ولادت پیشوای دهم حضرت امام علی النقی الهادی(ع)، اعتراف ایتالیا به متجاوز بودن عراق، شهادت آیت اللَّه «سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی» اولین شهید محراب و ... از مهمترین رخدادهای تاریخ امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 4شنبه 10 آبان 1391 خورشیدی برابر با 15 ذی الحجه 1433 هجری و 31 اكتبر 2012 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:

ولادت پیشوای دهم حضرت امام علی النقی الهادی (ع) (212 ق)

حضرت امام هادی (ع) دهمین چراغ فروزان هدایت، در نیمه‌ی ذی حجّه‌ی سال 212 ق در قریه‌ای در نزدیکی مدینه به دنیا آمد. مادرش سَمانه معروف به سیّده می‌باشد. ابوالحسن ثالث کنیه‌ی حضرت و هادی، نقی، مرتضی، فقیه، امین و متوکل، از القاب آن امام هستند. مُعتَصِم، واثق، متوکل، مُنتَصَر، مُستَعین و مُعتزّ از خلفای دوران حیات امام هادی (ع) بوده‌اند. پنج فرزند برای آن حضرت ذکر شده است. امام هادی (ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خود، در سن هشت سالگی به امامت رسیده و عهده‌دار ولایت مسلمانان گردید. آن حضرت در همان دوران خردسالی، آن چنان از علم و هوشیاری و کمالات فوق العاده‌ای برخوردار بود که اطرافیان را حیران می‌نمود. امام دهم، همچنین در راستای انتشار مکتب تشیع به تربیت شاگردان متعددی پرداخت که حضرت عبدالعظیم حَسَنی، ابن سِکّیت اهوازی، ابوهاشم جعفری، جعفر بن سهیل و اسماعیل بن مهران از آن جمله‌اند. آن حضرت در تحکیم و استواری فقه و عقاید و فرهنگ تشیع، همت جدی و وسیع نمود و در این راستا، کتاب‌هایی نوشت که رساله‌هایی در ردّ جَبْر و تَفویض، اثبات عدل، احکام دین و نیز تفسیر صَحَّةُالخِلقَه و... از آن جمله‌اند.

اعتراف ایتالیا به متجاوز بودن عراق (1366 ش)
در دهم آبان 1366 و در گرماگرم نبرد، وزیر وقت امور خارجه ایتالیا که ریاست شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده داشت، طی یک میزگرد سیاسی تلویزیونی، عراق را آغازگر جنگ معرفی نمود و کوتاهی شورای امنیت را در برخورد با عراق برشمرد. وی در این میزگرد گفت: ایرانی‌ها حاضرند یک کمیسیون بین‌المللی، آغازگر جنگ را معرفی کند و هیچ تردیدی نیست که اولین حمله از سوی عراقی‌ها انجام شده است. این واقعیت که تحولات جنگ، تنها زمانی که صدور نفت به مخاطره افتاد، مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت برای دنیای متمدن امروز، یک ننگ است.

اعلام بی طرفی ایران در جریان جنگ جهانی اول (1293 ش)
از حوادث مهم در دوره زمامداری کابینه میرزا حسن‌خان مستوفی‌الممالک صدر اعظم احمد شاه قاجار، آغاز جنگ جهانی اول بود. گسترش جنگ بر وضع داخلی همه کشورهای جهان، به ویژه ایران که از موقعیت استراتژیک و سیاسی خاصی برخوردار بود تاثیرنهاد. از این رو، دولت مستوفی الممالک که هجده روز پس از شروع جنگ جهانی اول، تشکیل شده بود پس از تصویب مجلس شورای ملی، برای صیانت مملکت از هر گونه حادثه‌ای، بی‌طرفی ایران در جنگ جهانی اول را در دهم آبان 1293 ش برابر با 12 ذی‌حجه 1332 ق مطابق با اول نوامبر 1914 م اعلام کرد.

آغاز نهضت عباسیان با قیام «ابومسلم خراسانی» علیه حکومت اُمَوی (129 ق)
نهضت عباسی به سال 129 ه. ق در خراسان توسط ابو مسلم رسماً اعلام موجودیت کرد. قبل از این فعالیت‌های آنان از سال 118 توسط امام محمّد به طور کاملاً مخفیانه رهبری می‌شد، ابو مسلم توانست همکاری اقوام یمنی و ربیعه و نیز خوارج حروریه را جلب کند و به زودی بر سرزمین شرق تسلط یابد.

شهادت آیت اللَّه «سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی» اولین شهید محراب توسط گروه فرقان (1358 ش)

