کورتیزول که به هورمون استرس معروف است اگر به طور مداوم ترشح شود باعث می شود که چربی ها در ناحیه شکم تجمع کنند.

به گزارش سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه کالیفرنیای تعدادی از افراد بزرگسال چاق را تحت نظر گرفتند آنها می خواستند بدانند با ایجاد تغییراتی در زندگی این افراد یعنی با کنترل استرس آنها و بالا بردن اعتماد به نفسشان چه تغییراتی رخ می دهد.
محققان 47 زنی که شاخص توده بدنشان 2/31 بوده را به دو گروه تقسیم کردند، گروه اول برنامه هایی برای غلبه بر استرس دریافت کردند و 23 نفر باقیمانده هیچ برنامه ای برای کنترل استرس و تنش های روزانه نداشتند و زندگی روزمره شان را ادامه دادند
هیچ کس در این پژوهش رژیم لاغری نداشته و هر دو گروه تنها در کلاس های آموزشی تغذیه مناسب و همچنین کلاس های ورزشی شرکت می کردند.
به مدت 9 هفته زنان گروه اول مجبور بودند برنامه هایی برای کنترل استرس و غلبه بر خواسته های غذایی شان مثل احساس گرسنگی، سیری و غیره را دنبال کنند به این متدها روزانه 30 دقیقه مدیتیشن نیز اضافه شد.
در نهایت محققان ملاحظه کردند زنانی که اطلاعات دقیق تری نسبت به بدن خود و علائم آن دریافت کرده بودند استرس هایشان را بهتر کنترل کرده اند و میزان کورتیزول و چربی های ناحیه شکم آنها کمتر شده است.
کورتیزول که به هورمون استرس معروف است اگر به طور مداوم ترشح شود باعث می شود که چربی ها در ناحیه شکم تجمع کنند.
جنیفر دوبنمیر که مسئولیت سرپرستی این پژوهش را بر عهده داشته است می گوید: در این پژوهش ما سعی کردیم توجه افراد را به نوع احساس گرسنگی، لذت تغذیه مناسب و احساس سیری جلب کنیم این اطلاعات باعث می شود افراد میزان غذایی که مصرف می کنند را کنترل کنند بسیاری از چاقی ها ناشی از گرسنگی های روانی است افرادی که استرس دارند نمی توانند تغذیه مناسب داشته باشند ما سعی کردیم این احساسات و پارامترهای بیرونی که منجر به پرخوری می شود را کنترل کنیم.
محققان توصیه می کنند برای سالم زیستن و پیشگیری از اضافه وزن استرس هایتان را کنترل کنید./عط

 

** براي مطرح كردن سوالات پزشكي خود اينجا را كليك كنيد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.