به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، اهمیت تامین و توزیع آب و برق با کیفیت مطلوب که از حیاتی ترین نیازهای جامعه است، مهمترین هدف این وزارت خانه محسوب می شود. اما می توان مهمترین اهداف وزارت نیرو را به شرح زیر در چند محور ذکر کرد:
1-حفاظت، نگهداری، بهره برداری و بهبود کمی و کیفی منابع آب های سطحی و زیرزمینی.
2-رضایت و اقناع مردم با تامین، تصفیه و توزیع مناسب آب بهداشتی سالم و دائمی برای انواع مصارف.
3- بالابردن بهداشت محیط شهرها و روستاها با طراحی و اجرای شبکه های جمع آوری و تصفیه خانه های فاضلاب.
4- تامین نیازهای انرژی با کیفیت مطلوب و تمام وقت برای انواع مصارف شهروندان
5- دیدگاه بلند مدت (دورنگر) به صیانت از منابساختار سازمانی. میزان اعتبارات سالیانه این وزارت خانه به طور طبیعی چند برابر برخی از وزارت خانه ها است؛ صنعت آب، صنعت برق، صنعت فاضلاب و صنعت انرژی های تجدیدپذیر؛ به همین دلیل ساختارآن به تناسب وظایف بسیار حیاتی و مهمی که دارد، دارای پیچیدگی های خاص خود است. به عنوان مثال تمام بخش های زیرمجموعه وزارت نیرو که وظیفه شان ارایه خدمات آب وبرق و فاضلاب است و در استان ها به عنوان نماینده وزارت نیرو انجام وظیفه می کنند، به صورت شرکتی اداره می شوند نه اداره کل یا سازمان. و همین موضوع یکی ازموارد خاص این وزارت خانه است که ساختار سازمانی آن را از سایر وزارت خانه ها جدا می کند. توجه به عدم تمرکز و تفویض اختیار به شرکت ها برای انجام عملیات لازم یکی از ویژگی های شاخص وزارت نیرو است. در یک زاویه کلی و دور (لانگ شات) چارت وزارت نیرو به شرح زیر است.
ساختار وزارت نیرو براساس تفکیک وظایف حاکمیتی و تصدی گری(ستاد و صف) طراحی شده است و حوزه های وزارت نیرو هرکدام وظایف و محدوده مشخصی را دارند.
حوزه های وزارت نیرو به سه سطح حوزه ای تقسیم می شود که عبارتنداز:
سطح یک (سطح حاکمیتی)- حوزه ستادی که وظایف حاکمیتی وسیاستگزاری را برعهده دارد. این حوزه از پنج معاون وزیر و 24 دفتر تشکیل شده است و دارای ساختار سازمانی زیر است.
1- معاون وزیر در امور تحقیقات و منابع انسانی
2- معاون وزیر در برنامه ریزی و امور اقتصادی
3- معاون وزیر در امور حقوقی، پشتیبانی و مجلس
4- معاون وزیر در امور برق و انرژی
5- معاون وزیر در امور آب و آب وفاضلاب/س