در بیانیه سیاسی ـ تشکیلاتی جمعیت رهپویان مطرح شد
در بیانیه سیاسی ـ تشکیلاتی جمعیت رهپویان مطرح شد
به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، سومین کنگره سراسری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی روزهای 15 الی 17 آذرماه 1391 با شعار محوری «مقاومت مدبرانه؛ پیشرفت عدالت مدارانه» در مشهد مقدس برگزار شد که طی آن بیش از 450 نفر از اعضای جمعیت از بیش از 270 شهرستان کشور حضور یافتند و با استعانت از خداوند متعال و توسل به الطاف امام رضا (ع)، به تبادل نظر و ارائه دیدگاههای خود در خصوص مهمترین مسائل کشور و نیز برنامههای تشکیلاتی پرداختند.
با تصمیم دفتر سیاسی جمعیت مقرر شد با توجه به حضور چشمگیر دبیران شهرستانی در کنگره سوم، در بیانیه پایانی علاوه بر نکات پیش بینی شده، جمع بندی نقطه نظرات بیان شده از سوی اعضا و سخنرانان در نشست تنظیم و به اطلاع عموم برسد.
این مهم طی هفته گذشته به انجام رسید که در ادامه میآید:
الف) تبیین شعار محوری کنگره سوم: «مقاومت مدبرانه؛ پیشرفت عدالت مدارانه»
«جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی» معتقد است در شرایط حساس و خطیر کنونی، جریانات و نخبگان سیاسی کشور به یکی از دو گفتمان غالب ذیل تعلق دارند:
1. پیشرفت اسلامی مبتنی بر عدالت از مسیر مقاومت مدبرانه در برابر فشارهای دشمن
2. دستیابی به الگوی توسعه غربی از مسیر کنار آمدن با نظام سلطه به رهبری آمریکا
به اعتقاد ما همچنان که در سخنرانیهای متعدد و خصوصا اخیر مقام معظم رهبری ـ آخرینش در خراسان شمالی ـ بارها بر آن تاکید شده؛ ایران اسلامی برای رسیدن به قلههای پیشرفت عدالت محور راهی جز مقاومت البته مبتنی بر تدبیر در برابر فشارها ندارد و الگوهای دیکته شده غرب نه تنها برای نظام ما ناکارآمد است که نشانههای زوال اقتصادی و سیاسی آن در جوامع غربی به خوبی قابل مشاهده است.
این بیانیه میافزاید: در مواجهه جمهوری اسلامی با آمریکا در پیچ تاریخی امروز، هرچه صدا و عمل مسئولان و مردم محکمتر و انقلابیتر باشد، دشمن عقبتر خواهد نشست و هر یک گام ما به عقب فشار، زیاده خواهی و پیشروی دشمنان را دهها برابر خواهد کرد. برخی از فعالین سیاسی برخلاف نظر اکثریت مردم و در مقابله دانسته یا ندانسته با مواضع و نظرات فصل الخطاب رهبری عمل کرده و موضع میگیرند که ترجیعبند سخن ایشان در سیاست داخلی «دولت وحدت ملی» و در سیاست خارجی «مذاکره و رابطه با آمریکا» است.
در این بیانیه آمده است: این دیدگاه تا بدان جا خطرناک شده است که نشانههایی از اتحاد نانوشته حول آن را میتوان در طیفی شامل بازماندگان فتنه 88، جریانهای موسوم به سازندگی و دوم خرداد، برخی بریدگان امروز از اصولگرایی و چسبیده به بدنه اجرایی کشور و نیز معدودی از عناصر فریب خورده و کم بصیرت درون خانواده اصولگرایان جستجو کرد؛ آنها از یک سو کلمه حق «وحدت ملی» را خرج اراده باطل زنده کردن فتنه گران، ساکتین و حامیان حقیقی فتنه 88 می کنند و از سوی دیگر در خیالی خام، راه حل مشکلات کشور خصوصا بخش اقتصادی را نه در جغرافیای بدر و خیبر که در آغوش مذاکره خواه و رابطه پذیر آمریکا میکاوند.
