آذربایجان غربی جزو مناطق پرخطر از نظر آب و هوایی محسوب می شود و خشکسالی، سرما و یخبندان، سیل و تگرگ و باران های سیل آسا در کنار تهدید وقوع زلزله از مهمترین عوامل خسارت زای استان بشمار می روند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه، ایران با دارا بودن 1400 گسل فعال یکی از زلزله خیزترین کشورهای دنیاست که 97 درصد مناطق آن زلزله خیز است اما هر گاه زلزله ای مهیب و ویرانگر مانند زلزله اهر، ورزقان، بم و یا حتی رودبار رخ می دهد ، خسارات جانی و مالی آن بیشتر دامن مناطقی را که اغلب دارای بافت فرسوده هستند، می گیرد.

در ایران 40 نوع بلایای طبیعی شناسایی شده که در آذربایجان غربی بستر بروز 36 نوع از این بلایا فراهم است و طبق بررسی ها تنها 20 درصد از ساختمانهای مسکونی در استان از مقاومت لازم در برابر بلایای طبیعی و به خصوص زلزله برخوردار هستند.

استفاده از مصالح بی کیفیت جهت کاهش هزینه اتمام ساختمان های مسکونی، نبود واحدهای تولیدی کافی برای تولید مصالح مورد نیاز در استان، عدم برنامه ریزی مناسب و اصولی مدیریت بحران از عواملی است احتمال خسارات هنگفت مالی و جانی را در برابر وقوع هر گونه بلایای طبیعی افزایش می دهد.

هر چند در ارومیه زلزله شدیدی تا به حال رخ نداده است که موجب تلفات جانی شدید شود ولی در شهرستان سلماس که بر روی گسل سلماس قرار دارد زلزله شدیدی رخ داده به طوری که زلزله سلماس ثبت جهانی شد.

آذربایجان غربی از نظر جغرافیایی در مناطق کوهستانی قرار دارد و با توجه به وجود دو هزار و 854 روستا در این استان می طلبد تا به بحث ایمن سازی با حساسیت بیشتری نگاه شود.

رحمانی، کارشناس زمین شناسی هم درخصوص خطر زلزله درروستاهای آذربایجان غربی معتقد است، دو گسل ارومیه و زرینه 500 هزار نفر از جمعیت روستایی استان را تهدید می کنند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.