طبق آمارها سال گذشته 14 هزار نفر مبتلا به تب مالت شده اند که عمده ترین علت آن مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه است.

دکتر محمدرضاشیرزادی رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین  انسان و حيوان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان حدود 70 درصد بیماری های عفونی را به خود اختصاص می دهند که مهمترین آنها تب مالت، تب کریمه کنگو، حیوان گزیدگی (هاری)، تب شالیکاران و کیست هیداتیک است.
 
وی گفت:‌ پارسال حدود 14 هزار مورد ابتلا به تب مال گزارش شده است که علت آن  بادام آلوده و مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه است.
 
شیرزادی با اشاره به این که ترشحات دام هایی که سقط کرده اند نمی تواند آلوده به میکروب انتقال دهنده تب مالت باشند عنوان کرد تب مالت به دو صورت حاد و تحت حاد خود را نشان می دهد نوع حاد آن بلافاصله پس از مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه با علائمی همچون تب زیاد، عرق شبانه، ضعف خود را نشان می دهد که بعد از چند روز در دهان استخوانی و مفصل و بی اشتهایی نیز در فرد دیده می شود.
 
وی در خصوص نوع تحت حاد آن تصریح کرد: در این نوع تب به تدریج طی چند روز بالا می رود که حدوداً یک هفته طول می کشد فرد دارای علائمی همچون بی اشتهایی، عرق شبانه و مشکلات کبدی و آسیب اعضای مختلف همچون گرفتاری مغز و قلب است.
 
رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان وحیوان افزود: اگر فردی دارای تب و عرق شبانه طی دو هفته باشد حتماً باید به درگیری تب مالت شک کرد و با آزمایش خون درگیری یاد عدم درگیری آن مشخص کرد.
 
شیرزادی با تأکید بر اینکه بیشتر افراد مبتلا ساکن روستاها هستند اظهار داشت: با جوشاندن شیر به مدت 5 دقیقه می توان از ابتلا به این بیماری در امان ماند./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.