شیخ النمر روحانی شیعی برجسته عربستانی که توسط نیروهای رژیم آل سعود ترور شد کیست؟

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، نیروهای امنیتی رژیم آل سعود، این هفته در پی سخنرانی آتشین آیت الله شیخ نمر النمر در نماز جمعه "العوامیه” عربستان، وی را ترور کرده و پیکر نیمه جانش را به مکان نامعلومی منتقل کردند؛ اقدامی که به شعله ور شدن آتش قیام مردم انقلابی "الشرقیة” و شهادت و جراحت بسیاری از آنان انجامید و به بحرین نیز کشیده شد.

شیخ "نمر باقر النمر" ‌روحانی شیعی برجسته عربستانی، در سال 1379 هجری قمری مصادف با 1968 میلادی، در شهر "العوامیه" در استان القطیف در شرق عربستان در خانواده‌ ای اهل علم و دین، به دنیا آمد که از آن علمایی چون "آیت الله شیخ محمد بن ناصر آل نمر" (قدس سره) و خطبای حسینی چون جدش حاج "علی بن ناصر آل نمر" سر بر آورده بودند.

 
تحصیلات مقدماتی و هجرت برای تحصیل علوم دینی

 
تحصیلات مقدماتی خود را در همان شهر العوامیه به پایان رساند و در سال 1400 هجری قمری مصادف با 1989 میلادی برای آشنایی نزدیک تر با انقلاب اسلامی ایران و تحصیلات حوزوی ابتدا به ایران مهاجرت کرد تا در تهران در حوزه علمیه حضرت قائم(عج) حضور پیدا کند که در همان سال توسط آیت الله سید محمدتقی مدرسی در تهران تأسیس شده بود.

 شیخ نمر پس از 10 سال تحصیل در حوزه علمیه حضرت قائم(عج)، عازم سوریه شد و در حوزه علمیه حضرت زینب(ع) برای ادامه تحصیلات حوزوی و علوم دینی نام نویسی کرد و در حضور اساتید و روحانیون عالی‌قدر به تحصیل پرداخت.

 وی دوره کتاب های اصولی از جمله "اصول" المظفر، "رسائل" شیخ انصاری و "کفایة" آخوند خراسانی را گذراند و در علم فقه نیز "اللمعة الدمشقیة" نوشته شهید اول، "جامع المدارک" خوانساری، "مکاسب" شیخ انصاری و "مستمسک العروة الوثقى" سید حکیم و دیگر کتاب های فقهی را مطالعه کرد.
 
وی در طول مدت تحصیل علوم حوزوی خود در تهران و سوریه در محضر اساتید گوناگوني حضور يافت. از جمله:

- بحث خارج نزد آیت الله سید محمدتقی مدرسی در تهران

- بحث خارج نزد آیت الله سید عباس مدرسی در سوریه

- بحث خارج نزد آیت الله خاقانی در سوریه

- دروس عالیة نزد علامة شیخ صاحب الصادق در تهران

- درس "لمعة" نزد علامة شیخ وحید افغانی

وی از جمله معروف‌ترین و شایسته ترین مدرسان علوم مذهبی و دینی در حوزه های علمیه به شمار می آید که حتی در حوزه های علمیه ایران و سوریه به تدریس کتاب هایی همچون کتاب "اللمعة الدمشقیة" و کتاب "جامع المدارک" و "مستمسک عروة الوثقى" و "الحلقات" شهید سید محمدباقر صدر پرداخته است.
 
شیخ نمر سال ها اداره حوزه علمیه حضرت قائم (عج) در تهران و سوریه را برعهده داشت و تلاش بسیاری برای توسعه و پیشرفت این مراکز انجام داد.
 
پس از بازگشت به عربستان مرکز مذهبی "الإمام القائم(عج)" را نیز در العوامیه تأسیس کرد که در واقع سنگ بنای "مرکز اسلامی" در سال 1422 هـ قـ./ 2011 میلادی بود.
 
خصوصیات اخلاقی شیخ النمر
 
از جمله خصوصیات اخلاقی وی را باید بلندمنشی و حساسیت او در مراعات و حفظ اصول و مبادی و ارزش‌های دینی ملاحظه کرد که بازتاب آن به خوبی در خط مشی فکری و جهادی‌اش آشکار است.

 همچنین شیخ، از دیدی باز و آگاه نسبت به حوادث جاری پیرامون خود چه در عربستان و چه در منطقه برخوردار است و همین موجب شده تا دارای دید تحلیلی دقیقی از جریان امور در عرصه های اجتماعی و سیاسی باشد که یکی از دلایل آن بنا به گفته وی ارتباط عمیق وی با قرآن و اهل بیت علیهم السلام است که همواره روشنگر راه وی در زندگی بوده اند.
 
فعالیت های سیاسی و بازداشت ها توسط رژیم آل سعود

رژیم آل سعود در حالی شیخ نمر باقر النمر را در هفته جاری بازداشت کرد که پیش از این نیز دو بار و طی سال ‌های 2006 و 2008 شیخ را بازداشت کرده بود.
 
نخستین بازداشت شیخ نمر به می 2006 میلادی بازمی گردد، هنگامی که شیخ به محض بازگشت از سفر کوتاه مدتش به بحرین و پای گذاشتن به خاک عربستان، به دلیل مشارکت در همایشی بین المللی درباره قرآن کریم از سوی نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد.
 
اتهام شیخ نمر این بود که در این همایش در عریضه‌ ای از رژیم آل سعود خواسته بود به "قبرستان بقیع" رسیدگی کرده، مذهب "تشیع" را به رسمیت شناخته و شیوه‌ های آموزشی و درسی کنونی حاکم بر عربستان را تغییر داده یا لغو کند.

اما بازداشت مجدد شیخ نمر به 23 آگوست 2008 میلادی بازمی‌ گردد که در شهر "القطیف" به دست نیروهای امنیتی رژیم آل سعود بازداشت شد.

  این بار اتهام شیخ برای بازداشت بنابر ادعای رژیم آل سعود درخواست از شیعیان مناطق شرقی عربستان برای آماده شدن جهت دفاع از خود و جامعه خویش بود که رژیم ادعا می‌ کرد، این سخنان نمر به معنی تحریک شیعیان عربستانی برای جدایی از حکومت مرکزی بود.

رژیم آل سعود از بیم قیام مردمی و خشم و غضب شیعیان مناطق شرقی عربستان شیخ نمر را 24 ساعت پس از بازداشت آزاد کرد.

 این روحانی برجسته عربستانی یک بار دیگر در مارس 2009 در معرض بازداشت قرار گرفت.

دیدگاه های شیخ النمر درباره رژیم آل سعود
 
شیخ نمر همواره در خطابه‌ هایش رژیم آل سعود را به اعمال "سیاست‌ های تبعیض ‌آمیز طایفه ‌ای سازمان یافته و منظم به ویژه در مناطق شرقی عربستان و به خصوص در دو منطقه "الاحساء" و "القطیف" متهم می کرد که حدود یک قرن است، بر این مناطق حاکمیت دارد.

 وی همواره و بارها تأکید داشته که از گفتن کلام حق، بیم و واهمه ای ندارد حتی اگر در این راه بازداشت شده، وارد زندان شود و تحت شدیدترین شکنجه ها و آزارها و اذیت ها تا سرحد شهادت قرار گیرد.

 شیخ نمر توهین به کرامت شهروندان عربستانی به ویژه شهروندان شیعی عربستان که از دید رژیم آل سعود شهروندان درجه دو این کشور به شمار می ‌آیند و فاقد هرگونه حق و حقوق شهروندی هستند، رد و تاکید می کند که از کرامت و حقوق شهروندان شیعی عربستانی حمایت خواهد کرد.

 وی بارها در این ارتباط تأکید کرده است که در خط اول رویارویی با ظلم و جور رژیم آل سعود قرار می ‌گیرد چون اعتقاد دارد بدون مبارزه و تلاش نمی‌ توان به حقوق مورد نظر خود دست یافت و عدالتی در کشور برقرار نخواهد شد و شهروندان نمی ‌توانند آزاد زندگی کنند.

