به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف)، بر اساس بیانیه مطبوعاتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) این مجمع قصد دارد سال آینده برای سران کشورهای عضو، نشستی در روسیه و یک نشست وزارتی نیز نوامبر 2013 در ایران برگزار کند.
وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز همچنین با تصویب برنامه کاری و بودجه سال 2013 این مجمع، رستم قاسمی، وزیر نفت ایران را به عنوان رئیس و محمد بن صالح الساده، وزیر انرژی و صنعت قطر را به عنوان نائب رئیس نشست وزارتی سال آینده جی یی سی اف منصوب کردند.
وزیران جی یی سی اف همچنین از گابریل ام اوبیانگ لیما، وزیر معادن، صنعت و انرژی گینه استوایی برای ریاست چهاردهمین نشست وزارتی این مجمع و تلاش های وی در طول سال 2012 تشکر کردند.
چهاردهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، چهارشنبه گذشته (اول آذر) در شهر مالابو، پایتخت گینه استوایی برگزار شد.
نمایندگان بزرگ ترین صادرکنندگان گاز جهان در نشست گینه، از سیستم 40 ساله هماهنگی قیمت های گاز با قیمت های نفت حمایت کردند.
لئونید بوخانوفسکی، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز گفت: شاخص قیمت گذاری نفت در چهاردهمین نشست وزارتی این مجمع در گینه استوایی مورد بحث قرار گرفت.
کشورهای مصرف کننده گاز، صادرکنندگان این حامل انرژی را برای بازنگری قراردادهای گازی مرتبط با قیمت های نفت، تحت فشار قرار داده اند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، پس از این نشست وزارتی به خبرنگاران گفت: قیمت های گاز در بازارها و قراردادهای تک محموله، سرمایه گذاری های بلندمدت را تقویت نمی کند.
بوخانوفسکی همچنین اظهار کرد: تقاضای گاز در اروپا تاحدودی ثابت است و در آینده نزدیک با رشد اندک 1.8 درصد در سال رو به رو خواهد بود.
وی افزود: ما شاهد رشد بیشتر تقاضای گاز در بازارهای آسیا خواهیم بود و همان طور که در چند سال گذشته رشد چشمگیر 50 درصدی تقاضای گاز را در این منطقه مشاهده کرده ایم، پیش بینی می شود تقاضای گاز در آسیا تا سال 2020 حدود 60 درصد رشد داشته باشد.
بوخانوفسکی یادآور شد: به همین منظور، ما تهدیدی برای کشورهای صادرکننده گاز احساس نمی کنیم.
دبیرکل جی یی سی اف همچنین اعلام کرد: ما هنوز شاخص قیمت گذاری نفت و قراردادهای بلندمدت را اساس سیاست خود در نظر می گیریم، زیرا این پیوستگی می تواند نوعی تضمین را برای حمایت و تقویت از اقتصاد جهان به همراه داشته باشد.
متصن اکرم حسن، معاون وزیر انرژی عراق نیز گفت: بغداد که به عنوان عضو ناظر در چهاردهمین نشست وزارتی جی یی سی اف حضور داشت، قصد دارد به این مجمع بپیوندد.
عراق قصد دارد صادرات گاز را در زودترین زمان ممکن در سال 2018 آغاز کند.
نشست وزارتی جی یی سی اف در شهر مالابو گینه استوایی به میزبانی گابریل ام اوبیانگ لیما، وزیر معادن، صنعت و انرژی گینه استوایی برگزار شد؛ در این نشست وزیران و نمایندگان 12 کشور عضو حضور داشتند.
وزیران انرژی جی یی سی اف همچنین بر اهمیت گاز طبیعی به عنوان یک سوخت پاک، منبع عظیم و یک حامل مطمئن و قابل اعتماد انرژی تاکید کردند.
وزیران انرژی کشورهای عضو جی یی سی اف در سیزدهمین نشست وزارتی جی یی سی اف در 22 آبان 1390 و دو روز قبل از برگزاری نخستین اجلاس سران این مجمع، چالشهای فراروی صنعت گاز طبیعی، همچنین همکاری موثر اعضای این مجمع برای توسعه یک بازار گاز باثبات و شفاف را بررسی کردند.
نخستین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز 24 آبان 1390 با حضور دوازده کشور به عنوان عضو دائم و سه کشور عضو ناظر در دوحه برگزار شد.
اعضای مجمع صادرکنندگان گاز 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا و عمان که آبان ماه گذشته به جی یی سی اف پیوستند، از اعضای این مجمع جهانی به شمار می روند./ر