آیت‌اللَّه سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی در سال 1292 ش در تبریز دیده به جهان گشود. تحصیلات مقدماتی علوم دینی را در زادگاهش فراگرفت و در 25 سالگی راهی حوزه علمیه قم شد. آیت‌اللَّه‌قاضی در قم از محضر حضرات آیات عظام سید محمدرضا موسوی گلپایگانی، سیدمحمد حجت کوه کمره‌ای، سید صدر الدین صدر، سید حسین بروجردی و حضرت امام خمینی (ره) کسب فیض کرد و به مدارج والایی در علم رسید. وی همچنین پس از مدتی راهی نجف اشرف گردید و از درس آیات عظام سید محسن حکیم، عبدالحسین رشتی و علامه محمدحسن کاشف الغطاء استفاده‌های شایانی برد.
آیت‌اللَّه قاضی در سال 1331 ش به تبریز رفت و نمایندگی حضرت امام را عهده دار گردید. به ابتکار ایشان بود که مراسم چهلم شهدای قیام 19 دی 1356 قم، در 29 بهمن آن سال در تبریز برگزار شد که در آن حماسه‌ای جاودان در تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رسید. آیت‌اللَّه قاضی طباطبایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) به عنوان نماینده تمام الاختیار و امام جمعه تبریز منصوب و در آن خطّه مشغول به خدمت شد. این مجاهد سترگ در دهم آبان 1358، مصادف با عید سعید قربان، نماز عید را اقامه کرد و در همان روز بعد از نماز مغرب و عشاء و در راه مراجعت به منزل، توسط منافقی از گروهک ضالّه فرقان به شهادت رسید و در 65 سالگی به لقای معبود شتافت.


آغاز حکومت «محمد خدابنده» معروف به «الجایتو» ایلخان مغول (703 ق)
در ادامه‌ی حکومت ایلخانان مغول در ایران، الجایتو که به سلطان محمد خدابنده ملقب بود به پادشاهی رسید و دو دانشمند زمان، خواجه سعدالدین ساوجی و رشید الدین فضل اللَّه را به وزارت منصوب کرد. الجایتو به سبب نفوذ کلام علامه‌ی حلی، از مذهب سنت و جماعت به تشیع گرایید و فرمان داد که بر روی سکه‌ها نام دوازده امام را ضرب کنند. او بنای شهر سلطانیه - در نزدیکی زنجان - را به اتمام رساند و رصدخانه‌ی مراغه را که به فرمان هلاکوخان بنا شده و روی به خرابی گذارده بود، احیا کرد. الجایتو سرانجام در 28 رمضان سال 716 ق درگذشت و جَسد او را در زیر گبندی که برای قبر خود ساخته بود به خاک سپردند.

تولد «چیان کایْ چِک» رئیس‌جمهور پیشین چین ملی (1886 م)
پس از مرگ بنیانگذار انقلاب 1911، چیان کای شک در پی یک کودتای نظامی قدرت را در چین قبضه کرد و بدین ترتیب دستگاه رهبری چین در اواخر دهه 1920 در معرض رقابت نظامیان قرار گرفت. چیان کای چک پس از کسب قدرت، در اقدامی جنجالی که به «ترور سفید» موسوم شد، به پاکسازی وسیعی در احزاب چپ دست زد که زمینه‌ساز جنگ داخلی چین شد. این امر در نهایت به پایان رابطه مسالمت‌آمیز حزب چپ حاکم و حزب کمونیست چین انجامید.

برگزاری اولین مسابقه فوتبال در جهان (1901 م)
اولین مسابقه بینالمللی فوتبال در جهان بین دو تیم ملی فوتبال مجارستان و اتریش، انجام شد. گو این که قبل از این مسابقه فوتبال، مسابقه دیگری نیز بین اسکاتلند و انگلستان انجام شده بود اما، چون اسکاتلند قسمتی از انگلستان محسوب می‌شود، آن را مسابقه بینالمللی به حساب نیاورده و مسابقه اتریش و مجارستان را مسابقه رسمی میشمارند. این مسابقه 5 بر 2 به نفع اتریش تمام شد.

آزمایش اولین بمب هیدروژنی امریکا (1952 م)

س از دست‌یابی ایالات متحده امریکا به بمب هسته‌ای و به کارگیری آن در شهرهای هیروشیما و ناکازاکیِ ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم و قتل عام صدها هزار نفر توسط آن، این بار در اوایل دهه 1950 م دانشمندان امریکایی برای ساختن بمب هیدروژنی تلاش می‌کردند. قدرت انهدامی این بمب، به درجاتْ بیشتر از بمب هسته‌ای بود. آزمایش‌های اولیه این بمب در سال 1952 م صورت گرفت. اما در 21 مه 1956، اولین بمب هیدروژنی امریکا در جزیره بی‌کینی واقع در اقیانوس اطلس آزمایش شد. قدرت این بمب برابر با ده میلیون تن ماده منفجره تی. ان. تی بود و انفجار آن، انهدام وسیع و غیرقابل باوری ایجاد کرد. با افشای خبر آزمایش این بمب هیدروژنی، مردم در سراسر عالم به اعتراض علیه آن برخاستند و خواهان جلوگیری از ادامه این آزمایش‌ها گردیدند.

برخی از رویدادهای 31 اکتبر
1900: کل جمعیت ایالات متحده 76 میلیون و 295 هزار و 220 تن اعلام شد که در طول قرن 20 چهار برابر شد و در سال 2006 از مرز 300 میلیون تجاوز کرد.
1943: سران چهار دولت متفق در مسکو بر سر چگونگی معامله خود با دولتهای محور در صورت پیروزشدن بر آنها به توافق رسیدند.
1945: جیره بندی کفش در امریکا پایان یافت.     
1971: مبادلات بازرگانی میان ایران و جمهوری توده ای چین آزاد شد.      
1982: پیروزی سوسیالیستهای اسپانیا پس از 45 سال در انتخابات این کشور.
2003: دولت فرانسه برای تعمیر کاخ تاریخی ورسای 158 میلیون دلار هزینه اختصاص داد.


برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار