به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ سعيده معاني، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص شيرهاي كم چرب، معمولي و پرچرب اظهار داشت: درصد چربي موجود در شير بسته به نياز تغذيه اي افراد خاص متفاوت است افراد بايد با توجه به نيازهاي تغذيه اي خود يكي از انواع شير را انتخاب كنند.
وي افزود: مقدار چربي شير استاندارد يا شير معمولي در ايران 5/2 درصد است، شير كم چرب حدود 1 درصد و شير پرچرب يا شير كامل حدود 3/3 درصد چربي دارد.
معاني تصريح كرد: طبق آخرين توصيه سازمان جهاني بهداشت 25 تا 30 درصد از كل انرژي دريافتي روزانه افراد بالغ مي تواند از روغن و چربي تامين شود كه اين مقدار شامل چربي شير و لبنيات نيز مي شود.
اين كارشناس تغذيه بيان كرد: شير كاكائو و شيرهاي با طعم ميوه از انواع شيرهاي طعم دار هستند كه با اضافه كردن افزودني هاي مجاز نظير پودر كاكائو، شكر، كنسانتره يا آب ميوه دارای کالری بیشتری است.
وي خاطرنشان كرد: مصرف شير كم چرب خصوصا براي افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي، ديابت و افراد چاق به جاي شير معمولي توصيه مي شود.
معاني افزود: به خاطر داشته باشيد يك ليوان شير 240 ميلي ليتر در صورت پرچرب بودن 150 كيلوكالري، در صورت داشتن چربي معمولي 120 كيلو كالري و در صورت كم چرب بودن 102 كيلوكالري توليد خواهد كرد./ح