به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ آب سالم و کافی بنوشید: در طول سفر بسیاری از عادت های غذایی شهروندان تغییر میکند که یکي از این تغییرات کاهش چشمگیر مصرف آب است.
امیرحسین فقیهی، متخصص گوارش و کبد در این باره گفت: کاهش میزان آب بدن میتواند مشکلات زیادی را برای سلامتی شهروندان به وجود آورد که بارزترین آن ها بروز یبوست است.
وی ادامه داد: مصرف آب برای تعدیل واکنش های داخلی بدن و حفظ شادابی و سلامت پوست هم ضروری است.
این متخصص تغذیه در ادامه اظهار داشت: در طول سفر شهروندان میتوانند از آب های آشامیدنی، در بطری با مجوز وزارت بهداشت استفاده کنند و در مکان هایی که دسترسی به آب سالم وجود ندارد آب را قبل از خوردن حتما بجوشانند.
صبحانه یادتان نرود: در سفرهای نوروزی به دلیل تغییر ساعات خواب معمولا مردم دیر از خواب بیدار می شوند و صبحانه از وعده غذایی شان حذف می شود.
برلیان بزرگمهر متخصص تغذیه با اشاره به نقش صبحانه در تامین سلامتی و شادابی شهروندان گفت: بهتر است در ایام مسافرت، ساعات خواب را طوری تنظیم کنند که بتوانيد صبحانه کامل شامل نان، شیر ، پنیز و.. صرف کنند.
وی اظهار داشت: مسافران از صرف خامه، کره و شیره محلی خودداری کنند.
دارو فراموش نشود: در ادامه رضا محمدزاده متخصص تغذیه درباره افرادی که دچار بیماری های خاص مانند بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون و.. هستند گفت: انتخاب وسیله نقلیه مناسب برای مسافرت این افراد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: بیماران باید سابقه مختصری از بیماری و داروهایی که مصرف میکنند در کاغذی نوشته و در جیب لباس و کیف دستی خود قرار دهند تا در صورت بروز مشکل، امدادرسانی به آنها بهتر و سریعتر انجام شود.
محمدزاده اظهار داشت: به همراه داشتن قرص هایی همچون سرماخوردگی و استامینوفن نیز برای همه مسافران ضروری است.
پرخوری نکنید: زیاده روی در خوردن آجیل و شیرینی ها سبب بروز چاقی و اضافه وزن میشود.
دکتر مسعودی متخصص گوارش و کبد با اشاره به ضرورت رعایت تعادل در اصول تغذیه صحیح گفت: برخی از ترکیبات موجود در آجیل همچون بادام زمینی در بعضی از افراد آلرژی زاست و نمک موجود در آن شور شده فشار خون را بالا می برد.
وی ادامه داد: افراط در مصرف شیرینی و آجیل یک کاهش اشتها و سیریط کاذب می شو که در تغذیه کودکان و افراد اختلال ایجاد می کند.
حساسیت به سفر: عده ای از افراد در هنگام مسافرت به بیماری های خاصی دچار می شود که ایام سفر را به کامشان تلخ میکند.
شهرام یگانه با اشاره به بروز حساسیت و عوارض خاص سفر در بعضی از شهروندان گفت: افرادی که هنگام سفر با وسایل نقلیه دچار سرگیجه و تهوع می شوند باید در طول سفر از پرخوری بپرهیزند و شب قبل از سفر شام کم حجم بخورند.
وی ادامه داد: این افراد با مشورت پزشک میتوانند قرص های ضد تهوع مصرف کنند.
در مصرف مواد غذایی دقت بیشتری کنید: شهرزاد محمدیان متخصص تغذیه در این باره گفت: شهروندان در طول سفر از خوردن غذا در رستوران ها خودداری کنند و برای کاهش احتمال مسمومیت ها در کنار غذا دوغ، ماست و آب لیمو مصرف کنند.
وی افزود: از مصرف مواد غذایی که زود فاسد می شوند همچون سوسیس و کالباس، خودداری کنند.
جعبه جادویی مسافران: وی ادامه داد: در جعبه کمک های اولیه، باید وسایلی مانند چسب زخم، داروهای مسکن، باند و الکل به مقدار کافی موجود باشد.
وی در پایان اظهار داشت: کسانی که به بیماری های خاصی مبتلا هستند لازم است داروهای مورد نیاز خود را در دسترس داشته باشند.