به گزارش
خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، اولین جلسه شورای راهبردی زنان و خانواده مرکز پژوهشهای مجلس، روز گذشته (يک اسفند) با حضور جمعی از نمایندگان مجلس نهم و نمایندگان ادوار و همچنین تعدادی از مدیران مراکز مرتبط با امور زنان در سازمانهای دولتی و غیردولتی برگزار شد.
فاطمه رهبر، نماينده مردم تهران و رئيس فراکسيون زنان و خانواده، در ابتدای جلسه با اشاره به برخی اقدامات انجام شده از سوي مجلس در راستای حمایت از حقوق بانوان اظهار داشت: در جلسه امروز مجلس، دوفوریتي طرح افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه و دو هفته مرخصی براي آقایان تصویب شد.
وی با اشاره به طرح لایحه گذرنامه افزود: اين طرح فقط در حد مطرح شدن در کارگروه بوده و همه ما از همان ابتدا مخالفت خود را با آ» اعلام کرديم چراکه تصويب آن خلاف قانون است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهردر مجلس شورای اسلامی افزود: پس از بررسیهای انجام شده از سوي ارگانهاي مربوطه و نيروي انتظامي متوجه شدیم که از بين خانمهاي خارج از کشور تعداد اندکی مرتکب تخلف شدهاند، و به خاطر 76 نفر نميتوان چنيني قانوني را در مورد گذرنامه بانوان مطرح کرد.
رئیس فراکسیون زنان و امور خانواده مجلس با اشاره به بیمه زنان خانهدار تصریح کرد: طرحی در مجلس مطرح است که پس از تصویب آن قرار شد خانمهای خانهدار با پرداخت هزينه اندکي، بيمه شوند.
در ادامه این نشست صدیقه حجازی مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود خلأهای قانونی در امور زنان و خانواده گفت: همه زنان ما در کلانشهرها زندگی نمیکنند و مشکلات بسیاری دارند، بنابراین لازم است مشکلات عدیده آنها در همه سطوح مورد بررسی قرار گرفته و برای آنها راهحلی اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه در حوزه فعالیت خود با کشورهای جهان اسلام مرتبط هستیم که مشکلات عدیدهای را در ارتباط با زنان آنها مشاهده میکنیم، ادامه داد: تصمیمات ما، تصمیمات ارزشمندی است.
مدیرکل امور زنان و خانواده فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم تعامل بیشتر نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی گفت: در راستای حل مشکلات بانوان در جامعه لازم است که خانمها در سطوح و جایگاههای مختلف با قانونگذاران زن جامعه ارتباط برقرار کنند، البته بسیاری از موارد بومی است اما از آنها نیز میتوان به خوبی استفاده کرد.
براساس این گزارش شریفی صدر مدیرکل امور بانوان وزارت امور خارجه نیز با بیان اینکه ما همچنان در حال جنگ هستیم و تنها مدل جنگ تغییر کرده است، گفت: در این جنگ که جنگ نرمافزاری است، در بحث زنان بر ما چالش وارد میکنند و دشمنان در حال نکتهگیری در این مسئله هستند.
وی با بیان اینکه از موارد مورد توجه غرب عدم تامین منافع زنان در ایران است، تصریح کرد: عدم اجرای صحیح قوانین مرتبط زنان از اتهاماتی است که بر ما وارد میکنند.
شریفیصدر با بیان اینکه دقت و تمرکز آنها به قدری است که تمامی نکات و کردارهای ما را زیرنظر دارند، گفت: غرب با استناد به گزارشهای احمد شهید با استناد به اعلامیه مطرح شده از سوی نماینده ایران در کمیسیون مقام زن اعلام کرده که برخی بندهای موجود در قوانین ما ناقض حقوق زنان است.
مدیرکل امور بانوان وزارت امور خارجه تاکید کرد: دقت در مصاحبهها، موضعگیریها و تحلیلها از مواردی است که باید برای جلوگیری از برداشتها و جبههگیریها در مقابل ایران مدنظر داشته باشیم، زیرا بخشی از منابع آنها رسانهها و مصاحبههای انجام شده توسط مسئولان است.
فاطمه صدر نماینده سازمان غیردولتی با اشاره به لایحه گذرنامه و حواشی مربوط به آن گفت: این طرح تبعات سنگینی را در سطح جامعه و حتی در میان آقایان ارزشی کشورمان تنش ایجاد کرد.
وی با اشاره به لزوم موقعیتسنجی در طرح این لایحه توسط مسئولان گفت: با عدم موقعیتسنجی مناسب در طرح این لایحه گروههای فمنیستی و معاند تبلیغات ضداسلامی و ضدانقلابی را آغاز کردهاند و فضای بهانهجویی برای آنها ایجاد شد.
در ادامه این جلسه منیره نوبخت عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به شرایط سخت کاری نمایندگان زن در مجلس گفت: نمایندگان زن در کشور ما در شرایط سختی در حال فعالیت هستند و به معنای واقعی نیز زحمت میکشند اما زحمات آنها دیده نمیشود.