ب) بایستههای ماههای پایانی دولت دهم
آنچه در ماههای پایانی خدمتگزاری دولت دهم اهمیت دارد در چند نکته خلاصه میشود:
1. ضرورت دارد خدمت خالصانه تا روز آخر از سوی دولت با پرهیز از حاشیه سازی خصوصا در اظهار نظرهای اعضای جریان سیاسی دولت پیگیری شود. نیز خودداری از عزل و نصب های معنادار سیاسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یک الزام سیاسی تلقی شود.
2. لازم است همکاری سایر قوا خصوصا مجلس شورای اسلامی با دولت برای انجام بهتر و بی حاشیه تر خدمت باپرهیز از رقابت با دولت صورت پذیرد تا وحدت قوای سه گانه برای مردم امیدبخش و برای دشمنان یاس آور شود.
در این مسیر عدم ایجاد زمینههایی برای سوءاستفاده دشمنان و بازی نکردن در پازل نظام سلطه ولو با مستمسک قرار دادن حقوق قانونی، شبیه به ماجرای سوال از رئیس جمهور که با تدبیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی حل و فصل شد محتاج زیرکی مومنانه است که به اعتقاد ما مدیران مجلس می توانستند نگذارند بار هزینه آن به دوش رهبری قرار گیرد.
3. لزوم هشیاری در برابر فتنههای جدید دشمن علیه ملت ایران به علت ناکامیهای پی در پی آنان در منطقه از بیداری اسلامی شمال آفریقا گرفته تا شکست مفتضحانه در جنگ 8 روزه غزه ضرورتی غیر قابل انکار است؛ فشارهای اقتصادی و غیر آن بر نظام مقدس جمهوری اسلامی بیش از آن که کارکرد درون ایرانی داشته باشد به منظور ناکارآمدنمایی نظام دینی در چشم ملتهای مسلمان تازه انقلاب کرده است تا الگوی نظام سازی خود را سکولارهای مست و خائن منطقه قرار دهند.
تدبیر همه مسوولان خصوصا دولتمردان در ناکام گذاشتن این حربه دشمن امری حیاتی به شمار می رود.
ج) نکات مورد توجه در انتخابات خرداد 92
اهمیت مضاعف انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و شوراهای چهارم قرارگیری این رویداد مهم در پیچ تاریخی مورد اشاره مقام معظم رهبری است. در این باره چند نکته به اختصار بیان میشود:
1. ورود زودهنگام به مصادیق انتخاباتی و آلوده کردن فضای رسانهای کشور به این مباحث در مقطع کنونی نه تنها ضرورت ندارد که راه پرداختن و فهم گفتمان مورد نظر جریانات و عناصر سیاسی برای پیاده سازی در دولت آینده را مسدود و موجب ایجاد ابهام برای مردم در انتخاب نهایی شان میشود.
مردم باید فرصت یابند تا بفهمند که نامزدها به کدام طرف دوقطبی گفتمانی پیش گفته (مقاومت/سازش) برای اداره آینده کشور معتقدند تا فارغ از جنجالها در موقع خود دست به انتخاب اصلح بزنند. به همین جهت است که «جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی» گفتمان «پیشرفت اسلامی عدالت محور از مسیر مقاومت مدبرانه» را برگزیده، در کنگره سالیانه خود بر آن تاکید ورزیده و سایر گروهها و عناصر فعال سیاسی انقلابی را نیز به آن دعوت میکند.
2. در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم باید با استقرار دولتی اسلامی و ولایتمدار در دهه چهارم انقلاب و با استفاده از تمام ظرفیت نیروهای انقلاب بدون ایجاد رقابت مذموم درون جبهه انقلاب، زمینه شکل گیری جامعه اسلامی فراهم شود؛ لذا مردم در انتخاب دولتمرد یازدهم کشور، حق بازگشت به گذشته را نخواهند داد.
