یک اندیشکده امریکایی می‌گوید هدف امریکا از ایجاد سامانه دفاع موشکی در کشورهای حاشیه خلیج فارس دفاع از پایگاه‌های نظامی خودش است نه دفاع از این کشورها.

به گزارش حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران به نقل از ايران هسته‌اي تام شنکر، در مقاله‌ای روی وب سایت اندیشکده «شورای آتلانتیک» که هفته گذشته منتشر شده، نوشت که هدف اصلی امریکا از ایجاد این سامانه دفاع از پایگاه های نظامی این کشور در برابر حملات احتمالی ایران است.

ایران بارها اعلام کرده است که تمامی پایگاه‌های نظامی امریکا در منطقه در تیررس موشک‌های آن قرار دارند.

این اندیشکده امریکایی نوشت: «هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، از جمله اولین کسانی است که 3 سال پیش لزوم این سپر موشکی را مطرح کرد. وی در سفر اخیرش به عربستان سعودی به دنبال تشویق متحدان عربش برای تحقق این امر بود. وی در نشستی در شورای همکاری کشورهای خلیج فارس در ماه مارس 2012، شامل بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، گفت: «ما می‌توانیم گام‌های مؤثرتری برداریم تا کشورهای خلیج فارس را از طریق همکاری در برابر موشک‌های قاره پیما محافظت کنیم». کلینتون در ادامه گفت: «گاهی برای محافظت موثر یک کشور، به سامانه رادار در کشوری همسایه نیاز داریم. اما چیزی که اکنون ما به آن نیاز داریم همکاری- یا به تعبیری تعامل- است تا عملاً آستین‌ها را بالا زده و دست به کار شویم».

شنکر در ادامه به صراحت می‌گوید هدف از این سامانه «خنثی کردن موشک‌های پرتابی ایران در برابر نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف است»، بی‌آنکه هیچ نامی از کشورهای خلیج فارس به میان بیاورد.

مشخصات سپر دفاع موشکی امریکا در خلیج فارس

اطلاعات موجود نشان می‌دهد امریکا طرحی مفصل برای مستقرکردن یک سامانه کامل راداری و دفاعی در منطقه خلیج فارس دارد.

پنتاگون 3 هفته پیش از تازه‌ترین کمک آمریکا به سامانه‌های سپر موشکی کشورهای عرب خلیج فارس پرده برداشت و کنگره را از طرحی برای فروش 2/4 میلیارد دلار تسلیحات به کویت باخبر کرد. این تسلیحات شامل 60 موشک پیشرفته پاتریوت، 20 سکوی پرتاب و 4 رادار بود. کویت پیش از این، بین سال‌های 2007 تا 2010 350 موشک «پتریوت» خریده بود.

در 4 سال گذشته امارات متحده عربی بیش از 12 میلیارد دلار صرف خرید سامانه‌های دفاع موشکی کرده است. پنتاگون در ماه دسامبر 2011، قراردادی را فاش کرد که طی آن 2 سامانه پیشرفته دفاع موشکی به ارزش تقریبی 2 میلیارد دلار در اختیار امارات قرار گرفت. این سامانه‌ها شامل رادار و سامانه‌های فرمان است.

همچنین طبق گزارش‌های پنتاگون، در قراردادی دیگر موشک‌های مخصوص رهگيری هواپیما، برای این سامانه به ارزش 2 میلیارد دلار تامین شده است.

عربستان سعودی نیز به منظور بهینه‌کردن سامانه موشکی خود، در سال گذشته  7/1 میلیارد دلار را صرف زرادخانه‌ای بزرگ از موشک‌های پاتریوت کرد.

امریکا همچنین کشتی های مجهز به سامانه ایجیس را در خلیج فارس مستقر کرده است.
انتهاي پيام/س2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار