دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سیر از گروه خانواده پیازها بوده و خواص سیر به خاطر ترکیبات گوگردی آن است که سر دسته آن آلیسین است.
وی تصریح کرد: آلیسین دارای خواص ضد عفونی کنندگی در دستگاه گوارش داشته و همچنین باعث می شود که سیر خاصیت پایین آورنده چربی خون داشته باشد و همچنین سیر خاصیت ضد سرطانی دارد.
این متخصص تغذیه به افرادی که سیر خام را درسته قورت می دهند تذکر داد: کار آنها درست نیست زیرا در بدن اثری ندارد و باید آنها سیر را خرد کرده و سپس مصرف کنند تا ترکیبات آن در بدن آزاد شده و اثر داشته باشد.
کیمیاگر خاطر نشان کرد: چون سیر بوی بد ایجاد کند بهتر است افراد پس از مصرف آن به اندازه نوک انگشت یا نو قاشق چایخوری، چای خشک بجوند که تا حدودی سبب برطرف شدن بوی بد سیر می شود.
وی گفت: افراد سیر را در برنامه غذایی خود قرار دهند و می توانند حتی دو تا سه بار در هفته مصرف کنند.
کیمیاگر متذکر شد: البته بدن برخی افراد نسبت به مصرف سیر قابل تحمل نبوده و می تواند عوارضی ایجاد کند و همچنین می تواند برای خانم های شیرده، طعم شیر را عوض کند و در صورتیکه برای آنان عارضه ایجاد کرده با پزشک خود مشورت کنند./ح