ملت انقلابی ایران که از فتنههای متعددی چون غائله 88 عبور کرده، انحراف در مسیر انقلاب اسلامی خود را نیز بر نمی تابد. از آنجا که اصولگرایی یک خط مشی و جریان اعتقادی اصیل در انقلاب و غیرمنحصر در یک فرد یا جریان و گروه خاص سیاسی است، اشکالات رقبای اصولگرایان به آنها ناشی از اصولگرایی نیست بلکه به علت عدول برخیها از اصول است. لذا هشدار می دهیم که پشیمان شدگان از اصولگرایی، به سرنوشت سابقا انقلابیون پشیمان دچار خواهند شد و رویشهای جدید انقلاب اسلامی آنها را از این عرصه کنار خواهند زد.
3. در انتخابات خرداد 92 علاوه بر ریاست جمهوری، سرنوشت مدیریتهای محلی کشور در شوراها و متعاقب آن در شهرداریها رقم خواهد خورد که نباید از آن غفلت کرد؛ علاوه بر اهمیت ذاتی شوراها و لزوم حضور با برنامه اصولگرایان در این انتخابات، شرایط سیاسی حاکم بر آن نیز مهم تلقی میشود. چه اینکه بسیاری از ناامیدان عرصه ریاست جمهوری به دلیل عدم حضور شورای نگهبان در انتخابات شوراها چشم طمع به احیای مجدد خود از این مسیر و بازکردن راه برای آینده دارند. لذا ضرورت دقت نظر نیروهای انقلابی و اصولگرا خصوصا در مجلس شورای اسلامی به این عرصه نیز دوچندان میشود.
د) چگونگی تداوم فعالیت تشکیلاتی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی
مهمترین نکات مد نظر اعضا و مدعوین کنگره سوم که جمع بندی شد عبارتند از:
1. تاکید بر توجه همیشگی به ویژگیهای اسلامی فعالیت تشکیلاتی
در این بیانیه تصریح شده است: «جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی» اندیشه تأسیس خود را به ارائه نظر رهبر حکیم انقلاب اسلامی درباره تحزب در میان گروههای مختلف در سال 1380 باز میگرداند که دبیرکل فعلی جمعیت نیز به فراخور مسؤولیتش در آن زمان، به عنوان یک فعال سیاسی اصولگرا در این جلسه شرکت داشت.
رهبر عزیزمان مدل اسلامی فعالیت تشکیلاتی را هرمی برساخته از رأسی فکور و بدنه ارتباطی فعال تصویر میکنند که قاعده این هرم در متن مردم مستقر است.
سخنان ارزشمند رهبر معظم انقلاب در سفر سال گذشته به کرمانشاه نیز مؤید همین نوع نگرش بود: «حزبى که مورد نظر ماست، عبارت است از یک تشکیلاتى که نقش راهنمائى و هدایت آحاد مردم را به سمت یک آرمانهایى ایفاء میکند... حزب عبارت است از کانال کشى براى هدایتهاى فکرى؛ حالا چه فکرى به معناى سیاسى، چه فکرى به معناى دینى و عقیدتى.»
جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی بر حفظ و عدم عدول از این ویژگیها تاکید و اصرار دارد؛ همچنان که در دیدار اخیر شورای مرکزی جمعیت با علامه مصباح یزدی ایشان نیز با استناد به جمله معروف شهید بهشتی که «حزب معبد من است» بر عبادت بودن فعالیت تشکیلاتی مخلصانه برای همفکری و همکاری تاکید و البته از مدلهای غربی پرهیز دادند؛ ما نیز تشکیلات و جمعیت را معبد خود و نه خدای ناکرده معبود دانسته، تلاش میکنیم جز برای رضای خدا گام بر نداریم که معنای عبادت نیز همین است.
