به گزارش
سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از سازمان صنایع کوچک ، محمد رضا باقری با بیان اینکه زمین این شهرک آماده سازی
شده است، تصریح کرد: پیمانکار صنعتی نیز برای اجرای این پروژه صنعتی مشخص شده است.
وی در ادامه گفت: به منظور ایجاد موزه فرش دستباف، در توافق با میراث فرهنگی استان، زمینی برای احداث این موزه به صورت رایگان واگذار شده است تا فعالیت اجرایی برای احداث موزه آغاز شود.
وی در ادامه واگذاری زمین به سازمان فنی و حرفه ای به منظور ساخت ساختمان آموزشی صنایع دستی را با هدف توسعه این صنعت اعلام کرد وگفت: بازارچه صنایع دستی برای معرفی و فروش این هنر بومی استان نیز ایجاد می شود.
باقری همچنین با اشاره به طرح ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در استان افزود: در حال حاضر مطالعات طراحی منطقه ویژه اقتصادی شهر بجنورد با کاربری تجاری؛ صنعتی و آموزشی از طریق مشاور در دست اجرا قرار دارد و ارزیابی زیست محیطی منطقه ویژه اقتصادی نیز انجام شده است و برای تائیدیه به سازمان حفاظت از محیط زیست کشور ارسال شد.
وی با بیان اینکه این طرح نیاز به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دارد گفت: برای آغاز فاز اول این طرح در سال ۹۱ به حداقل پنج میلیارد تومان اعتبار برای واگذاری پروژه به پیمانکار و عملیاتی شدن این طرح نیاز است.
وی بهره مندی سرمایه گذاران و صاحبان صنایع از حمایتها و تسهیالت مالی و قانونی دولت از جمله ترانزیت و صادرات مجدد برای کالاهای وارداتی با حداقل تشریفات اداری را از مزیت مناطق ویژه اقتصادی برشمرد.
لازم به ذکر است، در این شهرک واحدهای موزه فرش با زیربنای دو هزار و ۵۰۰ مترمربع، کارگاههای تهیه مواداولیه فرش دستباف با زیربنای ۱۷ هزار و ۲۴۰ مترمربع، بازارچه، انبار و واحدهای تجاری در مجموع با زیربنای چهارهزار و ۵۳۰ مترمربع و نیز ساختمان آموزشی و اداری با زیربنای هزار مترمربع احداث خواهد شد..
در حال حاضر حدود ۲۱ هزار بافنده فرش دستباف در خراسان شمالی فعالیت می کنند و در این استان ۱۰۸ تعاونی ثبت شده قالیبافی وجود دارد و سالانه نیز حدود ۴۰۰ هزار مترمربع فرش دستباف تولید می شود. همچنین حدود ۹ درصد فرش دستباف کشور توسط هنرمندان خراسان شمالی بافته می شود./س