به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي هفتمين جشنواره بين المللي شعر فجر؛ نخستين جلسه شوراي شعر وزارت ارشاد صبح امروز دوشنبه 11 ديماه با حضور سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از شاعران پيشكسوت در دفتر وزير ارشاد برگزار شد.
در اين مراسم علاوه بر يحيي طالبيان قائم مقام وزير در امور شعر و ادب، قادر طراوت پور مدير دفتر شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و رضا حميدي دبير هفتمين جشنواره بين المللي شعر فجر، شاعراني مانند مشفق كاشاني، پرويز بيگي حبيب آبادي، محمود اكرامي فر، ناصر فيض، محمدرضا عبدالملكيان، عليرضا قزوه، قادر طراوت پور، محمدعلي مجاهدي، محمدعلي بهمني، يوسفعلي ميرشكاك، سعيد بيايانكي، علي محمد مودب و فاضل نظري حضور داشتند.
سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين نشست با اشاره به تشكيل شوراي شعر گفت: در گذشته شوراي سياستگذاري شعر فجر فعاليت مي كرد اما با توجه به اينكه جشنواره مذكور تنها برنامه مرتبط با شعر در وزارت ارشاد نيست و ما برنامه هاي مختلفي در حوزه شعر در سراسر كشور برگزار مي كنيم، تصميم بر اين شد كه شورايي كلي تر با عنوان شوراي شعر در وزارت ارشاد تشكيل شود.
وي با تقدير از همكاريهاي يحيي طابيان با اين شورا و استمرار اين همكاري، تاكيد كرد: بايد از توان افراد جوانتر هم استفاده شود و به همين خاطر از آقاي طراوت پور خواسته شد كه امور اجرايي كارهاي مربوط به شعر را پيش ببرد و اميدواريم در اين زمينه فعاليت هاي خوبي صورت بگيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: علاوه بر اين مسائل كه بُعد اجرايي كار است، بحث سياستگذاري حوزه شعر امر بسيار مهمي است و به همين جهت از پيشكسوتان و فعالان عرصه شعر خواسته ايم كه با ارائه طرح و ايده به دفتر شعر وزارت ارشاد در اين زمينه كمك رسان باشند.
وي خطاب به شاعران حاضر در جلسه شوراي شعر وزارت ارشاد گفت: از توان انديشگي و فكري شما عزيزان در همه برنامه هاي مربوط به شعر استفاده خواهد شد چون اعتقاد داريم زمينه و ظرفيت كار در اين حوزه بيش از اينهاست؛ به عنوان مثال شما اطلاع داريد كه انجمن هاي متعدد شعري در همين تهران وجود دارد كه بايد ساماندهي شوند.
سيدمحمد حسيني بر حمايت از كتاب هاي حوزه شعر هم تاكيد كرد و گفت: شاعران جوان خوب ما بايد شناسايي شوند و كتاب هايشان بر زمين نماند و انتشار پيدا كند.
رئيس شوراي شعر وزارت ارشاد در ادامه با اشاره به برخي مشكلات اقتصادي گفت: واقعيتش اين بود كه داشتيم به اين سمت مي رفتيم كه نتوانيم جشنواره شعر فجر را امسال برگزار كنيم اما تصميم گرفتيم با همه توان اين دوره را هم به بهترين نحو برگزار كنيم.
وي همچنين از دوسالانه شدن همايش شاعران ايران و جهان و برگزاري دوره بعدي آن در نيمه اول سال 1392 خبر داد و در عين حال تاكيد كرد: اين همايش بايد با آسيب شناسي دوره هاي قبلي باشد و بررسي كرد كه شاعراني كه به ايران مي ايند، چه ميزان در معرفي شعر ايران به جهان كار كرده اند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين تهيه كتاب ها و لوح هاي فشرده اي را كه در آن 150 تن از بهترين شاعران ايران انتخاب شده باشند، ضروري دانست و گفت: مي توان از اين بسته هاي فرهنگي در زمان حضور مقامات خارجي يا گروه هاي فرهنگي و ادبي كشورهاي ديگر در ايران، بهره برد و به آنها اعلام كرد كه مثلاً اين افراد بهترين شاعران ايران در حال حاضر هستند.
حسيني همچنين تجهيز مراكز فرهنگي و كتابخانه هاي كشور را اين لوح هاي فشرده و منشورات از ديگر برنامه هاي جشنواره شعر فجر امسال توصيف كرد.
رئيس شوراي شعر وزارت ارشاد برگزاري ششمين جشنواره بين المللي شعر فجر و دهمين كنگره پيشوا را موفقيت آميز توصيف كرد و خواستار مشاركت تمامي شاعران در ارتقاي جايگاه شعر شد.
گفتني است؛ سيدمحمد حسيني در پايان بر لزوم تقويت همكاري همه دست اندركاران جشنواره شعر فجر امسال با رسانه و روشنگري درباره شعر انقلاب تاكيد و خاطرنشان كرد: هفتمين جشنواره بين المللي شعر فجر امسال باشكوهتر و پرشورتر برگزار خواهد شد و اميدواريم جشنواره امسال بتواند در تمام حوزه هاي مرتبط به اهداف خود برسد. /ص