به گزارش
خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ موضوع برنامه "نگاه يک" امشب به "بررسي قانون طرح اصلاح انتخابات رياست جمهوري " با حضور کاظم جلالي رئيس مرکز پژوهش مجلس شوراي اسلامي و صولت مرتضوي معاون سياسي وزير کشور ميپردازد.
**سید صولت مرتضوی، رئیس ستاد انتخابات کشور درباره طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: این طرح دربرگیرنده دو موضوع اصلاح ماده 31 و 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری است و برخی قوانین در آن تکرار شده و با اصول متعددی از قانون اساسی مغایرت دارد.
وی در ادامه افزود: این طرح کارشناسی نیست و شتابزده صورت گرفته و متناقض است، از سویی دیگر طرح آن در این مقطع زمانی شائبه سیاسی ایجاد می کند.
**کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش ها در واکنش به اظهارات مرتضوی گفت: اولین وعده دولت نهم، ارائه لایحه جامع قانون انتخابات به مجلس بود و ما هیچگاه از اینکه الزاما مجلس طرح دهد رضایت نداریم و از لوایح بیشتر استقبال می کنیم اما چرا دولت به وعده خود عمل نکرد.
وی افزود: قانون فعلی انتخابات ما قابل دفاع نیست، برای مثال ما در انتخابات گذشته شاهد ثبت نام تعداد کثیری از افرادی بودیم و تنها 7 نفر تائید صلاحیت شدند که این وسیله و دستاویزی برای غرب و خنده شد که در شان جمهوری اسلامی نیست.
نماینده مجلس در شاهرود تصریح کرد: قانون انتخابات ما تاکنون لاغر مانده چراکه همواره از اظهاراتی مانند ایجاد شائبه سیاسی و ... استفاده شده تا این قانون تغییر نکند.
**مرتضوی در پاسخ به جلالی گفت: شما و کدخدایی نقاط ضعف قانون را تبیین کنید، شورای نگهبان در سنوات مختلف طرح اصلاح قانون انتخابات را مغایر با قانون اساسی اعلام کرده است همچنین گزارش مرکز پژوهش ها نیز این موضوع را تائید کرده است.
**جلالی در ادامه خطاب به مرتضوی گفت گفت: قانون اساسی در اصل 112این مجوز را به مجلس داده که خلاف قانون اساسی، قانون تصویب کند.
وی در ادامه افزود: مجلس در حال حاضر چه قانونی خلاف قانون اساسی وضع کرده است؟ اگر درباره ماده 35 است که ما تا کنون چیزی را تصویب نکردیم و شورای نگهبان هم در جلسه با لاریجانی این موضوع را مطرح کردند.
رئیس فراکسیون هروان ولایت همچنین تصریح کرد: ما در مرکز پژوهش ها، نظرات خود را در پژوهش ها دخالت نمی دهیم و این درحالیست که در گزارش مرکز پژوهش ها تنها 2 مورد خلاف قانون اساسی مطرح شده است.
** مرتضوی درباره ماده 4 طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: این ماده نظر دولت را تامین نمی کند.این شورا می خواهد در اجرا دخالت کند یا در نظارت؟
وی در ادامه گفت: ما با یکدیگر دعوا نداریم و تنها داریم درباره طرح مجلس که فانون نشده بحث می کنیم.
**جلالی نیز افزود: آقای مرتضوی ما کشوری هستیم که در حال گذاریم و خیلی چیزها باید چکشکاری شود و نباید از طرح برخی مسائل آزرده شویم و اینکه در ماده 4 قرار نیست که مجری انتخابات تغییر کند که می گویید با اصل تفکیک قوا مغایرت دارد،در این طرح با تاکید بر اینکه وزارت کشور مجری برگزار انتخابات است، هیات اجرایی با ترکیبی از اشخاص در نظر گرفته شده است. هیات اجرایی که در تمامی سطوح به جز مرکز کشور با حضور معتمدین وجود دارد.
رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت ادامه داد: در چنین شرایطی اینکه تمامی قوای سهگانه پشت سر انتخابات حضور داشته باشند امری درست است، ولی این نافی این موضوع نیست که وزارت کشور، مجری و برگزارکننده انتخابات است. اجرای انتخابات با وزارت کشور است و اگر حتی بخواهیم نمیتوانیم که دستگاه دیگری را مجری برگزاری انتخابات کنیم؛ چون وزارت کشور تنها دستگاهی است که در تمامی نقاط کشور یعنی دهیاریها مسئولیت دارد و هیچ نهاد دیگری در این سطح وجود ندارد.
جلالی با تاکید بر اینکه وزارت کشور تنها باید انتخابات را برگزار کند، گفت: حال در کنار وزارت کشور، هیات اجرایی همچون هیاتی که در سطح شهرستانها وجود دارد پیشبینی شده است تا در کنار وزارت کشور باشد. هیات اجرایی که در اجرا دخالت ندارد.
**جلالی درباره ماده 7 طرح اصلاح قانون انتخابات که با هدف اصلاح ماده 35 قانون فعلی است، گفت: از نظر حقوقی شورای نگهبان ماده 35 را مغایر با قانون اساسی می داند و نازی به ورود به آن نمی بینم.
وی ادامه داد: اینکه قانون اساسی گفته رجل سیاسی و مذهبی باید این شرایط را داشته باشد، اما بحث این است که تعریف مشخصی از رجل سیاسی مذهبی ارائه شود.
**مرتضوی در واکنش به اظهارات جلالی گفت: رجل سیاسی را چه کسی باید تعیین کند و این درحالیست که این شرایط در قانون اساسی آمده و حصری است. ماده 35 این طرح نه تنها برخی اشخاص، بلکه همه را از حضور در انتخابات ریاستجمهوری حذف میکند. وجود شرایطی برای تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری مصداق بارز جلوگیری از ورود اشخاص در انتخابات ریاستجمهوری است.
وی ادامه داد: حضور در انتخابات یا حق است و یا تکلیف و اینکه 1500 نفر برای حضور در انتخابات ثبت نام کنند چه صدمه ای به کشور وارد می شود؟
**در ادامه جلالی به میان سخنان مرتضوی پرید و گفت: شعار ندهید چراکه بنده بهتر از شما می توانم شعار دهم.
وی ادامه داد: ثبت نام 1500 نفر به نظام صدمه وارد می کند، و آیا اداره کشور نیاز به تخصص و علم ندارد؟پس چرا این امر را بصورت قانون تعیین نکنیم؟
**مرتضوی در ادامه تصریح کرد: چرا برای حضور ردم در انتخابات محدودیت ایجاد کنیم؟ شاید بجای 7 نفر، 100 نفر تائید صلاحیت شود و اینکه رسانه های بیگانه همواره علیه ایران جوسازی و خبرسازی کردند.
**جلالی درباره تائیده از سوی 100 شخصیت سیاسی و مذهبی که مفسده انگیز است، گفت: من نمی دانم چرا شما به این ماده باز می گردید چراکه بارها گفتم که این ماده خلاف قانون اساسی است و تصویب نمی شود و بحث های بنده در این مورد نیز تئوریک است.
وی ادامه داد: ما در این طرح تلاش کردیم تا ساز و کار مناسبی برای انتخابات تعیین کنیم تا روند اصلاح شود و مجلس و دولت بیایند در این باره با یکدیگر بحث و بررسی کنیم.
**مرتضوی در پایان گفت: دلیل اینکه گفتم این طرح شتابزده است، این است که شما قوانین گذشته را بطور کامل بررسی نکردید و در این طرح به مباحث اساسی از جمله انتخابات زودهنگام، هزینه های تبلیغاتی و ... پرداخته نشده است و ما معتقدیم شایسته است که نقاط ضعف قانون های گدشته اصلاح شود.
**جلالی نیز در پایان گفت: این طرح اصلاح قانون انتخابات بسیار زمانمند بود، البته ما از دولت می خواهیم لایحه خود را زودتر به مجلس اراده کند.
انتهای پیام/ب2