به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر محمد آذینی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور در مورد تغذیه بیماران دیابتی گفت: بیماران دیابتی که روزه می گیرند باید رژیم غذایی خود را رعایت کنند، از مصرف بيرويه مواد غذايي پس از افطار اجتناب كنيد، مصرف بيش از اندازه غذاهاي چرب و حاوي كربوهيدراتها (مانند شيريني جات مخصوص ماه رمضان) سبب بروز هايپرگليسمي (افزايش قند خون) و افزايش وزن ميشود.
دکتر محمد آذینی اظهار داشت: سه عامل مهم براي كنترل ديابت در طول ماه رمضان، رعايت رژيم دارويي، كنترل رژيم غذايي وداشتن فعاليت فيزيكي روزانه مي باشد كه به مثلث ماه رمضان نيز ناميده ميشوند.
وی گفت: به بيماران بايد آموزشهاي لازم داده شود كه در صورت بروز مشكل، بلافاصله افطار كنند و به خصوص در فصل تابستان بايد بيشتر مراقب علايم افت قند خون و بروز مشكلات احتمالي باشند، بهتر است بيماران خود را روزانه وزن كنند و رژيم دريافتي روزانه خود را ثبت نمايند
وی گفت: كنترل قند خون در خانه بايد قبل از افطار و 3 ساعت بعد از آن انجام شود. همچنين قبل از خوردن سحري، براي قضاوت در مورد دوز انسولين و جلوگيري از افت قند خون بيمار در طول روز بايد قند خون چك شود.
وی اضافه کرد: سطح قند خون بيماران در طول ماه رمضان بسيار متغير است و به عواملي مانند ميزان يا نوع غذاي مصرفي، نظم در مصرف داروها، حريص شدن در مصرف غذا پس از افطار و يا كاهش فعاليتهاي فيزيكي بستگي دارد. نتايج مطالعات نشان ميدهند كه ميزان هموگلوبين گليكوزيله (HbA1C) در طول ماه رمضان بهبود مييابد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور به بیماران دیابتی توصیه کرد: از مصرف بيرويه مواد غذايي پس از افطار اجتناب كنيد، مصرف بيش از اندازه غذاهاي چرب و حاوي كربوهيدراتها (مانند شيرينيجات مخصوص ماه رمضان) سبب بروز هايپرگليسمي (افزايش قند خون) و افزايش وزن ميشود. تاكيد ميشود كه مزيت روزهداري در ماه رمضان فقط در بيماراني است كه رژيم غذايي مناسب و توصيه شده را رعايت ميكنند.
وی گفت: در هنگام افطار مصرف غذاهاي سبك و مختصر شامل گروه هاي غذايي شير و لبنيات، ميوه و سبزي، نان و غلات براي افزايش قند خون توصيه مي شود همچنين مصرف شير گرم فرني و شير برنج در هنگام افطار مناسب است. سبزيها با دارا بودن مواد مغذي مختلف و آب، علاوه بر تامين ويتامينها مواد معدني و مورد نياز بدن، از تشنگي فرد در طول روز جلوگيري مي كنند.
وی اظهار داشت: استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ كم چرب، آش كم حبوبات، حليم بدون روغن و همچنين مايعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و مواد معدني فرد روزه دار مي شود./ح