میترا زراتی کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با
خبرنگاربهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: امروزه در خانه ها معمولا 2 نوع روغن برای مصرف وجود دارد که یکی روغن پخت و پز و مصرف خوراکی مثل مصارف در سالاد و طعم دهنده غذاها و دیگری روغن های سرخ کردنی که روغن های پخت و پز و سرخ کردنی از نوع جامد و مایع است.
وی افزود: بسیاری از افراد برای سرخ کردن از روغن های جامد استفاده می کنند.
مصرف روغن های جامد گیاهی و حیوانی برای مصرف اصلا توصیه نمی شود.
زراتی ادامه داد: روغن های جامد دارای اسید چرب اشباع هستند و هم دارای ترانس که یک نوع اسید چرب مضرر است.
روغن های جامد و روغن مایع در دریافت کالری تفاوت ندارند و هم اثرات چاق کنندگی یکسان دارند به عنوان مثال مصرف یک قاشق مربا خوری روغن زیتون 45 کیلو گالری انرژی دریافت می کند.
وی تصریح کرد: مصرف روغن مایع هم باعث چاقی کنندگی و هم اثرات مضری دارد ولی نسبت به روغن جامد بهتر است.
مصرف روغن جامد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، انواع
سرطان ها را افزایش می دهد.
وی اظهار داشت: برای پیشگیری از انواع سرطان ها مصرف روغن جامد و باید حداقل به صفر برسد، باید توجه داشت روغن هایی که جامد هستند به مایع تبدیل می شوند از نظر آسیب زا بودند ضرر و زیان بیشتری نیست به روغن های دیگر دارند.
وزراتی گفت: مصرف روغن جامد اشباع جذب منابع غذایی را مختل می کند، به عنوان مثال منابع کلسیمی که در رژیم غذایی استفاده می شود با مصرف روغن جامد جذب نمی شود.
وی توصیه کرد: خانم هایی که
پوکی استخوان دارند مصرف روغن جامد را باید حذف کنند.
در مصرف روغن ها باید دقت کامل را داشت و برای سرخ کردن فقط از روغن های سرخ کردنی استفاده کرد و مصرف روغن جامد را به حداقل رساند./عط