به گزارش حوزه
سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، نشست کمیته سیاسی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی به ریاست "حسین امیرعبداللهیان" معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه کشورمان و ابراهیم اسماعیل ابراهیم معاون وزیر خارجه آفریقای جنوبی در تهران برگزار شد.
در این نشست علاوه بر گفتگو در زمینه همکاریهای دو جانبه، مسائل مورد علاقه منطقهای و بینالمللی نیز مورد تبادل نظر قرار گرفت.
طرفین ضمن تأکید بر گسترش روابط سیاسی و اقتصادی بین دو کشور، آمادگی خود را برای برگزاری یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی در آینده ای نزدیک اعلام کردند.
امیر عبداللهیان ، با اشاره به نگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران به قاره آفریقا به ویژه کشور آفریقای جنوبی، بر آمادگی کشورمان جهت گفتوگو و همکاری در کلیه زمینههای اقتصادی و تجاری با آفریقای جنوبی تأکید کرد و در این راستا ضرورت برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور را یادآور شد.
معاون وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی نیز ضمن اشاره به جایگاه راهبردی کشورمان در تحولات منطقهای و بینالمللی، از آمادگی کشورش برای برگزاری کمیسیون مشترک خبر داد.
تحولات سوریه، بحرین و یمن نیز از محورهای مهم مورد مذاکره طرفین بود و ضرورت پیگیری راه حلهای سیاسی، انجام گفتوگوهای ملی و ضرورت توقف خشونت به منظور حل بحران در این سه کشور مورد تأکید طرفین قرار گرفت.
طرفین همچنین در محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی و سیاستهای نژادپرستانه این رژیم علیه مردم فلسطین دیدگاههای مشترک خود را مطرح کردند.
امیرعبداللهیان با تأکید بر حمایت کشورمان از مقاومت مردم فلسطین، حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه را ناشی از برآوردهای غلط این رژیم از تحولات سوریه دانست.
وی همچنین بحران سوریه را نتیجه دخالتهای خارجی در این کشور دانست و ضمن تأکید بر گفتوگوهای سوری – سوری برای حل بحران، اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران به منظور حل سیاسی بحران در سوریه، بسته پیشنهادی به نماینده سازمان ملل ارائه کرده و خواستار برگزاری نشست ژنو (2) تحت نظر این سازمان است».
ابراهیم اسماعیل ابراهیم معاون وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز با تأکید بر ضرورت اتخاذ راهحل سیاسی برای بحران سوریه گفت: «آفریقای جنوبی در چارچوب گفتگوهای بینالمللی مانند بریکس با طرفهای درگیر در سوریه در تماس بوده است».
وی همچنین بر حق کشورمان به منظور انجام فعالیتهای صلح آمیز هستهای تأکید و از تداوم مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با گروه پنج به علاوه یک حمایت کرد.
معاون وزیر خارجه آفریقای جنوبی همچنین درخصوص تحولات قاره آفریقا بر اراده جمعی کشورهای آفریقایی و نقش اتحادیه آفریقا در حل و فصل بحرانها و مشکلات این قاره تأکید کرد و برخی بحرانهای به وجود آمده در این کشورها مانند کشور مالی را نتیجه عملکرد دخالت برخی قدرتهای خارجی دانست.
معاون وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در رأس یک هیئت بلندپایه سیاسی از تاریخ 26 فروردین 1392 به مدت سه روز به منظور برگزاری نشست کمیته سیاسی مشترک بین دو کشور به تهران سفر کرده است.
انتهای پیام/