وی به آمار تعداد دانشجویان در دانشگاه های دولتی و غیر دولتی که در رشته های علوم و متون دریایی مشغول تحصیل هستند اشاره کرد و گفت: به صورت کلی 2 هزار و 175 دانشجو در دوره های مختلف در مراکز دولتی و غیر دولتی مشغول تحصیل هستند که تعداد دانشجویان در مقطع کارشناسی در دانشگاه های دولتی 8 هزار و 948 نفر در مقطع ارشد هزار و 820 نفر در مقطع دکتری 212 نفر است و همچنین تعداد دانشجویان در دانشگاه های غیر دولتی در مقطع کاردانی 227 نفر، کارشناسی 3 هزار و 910 نفر و کارشناسی ارشد 158 نفر و دکتری 65 نفر هستند که در رشته های دریایی مشغول تحصیل هستند.
چگینی تصریح کرد: هم اکنون 5 رشته در مقطع کاردانی، 10 رشته در مقطع کارشناسی، 20 رشته در مقطع ارشد و 5 رشته در مقطع دکتری مربوط به رشته های دریایی است که دانشجویان مشغول تحصیل هستند.
وی خاطر نشان کرد: تعداد دانش آموختگان از فواصل سال های 66-67 تا 88-89 در دانشگاه های دولتی در مقاطع کاردانی 5 هزار و 322 نفر، کارشناسی 8 هزار و 837 نفر، ارشد هزار و 78 نفر و دکتری 50 نفر است که در دانشگاه های غیر دولتی در مقطع کاردانی هزار و 752 نفر، کارشناسی ، 2 هزار و 519 نفر و ارشد 227 نفر و دکتری 242 نفر تحصیل کرده اند.
وضعیت آزمایشگاه های کشور رو به بهبود است
چگینی در ادامه گفت: تدوین رشته مهندسی سواحل، رشته مدیریت، رشته ساحلی و مهندسی اقیانوسی در دستور کار قرار دارد که تا چند ماه دیگر کار تدوین آنها انجام می شود.
وی افزود: در حال حاضر همچون سایر رشته های علوم این رشته سهم احضار شده ای ندارد ولی در مقایسه می توان بیان کرد که هم اکنون از سایر کشورها جلوتر هستیم و این پیشرفت قابل مقایسه نیست.
چگینی تصریح کرد: تشکیل ناوگان ملی دریایی و دسترسی به قطب جنوب و ایجاد آزمایشگاه زیر آب و همین طور توسعه دانشگاه های دریایی در کشور افزایش می یابد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر وضعیت کنونی آزمایشگاه های این حوزه گفت: وضعیت آزمایشگاه های این حوزه رو به بهبود است، چنان چه از نظر تجهیزات میدانی در وضعیت خوبی قرار داریم و هم اکنون مشکل اصلی در بحث تجهیزات را نداریم اما هم اکنون هم سو کردن تحقیقات مهم است و باید به صورت برنامه ریزی شده به آن برسیم.
10 میلیارد تومان برای ساخت کشتی اقیانوس پیما اختصاص یافته است
چگینی در ادامه گفت: هم اکنون در ایران تنها یک کشتی تحقیقاتی دریایی وجود دارد در حالی که در کشوری چون ترکیه 11 کشتی دریایی وجود دارد چنان چه هر کدام از دانشگاه های بزرگ کشور ما نیازمند یک کشتی تحقیقاتی هستند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر این که وضعیت کشتی های اقیانوس پیما به کجا رسیده گفت: 10 میلیارد تومان برای شناور تخصص یافته چنانچه هم اکنون این کشتی خریداری شده و هم اکنون مشکلی که وجود دارد بقیه قطعات این کشتی است./ع2