به گزارش سرويس علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: كمبود روی یكي از مشكلات تغذیه ای شایع در كشور به شمار می رود و تمام گروه های سنی از جمله كودكان زیر شش سال، نوجوانان دختر و پسر 14 تا 20 ساله و همچنین زنان باردار از كمبود «روی» رنج می برند.
وي افزود: كمبود روی علاوه بر كاهش سرعت رشد در كودكان با تغییراتی در حس بویایی و چشایی همراه است و سبب بی اشتهایی و كاهش وزن می شود.
اين كارشناس تغذيه مقدار مناسب و مطلوب روی در بدن را ۵/۱ تا ۵/۲ گرم دانست و تصريح كرد: جگر و انواع گوشت ها به ویژه گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، لوبیا و عدس، غلات سبوس دار، شیر و مواد لبنی و انواع مغزها نظیر بادام زمینی، گردو و فندق از منابع غنی روی به شمار می روند .
معاني افزود: با وجود آنكه كمبود روی یكی از مشكلات شایع تغذیهای در ایران به شمار می رود اما مصرف مكملهای حاوی روی بدون تجویز پزشك توصیه نمیشود و بهتر است قبل از هر اقدامی برای درمان به ویژه برای کودکان با پزشکان متخصص مشورت شود./ع