وی با اشاره به سند شورای انقلاب فرهنگی و موارد موجود در آن گفت: در برخی موارد نیاز به اصلاح قانون داریم. طی نشستی که اعضای شورای انقلاب فرهنگی محضر رهبر معظم انقلاب حضور داشتند در مورد همکاریها و اهمیت مصوبات بحث شد و برای اجرایی شدن این سند لازم است همه ارگانها و مسئولان با یکدیگر همکاری کنند.
عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان با تاکید بر لزوم بررسی مواردی از قانون که نیاز به اصلاح دارد، بیان کرد: باید با بررسی موارد متعدد به اصلاح ساختارها بپردازیم تا با این تفکر که قانون کامل نیست، مطلب زمین نماند.
نوبخت با اشاره به تلاش مرکز پژوهشها و مجلس در جهت راهاندازی شورای راهبردی زنان و خانواده گفت: مرکز پژوهشها با همکاری فراکسیون زنان، شورای راهبردی زنان و خانواده را ایجاد کرده است که این امر فرصت خوبی برای همه زنان جهت انجام فعالیتها در حد اختیارات مجلس است.
وی با بیان اینکه در قانون اساسی موارد خوبی مرتبط با حقوق بانوان مطرح شده است، گفت: پس از قانون اساسی، قانون مدنی عنوان میشود که این قانون نیز به لزوم اصلاح فقهی دارد که اصلاح این قانون حق نظام جمهوری اسلامی ایران است.
عضو شواری فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به تعداد اندک نمایندگان زن در مجلس بیان کرد: افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس باید از دستور کار شورای راهبردی زنان باشد، زیرا در تنگنای انتخابات این قضیه مطرح میشود که خود جنبه تبلیغاتی دارد.
وی با بیان اینکه باید خلأها در این زمینه بررسی شود، گفت: پس از یافتن خلأها باید علل را جستجو و به تحلیل آنها بپردازیم تا بدینوسیله کمبودها را جبران کنیم.
در ادامه پروین سلیحی رئیس امور بانوان صداوسیما با بیان اینکه در راستای اجرای قوانین مرتبط با امور زنان و خانواده نیاز به نظارت داریم، گفت: نباید از میزان و نحوه اجرای مصوبات غفلت کرد و در این راستا باید دقتهای عمیقی صورت گیرد.
همچنین کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به طرح گذرنامه گفت: در همه مسائل باید نظرات مثبت و منفی مورد بررسی قرار گیرد و این مسئله، مسئله مطرح نظام نیست و ما در تمام عرصهها نسبت به زن و مرد و مسائل مربوط به آنها حساس هستیم.
وی با اشاره به لزوم دستهبندی موارد قابل بررسی در شورای راهبردی زنان و خانواده و لزوم همکاری دستگاهها با یکدیگر گفت: همه دستگاهها و نهادهای مرتبط با امور زنان و غیرمرتبط میتوانند در این زمینه با یکدیگر همکاری کنند.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به مباحث مطرح در موضوعات کودکان و نوجوانان و مدیریت اجرایی مسائل خانواده گفت: نظارت بر پایش دقیق و مورد توجهی در این مباحث وجود ندارد که در صورت وجود نظارت دقیق میتوانیم اقدامات و اجرایی شدن قوانین را به خوبی پیگیری کنیم.
خزعلی با بیان برخی طرحهای مرتبط با امور زنان همچون عفاف و حجاب، مد و لباس بیان کرد: موارد متعددی در قوانین مختلف با یکدیگر یکسان است که نیاز به پایش و اصلاح کیفی دارد.
وی با بیان اینکه این نوع امور مطالبه جدی مردم است، تصریح کرد: در صورتی که در نحوه تخصیص بودجه شاهد اشکالاتی هستیم باید به رفع آن اشکالات بپردازیم و در صورت عدم وجود مدیریت اجرایی مناسب در این زمینه باید بازنگری انجام دهیم.
زهره صفایی نماینده دوره هشتم مجلس نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم وجود چارچوب عملکردی برای این شورا گفت: سیاستگذاری واحدی در حوزه زنان وجود ندارد و اقدامات بیشتر حالت جزیرهای دارد که در این راستا باید تجدیدنظرهایی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه انتظار داریم شورای راهبردی زنان با توجه به نزدیک شدن زمان ارائه لایحه بودجه با قوت برخورد کند، بیان کرد: لازم است تا در بودجه سال آینده، اعتباراتی هر چند اندک را به مدیرکل امور زنان و خانواده استانها اختصاص دهیم تا این بودجه در تمام کشور مورد استفاده قرار گیرد.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم استفاده از قابلیت بانوان در شورای راهبردی ادامه داد: شورای راهبردی باید فعالیتهای خود را جهت وارد کردن مسائل مربوط به زنان در قانون برنامه ششم توسعه آغاز کرده و در این زمینه پیشنهادات را دریافت و نتایج را استخراج کند.