2. تاکید بر صیانت از اسلامی بودن برنامههای جمعیت و نیز گفتمان و برنامه محوری برای توسعه تشکیلاتی
2.1. در دومین کنگره سراسری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی که آذرماه سال گذشته در تهران برگزار شد، تغییری در ماده 9 اساسنامه جمعیت مصوب شد و به تایید وزات کشور رسید که براساس آن انتخاب «هیات صیانت از اسلامی ماندن جمعیتن به عهده هیات موسس گذاشته شد و تبصره 4 همین ماده نیز «هیات صیانت از اسلامی ماندن جمعیت را متشکل از 5 نفر از مجتهدین منتخب هیات موسس دانسته که اختیار بررسی همه تولیدات و اقدامات ارکان و اعضاء جمعیت و تطبیق آن با اسلام ناب محمدی (ص) را دارد. رای و نظر این هیات ملاک بوده و ساز و کار عمل به آن برابر آئین نامه¬ای خواهد بود که به تصویب هیات موسس میرسد.» این مساله در زمان برگزاری کنگره سوم در مشهد نیز مورد تاکید قرار گرفت و از رایزنی با علمای برجسته ای در این باره صحبت شد.
2.2. در کنگره سوم با تاکید بر لزوم توسعه تشکیلات برای تحقق کانال کشی مدنظر رهبری از شهرستانهای موجود به تمام 1080 شهر کشور بر نکات ذیل در این خصوص اصرار و پافشاری شد:
• نخست اینکه فعالیت در جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی داوطلبانه است و لذا اصل بر استفاده از حق عضویت اعضاء و تاکید بر جذب کمکهای مردمی است؛ لذا از دبیران شهرستانها و مراکز استانها خواسته شد همچون گذشته با تکیه بر امکانات شخصی خود و با استفاده از اماکن عمومی محل تجمع امت حزبالله نظیر مساجد، حسینیهها و تکایا و برگزاری جلسات در منازل اعضا و نیز استفاده از نیروی انسانی داوطلبانه خصوصا جوانان اصولگرا، نیاز خود به هزینههای اداره تشکیلات را مرتفع کنند.
• دوم اینکه به موازات فعالیتهای تشکیلاتی و اجرایی، عمق بخشی به اعتقادات دینی و افزایش آگاهیهای بصیرتی و معرفتی را در دستور کار قرار دهند و از ظرفیت شبکه اجتماعی پرتال مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی برای ارتباط گیری محتوایی با اعضا و تبادل نظر دو سویه شهرها با شهرستانها و مرکز بهرهبرداری کنند مقرر شد که به جهت سهولت و سرعت ارتباط گیری در فضای مجازی، آموزش استفاده از این ظرفیت به اعضا در دستور کار قرار گیرد و شورای مرکزی و دفتر سیاسی جمعیت این ابزار را برای به عنوان مهمترین وسیله کانال کشی محتوایی توسعه و مورد استفاده قرار دهد.
• در جمعبندی کنگره سوم علاوه بر نکات پیش گفته بر این مساله تاکید شد که حفظ جبهه انقلاب و اساس جمهوری اسلامی برای جمعیت رهپویان نسبت به سایر مسائل اهمیت بیشتری دارد؛ لذا با نگاه به آرایش نهایی صحنه تنها در صورتیکه خطری جدی از سوی جریانات مخالف جبهه انقلاب اسلامی احساس شود، جریان معتقد به گفتمان اصیل انقلاب اسلامی ضمن ظرفیت سازیهای مختلف برای جبهه انقلاب باید تنها با یک نامزد در صحنه رقابت نهایی حضور یابد.
• از چند ماه قبل برای تدوین گفتمان و تدوین برنامه های مورد نیاز کشور در سالهای پیش رو مبتنی بر گفتمان منتخب برنامه ریزی منسجمی صورت گرفته است تا مسوولان آینده کشور فارغ از گرایشات حزبی و جناحی برای اداره کشور یاری کردند که عنداللزوم جزئیات این برنامهها و نحوه پیاده سازی آن به استحضار ملت شریف و انقلابی ایران اسلامی خواهد رسید.
والسلام علی عباد الله الصالحین
کنگره سوم جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی
آذرماه 1391 ـ مشهد مقدس
انتهای پیام/