یک گیاه بوته‌ای است.میوه ی خارخسک چهار بخشی و نرم است اما خارهای تیزی دارد، در آب و هوای گرم و حتی در کویرها دیده می‌شود،در اواخر تابستان و اوایل پاییز جمع آوری میشود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،خارخاسک گیاهى است علفى، یك ساله، داراى ساقه هاى خوابیده با انشعابات گسترده بر سطح خاك و پوشیده از تار كه برگ و ساقه هاى جوان آن را تارهاى ظریف ابریشمى مى پوشاند، قسمت هاى مورد استفاده این گیاه، میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهى كلیه اعضاى گیاه است ولى بیش از همه میوه آن مورد استفاده قرار مى گیرد. رنگ میوه هاى آن سبز مایل به زرد، بدون بو و با طعم مشخص است.

خواص خار خاسک:

تركیبات شیمیایى آن شامل رزین، تاش، روغن ثابت، آلكالوئید، پلى فنل ها و مواد معدنى شامل كلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، گوگرد، ازت و كلر است، پنج نوع ماده گلیكوزیدى نیز دارد كه همه آنها داراى گلوكز است و علاوه بر گلوكز قندهاى رامنوز، آرابینوز را هم شامل مى شود. به عنوان مدر، دفع كننده سنگ هاى مجارى ادرارى و تقویت كننده قواى جنسى به كار مى رود و از آن به عنوان درمان كننده عفونت و التهاب لثه استفاده مى شده است./س

برچسب ها: خارخاسک ، قند ، التهاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.