در ادامه این جلسه، روحافزا مشاور امور زنان و خانواده شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به بحث لایحه گذرنامه با بیان اینکه موقعیت فعلی کشور ما مهم نیست، گفت: ما با اصل مسئله لایحه گذرنامه مخالف هستیم زیرا نمیتوان تخلف ۷۶ نفر از زنان در خارج کشور را به کل زنان جامعه تسری دهیم.
وی با بیان اینکه اقدامات و گفتههای گروههای فمنیستی در مورد ایران اهمیتی ندارد، افزود: ما باید صحبتهای مخالفان را بشنویم اما با معاندین کاری نداریم، در بحث زنان انفعالی برخورد نمیکنیم، بلکه سعی میکنیم نظرات مخالفان و موافقان را شنیده و اصلاح را برگزینیم.
مشاور امور زنان و خانواده شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به اینکه در امور مربوط به زنان خلأهای قانونی را شاهدیم، گفت: مقام معظم رهبری نیز فرمودند که ما دارای خلأهای قانونی هستیم که باید با پرداختن به آنها این مشکلات را رفع کنیم، بنابراین نظرات مطرح مبنی بر عدم وجود خلأهای قانونی در امور زنان اشتباه است.
در ادامه، فخر رئیس بانوان حزب موتلفه با بیان اینکه از بعد از انقلاب اقدامات زیادی در راستای حفظ حقوق زنان همچون چاپ کتابهای متعدد صورت گرفته است، گفت: با این اقدامات بسیاری از نابسامانیها برطرف شده اما باید بررسی کرد که اقدامات صورت گرفته تا چه حد در میزان حل مشکلات موثر بوده است و آیا ما به هدفهای مدنظر خود در جامعه اسلامی رسیدهایم یا خیر؟
سکینه عمرانی نماينده مردم سميرم در مجلس، در ادامه این نشست با اشاره به حواشی مطرح در ارتباط با لایحه گذرنامه گفت: لازم است با احتیاط در مصاحبهها و اظهارنظرها از ضربه زدن به نظام جلوگیری کنیم و در این راستا هدف ما تامین نظر غرب و حرکت براساس خواستههای آنها نیست.
وی با بیان اینکه ابتدا باید خودمان به تصمیمات و عملکرد خویش معتقد باشیم، تصریح کرد: وقتی از صحت عمل خود اطمینان حاصل کرده باشیم دیگر کاری با نظرات، انتقادات و تحلیلهای گروههایی همچون فمنیستها و معاندان نخواهیم داشت.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به مبانی شورای راهبردی زنان خانواده گفت: پیشنهاد من این است که اصل و اساس این شورا را بر اکرام و تقویت خانواده قرار دهیم.
وی در ادامه با اشاره به لزوم اشتغال زنان افزود: همه زنان کشور باید شاغل باشند اما تنها گروه خاصی لازم است در خارج از خانه فعالیت کنند، یعنی زنان ما باید در منزل خود کار درآمدزا داشته باشند و این امر شدنی است.
شهلا میرگلوبیات نماينده مردم ساوه و نایبرئیس فراکسیون زنان و خانواده، در ادامه این نشست با بیان نکاتی جهت بررسی در شورای راهبردی زنان و خانواده گفت: تعداد اندک نمایندگان زن در مجلس، اجرایی کردن قوانین موجود، افزایش درصد زنان تحصیلکرده و دانشگاهی و بیمه کردن خانمهای خانهدار از مواردی است که میتوان به بررسی و ارائه راهکار برای حل آنها پرداخت.
مينو اصلاني، بسيج جامعه زنان ادامه داد: لازم است جزوات مقایسهای قوانین جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها چاپ شود، زیرا ایران در بسیاری از قوانین از دیگر کشورها جلوتر است که خود میتواند به الگو تبدیل شود.
ایراندخت فیاض نیز در ادامه این نشست با اشاره به موارد قابل بررسی در شورای راهبردی زنان و خانواده گفت: مسائل قابل بررسی در این شورا میتواند علاوه بر مسائل کلی کشور، مسائل موجود در قشرهای کوچک نیز شامل شود و در این راهکارهایی قابل ارائه است.
وی تاکید کرد: کمیته و کارگروه اصلی شما مرکز پژوهشها است که مسائل در آنجا مطرح میشود.
در پایان این نشست فاطمه رهبر نماینده مجلس نهم ضمن جمعبندی و نتیجهگیری از نظرات مدعوین این نشست گفت: پتانسیل موجود در مرکز پژوهشها در راستای پیگیری امور زنان پتانسیلي قوی است که علي لاریجانی، رئيس مجلس شوراي اسلامي نیز این اختیارات را به ما داده است و این فرصت یک سکوی پرتاب تلقی میشود تا همه ما با یکدیگر در جهت احقاق حقوق زنان همکاری کنیم.
** نامه شورای راهبردی زنان و خانواده به رئیس مجلس به منظور لغو لایحه گذرنامهگفتني است حاضرين اين جلسه نامهاي درباره مسئله گذرنامه زنان و اعلام مخالفت با اين طرح، خطاب به رئيس مجلس شوراي اسلامي نوشته و آن را امضا کردند.
انتهاي پیام/