محقق دانشگاه علوم پزشكي تبريز اسيد فسفريك خوراكي را ابداع كرد.

به گزارش خبرنگار دانش هاي روز باشگاه خبرنگاران، دکتر يعقوبي رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز اعلام کرد: خانم فهيمه ايران منش دانشجوي كارشناسي ارشد شيمي تجزيه و محقق شركت تعاوني دانش بنيان وابسته به مركز دانشگاه علوم پزشكي تبريز پس از دو سال موفق به تبديل اسيد فسفريك صنعتي به اسيد فسفريك خوراكي  شد.  
 
 
خانم فهيمه ايران منش نيز درباره اين ابداع خود گفت: اسيد فسفريك صنعتي به سبب داشتن آلودگي هايي نظير يون ها و فلزات سمي و همچنين وارداتي بودن آن ، استفاده فراواني دارد و براي همين مشتاق اجراي اين طرح شدم.  
 
وي افزود : اسيد فسفريك صنعتي داراي رنگ سبز لجني و بوي خاصي است و به علت داشتن ناخالصي هايي همچون آهن ، مس ، آرسنيك ، جيوه و ساير يون هاي سمي و خطرناك به محيط زيست آسيب مي رساند ولي برعكس ، اسيد فسفريك خوراكي به علت نداشتن كوچك ترين آلودگي و همچنين خالص بودن آن كاربردهاي فراواني خواهد داشت.  
 
اين محقق ايراني ، اسيد فسفريك را از نظر ميزان مصرف در صنايع پس از اسيد سولفوريك پرمصرف ترين اسيد در جهان دانست و گفت: اين اسيد به دو روش حرارتي و مرطوب در جهان تهيه مي شود كه در اسيد فسفريك خوراكي طرح ابداعي تمام ناخالصي ها ، جدا شده و مزاياي متعددي همچون قابل بازيافت بودن بيشتر را دارد .   
 
وي افزود : ارزان بودن، در دسترس بودن مواد، فقدان استفاده از ماشين آلات و دستگاه هاي گران قيمت با حداقل نيروي انساني، سادگي در خط توليد و همچنين خلوص 85 درصدي اسيد از جمله ويژگي هاي طرح ابداعي اسيد فسفريك خوراكي است .  
 
ايران منش در خصوص استفاده از اسيدفسفريك خوراكي گفت: اين اسيد را مي توان در صنعت داروسازي ، دندانپزشكي ، تصفيه آب، تصفيه روغن هاي نباتي، خوراك دام و طيور، نوشابه ها، تهيه لوازم بهداشتي، مرباسازي، پنيرسازي و بسياري از ديگر موارد استفاده كرد.  
 
وي همچنين در خصوص كاربرد اسيد فسفريك خوراكي در ديگر صنايع گفت : صنايعي همچون پارچه بافي ، چرم سازي ، تصفيه پساب ها ،ضدحريق كردن برخي از سطوح و عوامل بازدارنده اشتعال ، تميزكردن و جرم گيري سطوح فلزي نيز مي توان اين اسيد را به كار برد./عط
برچسب ها: نوشابه ، اسید ، ماشین آلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.