
۳. با احتساب سوابق، بخشی از این عزیزان زودتر بازنشسته شده و امکان استخدام نیروهای جدید فراهم میشود و از میزان بیکاری خواهد کاست.
با سپاس
رخنه کرده به سلول ها و بندبند وجود کشور.
سر تا پای کشور را فساد و رانت و مافیا بازی گرفته است.
همه جای مملکت بوی لجن میدهد،
ثروت و قدرت چشمشان را کور کرده و
وضعیت مردم هیچ اهمیتی ندارد.
مخارج و هزینه ها را به مردم تحمیل میکنند
و سود و منفعت را مختص خودشان می خواهند
مهم
♦️از اين پس ساختمانها با متراژ بيش از ٣٥٠٠ متر هم مي تواند توسط اشخاص حقيقي انجام شود .
خبر خوب براي اعضاي حقيقي و خبر بد براي شركت هاي حقوقي و كسايي كه عضو پشت پروانه شركت هاي حقوقي هستند