دکتر ناصر ابراهيمي، متخصص بيماريهاي گوارشي در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در ايام نوروز نحوه پذيرايي شامل چند چيز است که آجيل از اهميت ويژهاي برخوردار است.
وي تصريح کرد: بيماراني که زمينه IBS يا روده تحريک پذير يا کليت عصبي دارند که حدود 25 درصد از مردم کشور ما مبتلا به اين بيماري هستند با خوردن تخمه دچار نفخ ميشوند.
وي افزود: در ايام تعطيلات نوروز اصولا مردم حجم زيادي از آجيل به خصوص تخمه را مصرف ميکنند که در مبتلايان به روده تحريک پذير مسئله نفخ تشديد ميشود.
درياني در ادامه گفت: در صورتيکه در مصرف آجيل، خوردن گز را جايگزين اقلام ديگر کنيم چربي مفيد بدن با همان HDL بالا ميرود که علاوه بر اين که اين نوع چربي براي بدن مفيد است حافظه را نيز تقويت ميکند.
وي خاطر نشان کرد: مصرف کشمش هم به ميزان کم مفيد است ولي مصرف زياد آن نيز باعث ايجاد نفخ خواهد شد. /ح