 شیخ نمر در این‌باره در سخنان خود با استناد به خطبه "جهاد" امیرالمؤمنین علی(ع) تأکید دارد که به عدالت جز از طریق جهاد دست نخواهیم یافت و حق جز با از خود گذشتگی و جهاد و شجاعت به دست نخواهد آمد.

 وی در خطبه‌های نماز جمعه خود نیز بارها گفته است که شیعیان عربستان، دیگر در برابر توهین ها و تعدی ها و تجاوزات آل سعود سکوت نخواهند کرد و در این باره خطاب به آل سعود گفت که "ما ساکت نمی مانیم که هرآنچه بخواهید برسر ما بیاورید؟ هر آنچه بخواهید انجام دهید و کرامت و شخصیت ما را که با ارزش ترین چیز در زندگی ماست، زیر پا بگذارید".

 شیخ نمر همچنین از مطبوعات و رسانه های عربستانی نیز به دلیل وابستگی و تبعیت آنها از رژیم آل سعود و تبدیل شدن آنها به بوق تبلیغاتی آل سعود به شدت انتقاد می کند.
 
وی تصریح می کند که مفتی های وهابی، ساخته و پرداخته آل سعود هستند، به گفته شیخ نمر، رژیم آل سعود به مفتی های وهابی پول می دهند تا با دامن زدن به اختلافات طایفه ای و مذهبی و ایجاد اختلاف بین شیعیان و اهل سنت، آنها را به خود مشغول کنند و با ایجاد تفرقه مذهبی و طایفه ای و قبیله ای به حاکمیت خود بر عربستان و غارت و چپاول ثروت های آن ادامه دهند.

 شیخ نمر در یکی از خطبه هایش به خاطر مواضع و دیدگاه های تندش در قبال رژیم آل سعود گفت که " می دانم فردا برای بازداشت من به سراغم خواهید آمد. خوش می آیید! این منطق و راه و روش شماست: "بازداشت" و "شکنجه" و "کشتار"؛ ما از قتل و کشتار نمی هراسیم. ما از هیچ چیز نمی ترسیم."

وی در قبال سرکوبگری های رژیم آل سعود و مخالفت این رژیم با برگزاری تظاهرات‌ مسالمت آمیز و تجمع های اعتراض آمیز تأکید می کرد که "همواره به دنبال راه های دیگری برای ادامه اعتراض های خود و احقاق حقوقمان خواهیم بود و تظاهرات، یکی از این راهکارهاست".

 این روحانی عربستانی را باید از جمله دشمنان سرسخت "نایف بن عبد العزیز" ولی عهد سابق رژیم آل سعود برشمرد که همواره انتقادات شدیدی را به وی وارد می کرد.
 
وی در یکی از خطابه هایش شاهزاده نایف بن عبدالعزیز را به علت شدت خشونت و قساوت و ظلمش علیه مردم عربستان به طور اعم و شیعیان به طور اخص، طاغوت و ستمگری خواند که در قبرش شکنجه خواهد شد و آتش او را خواهد سوزاند و کرم ها او را خواهند خورد، او در همین خطبه تأکید کرد که از مرگ نایف خوشحال خواهد شد.

وی همواره در خطبه های نمازجمعه و خطابه هایش نه تنها از رژیم  آل سعود انتقاد می کند بلکه از منتقدان سرسخت برخی از رژیم های عربی حوزه خلیج فارس از جمله آل خلیفه است.
 
اکنون سؤال همه ناظران بین المللی و تحلیلگران منطقه ای این است که آیا خون ریخته شده آیت الله نمر النمر، می تواند جرقه ای بر خشم ملت عربستان از استبداد و ستمگری روزافزون رژیم آل سعود و پایانی بر تاریخ سیاه حاکمیت وهابیت بر خاستگاه اسلام باشد؟
انتهاي پيام/س3

برچسب ها: شیخ النمر ، عربستان ، ترور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۸ ۱۹ دی ۱۳۹۴
خداون روح مبارزش را باروح سیدالشهدا محشور کنه ومرا ا زرهروان آنان قرار بده انشاءلاه
آخرین اخبار