به گزارش سرويس بهداشت و درمان
باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر حسين دلشاد فوق تخصص غدد داخلي و متابوليسم ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: يد به طور عمده به صورت يون و بيشتر در غدد تيروئيد و مقدار كمتري نيز در غدد بزاق و معده وجود دارد و همچنين تمام سلول ها داراي مقدار جزيي يد هستند.
وي افزود: عامل اصلي يد، حضور دو هورمون است كه اين هورمون ها بر بيشتر اندام هاي بدن اثر مي گذارد و براي تكامل و عملكرد طبيعي بدن و دستگاه عصبي، حفظ گرماي بدن و انرژي ضروري است.
دكتر دلشاد تصريح كرد: ميزان نياز روزانه به يد در شير خواران 40 ميكروگرم و در بالغين 150 ميكرو گرم است.
اين فوق تخصص غدد داخلي و متابوليسم در خصوص مهمترين منابع طبيعي يد گفت: مواد غذايي دريايي مثل ماهي آب هاي شور و ساردين و لبنیات آلوده شده به مواد ضدعفونی کننده حاوی ید هستند ولي مطمئن ترين راه براي تامين يد كافي، استفاده از نمك يد دار است.
به گفته وي، ید باعث سلامت پوست ، مو ، ناخن و دندان، تنظیم سرعت سوخت و ساز بدن، تنظیم متابولیسم سلولی( تبدیل غذا به انرژی) و تقویت بافت پیوندی مي شود.
دكتر دلشاد ابراز داشت: خواب آلودگی ، بی حالی و سستی، گواتر، اضافه وزن، بیماری های کیست تخمدان، خارش، جوش و زخم های پوستی، مشکلات معده و روده ای از علائم كمبود روي در بدن است./عط