به گزارش
سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر عباس صداقت در اولین کنگره بین المللی ایدز، زنان و کودکان در این زمینه گفت: براساس آمار منتشر شده توسط دفتر ایدز سازمان ملل متحد و همچنین سازمان جهانی بهداشت روزانه در جهان 7 هزار نفر به ویروس ایدز آلوده می شوند که 97 درصد آن مربوط به کشورهای در حال توسعه، کشورهای با درآمد پایین و متوسط است.
وی افزود: از این 7 هزار نفر هزار مورد جدید آلودگی به ویروس ایدز، یک هزار مورد مربوط به کودکان زیر 15 سال و 51 درصد این مبتلایان زنان و 41 درصد آن را افراد 15 تا 24 سال تشکیل می دهند.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت در زمینه وضعیت ایدز در ایران بیان داشت: سیمای اپیدمی بیماری ایدز در ایران مربوط به مصرف کنندگان مواد مخدر به ویژه مصرف کنندگان تزریقی می باشد که با اجرای برنامه های کاهش آسیب در کشور توانسته ایم شیوع HIV را در این گروه پرخطر درحدود 15 درصد نگه داریم که این سکون در شیوع بیماری HIV بیانگر موفق بودن ایران در اجرای برنامه های کاهش آسیب است.
دکتر صداقت اظهار داشت: آمارهای جمع آوری شده از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نشان می دهد که تعداد موارد جدید ابتلا به HIV رو به کاهش است ولی سهم انتقال جنسی در موارد جدید بروز بیماری در حال افزایش است به گونه ای که در سال 89 ، 329 مورد ثبت شده ابتلا به HIV از طریق ارتباط جنسی محافظت نشده در کشور داشته ایم، که این امر نشان دهنده خطر آغاز موج سوم بیماری ایدز در کشور است. بنابراین توجه به الگوی انقال از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت در زمینه وضعیت ابتلا زنان و کودکان گفت: در سال های اخیر با توجه به اینکه تعداد موارد ابتلا به بیماری HIV روند کاهشی را نشان می دهند با این حال سهم زنان در ابتلا به بیماری رو به افزایش می باشد و زنان به عنوان یک گروه در معرض خطر بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرند.
وی گفت: بررسی روند کودکان مبتلا متولد شده از مادران مبتلا به بیماری HIV نشان می دهد که تعداد موارد، از حدود 14 مورد ابتلا به 38 مورد در سال 89 رسیده است.
دکتر صداقت افزود: براساس تخمین های علمی انجام شده پیش بینی می شود که در سال 2011 حدود 93هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور داشته ای که با توجه به آمار بیش از 20 هزار نفر شناسایی شده در کشور، تخمین زده می شود حدود 70 هزار در کشور به این بیماری مبتلا شده اند که هیچ گونه خدمات تشخیصی ، درمانی و مراقبتی را دریافت نمی کنند.
وی در خصوص سومین برنامه استراتژیک کشوری ایدز در کشور نیز گفت: این برنامه پس از تصویب در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تصویب هیات دولت رسیده است.
وی گفت: این برنامه بر الگوی جدید انتقال HIV/ایدز مانند انتقال از طریق ارتباطات جنسی به ویژه ارتباطات جنسی در سوء مصرف کنندگان مواد روانگردان، توجه ویژه به زنان آسیب پذیر و جوانان و نوجوانان، توجه به تغییر الگوی انتقال بیماری تاکید ویژه دارد و همچنین در این برنامه همچنان بر لزوم توجه به برنامه های کاهش آسیب و ادامه این برنامه ها در مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر تاکید شده است.
گفتنی است: اولین کنگره بین المللی ایدز، زنان و کودکان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تاریخ 13 اردیبهشت سال جاری به مدت 3 روز و با حضور اساتید صاحب نظران ملی و بین المللی در حال برگزاری است.
در این کنگره تحقیقات و تجارب بین المللی، منطقه ای و کشوری به منظور ارتقای سطح مراقبت های منطقه ای و پیشگیری، کنترل و درمان بیماری ایدز در گروه زنان آسیب پذیر و کودکان ارایه شد./عط