وی با اشاره به اینکه دشت هشتگرد از دشت های مستعد کشاورزی محسوب شده و به لحاظ نزدیکی به تهران موقعیت مناسبی دارد، افزود: به منظور جبران بخشی از آب سفره های زیرزمینی، مطالعات امکان سنجی برای تعیین محل احداث حوضچه های تغذیه مصنوعی توسط شرکت آب منطقه ای تهران صورت گرفت تا در فصول غیرزراعی، آب های مازاد که به طور معمول ناشی از سیلاب این رودخانه است مهار و جهت تقویت آبخوان به زمین تزریق شود.
وی اظهار داشت: برداشت آب از سفره آب زیرزمینی این دشت، سالانه بالغ بر 211 میلیون مترمکعب است که افت متوسطی در حدود چهار تا هفت متر در سال را موجب می شود و با توجه به مساحت محدوده بیلان و ضریب ذخیره سفره، سالانه بین 8 تا 12 میلیون مترمکعب از حجم آب زیرزمینی کاسته می شود.
مالک، آوردِ متوسط سالانه رودخانه کردان در روستای "صومعه" را حدود 127 میلیون مترمکعب اعلام و تصریح کرد: از این میزان، رقمی در حدود 12.3 میلیون مترمکعب در سال به طور متوسط از محل ایستگاه هیدرومتری نجم آباد وارد رودخانه شور شده و از دسترس خارج می شود.
وی افزود: در صورتی که آب خروجی این ایستگاه به مصرف تغذیه مصنوعی برسد می توان بخش اعظم کاهش سطح آب سفره را جبران و به گسترش اراضی کشاورزی در این منطقه کمک نمود.
وی مجموعه تأسیسات طرح را شامل بند انحرافی با ارتفاع هشت متر از کف رودخانه و دیواره خاکی به طول 40 متر در بالادست اتوبان کرج – قزوین عنوان کرد و گفت: حوضچه رسوبگیر، کانال انتقال به طول 1.7 کیلومتر با ظرفیت آبدهی 10 مترمکعب در ثانیه و حوضچه های جاذب به تعداد پنج واحد در پایین دست اتوبان به مساحت 32 هکتار طراحی شده است. همچنین 560 متر دیوار حایل بتنی به منظور حفاظت کانال از سیلاب در پایین دست پل اجراشده است.
وی اظهار داشت:در حال حاضر بخش های زیربنایی محل سد انحرافی شامل خاکریزهای فراز بند و نشیب بند، حوضچه های رسوب گیر و همچنین بخش های عمده کانال انتقال ساخته شده و عملیات بتن ریزی مقطع کانال نیز در دست انجام است.
وی پیشرفت اجرای طرح تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد را حدود 53 درصد اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات مالی و تخصیص بودجه لازم به منظور تداوم عملیات اجرایی و استملاک محل ساخت حوضچه های جاذب در پایین دست اتوبان کرج –قزوین بسیار مهم و شایان توجه می باشد./عب