فصل تابستان بسياري از افراد را دچار مشكلاتي مي كند كه البته با تغذيه مناسب در فصل گرما و رعايت نكات بسيار ساده غذايي مي توان به حفظ سلامتي بدن كمك كرد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ سمانه یوسفی مقدم، مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه ضمن بیان این مطلب افزود: براي پيشگيري از گرمازدگي تعادل آب در بدن بسيار ضروري است. با توجه به تعريق زياد در اين فصل و احتمال بهم خوردن اين تعادل بايد مصرف مايعات را بيشتر كرد.

سمانه یوسفی مقدم گفت: نوشيدن شربت هاي خنك البته كم شيرين  مانند گلاب، خاكشير و بيدمشك مي تواند به كاهش دماي بدن كمك كند. همچنين استفاده از انواع سبزيجات خصوصا سبزيجات پر آب مانند كاهو و خيار در وعده هاي غذايي همچنين ميوه هاي پر آب (مانند هندوانه و طالبي)در ميان وعده ها به نگهداري آب بدن كمك زيادي مي كند.

وی در ادامه تصریح کرد: استفاده از چاشني هاي مناسب سالاد مانند آب ليمو، آب غوره  و ماست به جاي سس همچنين نوشيدن مايعاتي مانند دوغ كه كمي نمك دارند و تمايل بدن را به نوشيدن آب افزايش مي دهند، مفيد است.

وی افزود: از دريافت رژيم هاي غذايي بادرصد بالاي پروتئين خصوصا در فصل گرما پرهيز كنيد چرا كه مصرف زياد (بيشتر از نياز) پروتئين خصوصا نوع حيواني آن علاوه بر ديگر مضرات نياز بدن به آب را افزايش مي دهد.

مسئول واحد تغذیه در خصوص بروز گرمازدگی در افراد گفت: در این حالت بايد همراه با خنك كردن بيمار نوشيدني هاي خنك نيز به او بدهيد. ترجيحا شربت هاي رقيق خانگي بجاي آب استفاده شود و هر 20 دقيقه 150 تا 200 سي سي از اين مايعات خنك را جرعه جرعه بنوشد.(براي تهيه شربت مي توان به ازاي هر يك ليوان آب 2تا 3 قاشق مرباخوري شكر يا شربت غليظ اضافه كرد). همچنین آب سبزي ها مانند گوجه فرنگي وهويج كه با مقداري آب ساده رقيق شده باشد، تركيبات آب ميوه وسبزيجات و عرقيات سنتي مفيد هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: همچنين دقت به اين نكته بسيار مهم است كه نوشيدني هاي حاوي كافئين مانند چاي، قهوه، نسكافه و نوشابه خصوصا نوشابه هاي گاز دار و آب ميوه هاي صنعتي نيز به علت شيريني زياد باعث بالا رفتن قند خون و از دست رفتن آب بيشتري از بدن مي شوندبه هیچ وجه توصیه نمی شود.

سمانه یوسفی مقدم گفت: سالمندان با توجه به اينكه بدنشان در مقايسه با جوان تر ها ميزان آب كمتري دارد و  احساس تشنگي در آنها كمتر است بيشتر در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند اين افراد مي توانند به آب  موادي مانند طعم دهنده ها وادويه هايي كه به آن علاقمندند اضافه كنند(گلاب،بيدمشك،هل ودارچين گزينه هاي مناسبي هستند).

وی در پایان افزود: همچنين بهتر است بدانيد زنان كمتر از مردان در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند چرا كه ميزان آب بدنشان بيشتر است در عين حال زنان شيرده به دليل توليد شيربايد حداقل 1.5 تا 2 ليتر آب بيشتراز نياز معمول ميل کنند./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.