آثار تاريخي برخي موزه ها براي استراحت به مخزن انتقال يافته و پس از مدتي كپي آن جايگزين اثر اصلي مي شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، يكي از دانشجويان مقطع دكترا كه موضوع پايان نامه وي در ارتباط با نگارگري دوره ايلخانيان بوده اظهار داشت: حدود يك سال است كه در انتظار بازگشت صفحاتي از شاهنامه شاه طهماسب (هوتن) شاهنامه دموت و به دار آويختن ماني، به سالن نمايش موزه رضا عباسي هستم اما هر بار مسئولان دليل غيبت آن را استراحت در مخزن عنوان مي كنند.
اين درحالي است كه به عقيده مرمت كاران اشياء و نسخ تاريخي، استراحت آثار در مخزن حداكثر سه ماه آن هم تحت شرايط استاندارد و بدون قاب انجام مي گيرد اما ادعاي نگهداري اين آثار با قب در مخزن كمي شبهه برانگيز است.
يكي ديگر از پژوهشگران آثار تاريخي مي گويد آثاري كه در مخزن نگهداري مي شوند برخلاف سالن نمايش، فاقد نوردهي، هوادهي و ساير شرايط ايده آل براي مدت طولاني بوده و به تدريج تخريب مي شوند.
اين پژوهشگر معتقد است در برخي از موزه ها به جاي نمايش اصل اثر بعد از غيبت طولاني، كپي آن را نمايش مي دهند و معلوم نيست چه بر سر اصل اثر آمده است.
هر چند سالها پيش و پس از كشف سرقت يك تخته فرش نفيس از موزه ملي فرش، حراست سازمان ميراث فرهنگي،‌ صنايع دستي و گردشگري تدابير بيشتري جهت حفاظت از اين اموال اعمال كرد اما نگراني پژوهشگران از آن جهت است كه در صورت سوء استفاده و جابجايي برخي از اين آثار با كپي آن، به راحتي قابل تشخيص نيستند./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.