به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: چاقی از عوامل بسیار مهم مرگ مادران به دلیل بروز بیشتر عوارض ناشی از بیهوشی و عفونت های رحم پس از عمل سزارین است.
دكتر زهرا عبداللهي با اشاره به اين كه چاقی مادر با بروز بیشتر تولد نوزاد با وزن بیش از 4 کیلوگرم در بدو تولد همراه است، گفت: چاقی عامل خطر برای بسیاری از بیماری های دوران بارداری از جمله
دیابت بارداری،
فشارخون بالا و مسموميت بارداري است.
اين متخصص تغذيه تصريح كرد: چاقی با شیوع بیشتر عفونت های رحم و خونریزی های پس از زایمان همراه است.
وي يكي از راه های پيشگيري از چاقي را کاهش مصرف چربی عنوان كرد و ابراز داشت: مادران باردار كه دچار اضافه وزن هستند لازم است از سرخ کردن غذاها اجتناب كرده و حتی الامکان غذاها را به شکل آب پز، بخارپز و کبابی مصرف كنند.
دكتر عبداللهي افزود: زنان باردار به جاي به كاربردن سس های چرب در تهيه سالاد از چاشني هايي مثل آبلیمو، سرکه، آبغوره و آب نارنج استفاده کنند و از تنقلات پرچرب مثل چیپس، پیراشکی و شکلات اجتناب كنند.
وي خاطرنشان كرد: کم کردن مصرف قند و شکر همراه و یا با چای و جايگزيني آن با كشمش، خرما به مقدار كم و استفاده از میوه های نظیر سیب، هلو و گلابی که قند کمتری دارند و محدود کردن میوه های شیرین مانند انگور، خربزه و انجیر از راه هاي كنترل وزن در خانم هاي باردار چاق است./عط