روزنامه السفیر چاپ لبنان در مقاله امروز خود دراینترنت تحت عنوان « عربستان رو به زوال است » به قلم سمیر کرم نوشت در چند سال اخیر ائتلاف عربستان با آمریکا اهدافی را محقق کرده است که تحقق آنها تا ده سال و بیست سال قبل امکان پذیر نمی نمود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ; نویسنده با بیان اینکه آمریکا و عربستان در این چند سال بدنبال ترسیم منطقه خاورمیانه مطابق میل و خواست خود بوده اند می افزاید دراین راستا آمریکا موفق شده است که به نحو بی سابقه ای عربستان و اسرائیل را به یکدیگر نزدیک کند. نویسنده می افزاید به طور قطع به قدرت رسیدن گروه اخوان المسلمین در مصر تا حد زیادی منجر به تحکیم روابط اسرائیل و عربستان شده است و این درحالی است که روابط عربستان با گروه اخوان المسلمین پیشرفتی نکرده است.از سوی دیگر به قدرت رسیدن گروه اخوان المسلمین در مصر به خاطر تحولات منطقه است که تحت تاثیر ائتلاف عربستان و آمریکا صورت گرفت و آمریکائیها این تحولات را «بهار عربی » نامیدند. نویسنده می افزاید شاید پدیده بهار عربی اکنون تنها محدود به تونس ، مصر و لیبی شده باشد چرا که در سوریه و یمن همچنان برای محقق شدن این بهار تلاش می شود آمریکا هم دراین راستا ظاهرا قانع است که منطقه اکنون تحت نفوذش قرار گرفته است. 

نویسنده با بیان اینکه شواهد بیانگر آن است که بهار عربی ظاهرا در سوریه با شکست مواجه شده است می افزاید خطرناکترین چیزی که اکنون ائتلاف عربستان با آمریکا با آن مواجه است وضعیت داخلی خود عربستان است. وضعیت داخلی عربستان اکنون مشابه وضعیت کشورهائی است که دستخوش بهار عربی شده اند.

زمانی که از وضعیت داخلی عربستان سخن گفته می شود باید آمریکا نیز بخشی از این وضعیت داخلی در نظر گرفته شود. وضعیت داخلی عربستان اکنون برای آمریکا بیش از پیش نگران کننده شده است.نویسنده با بیان اینکه وضع عربستان و وضعیت کشورهای عربی منطقه خلیج فارس از یکدیگر تاثیر می پذیرند می افزاید وضعیت داخلی عربستان هم تحت تاثیر تنشهای کشورهای همسایه همچون بحرین وامارات قرار می گیرد هم تحت تاثیر تمایل کشورهائی همچون قطر که برای گرفتن سکان در تمام منطقه با عربستان مشغول رقابت است.

نویسنده در ادامه به تحولات داخلی عربستان که ائتلاف عربستان و آمریکا را تهدید می کند می پردازد و می نویسد سایمون هندرسون تحلیلگر سیاسی آمریکا دراین خصوص می گوید با وجودیکه عربستان ثروتمند است و به مردمش کمکهای سخاوتمندانه ای می کند ولی میان مردم این کشور فاصله اقتصادی زیادی وجود دارد . از زمان وقوع اعتراض ها در کشورهای عربی که در سال دوهزار و یازده صورت گرفت دولت عربستان به کمک های خود به مردم افزوده است و دستمزدها را افزایش داده است ولی همچنان درصد ناخرسندی بالا است.

هندرسون با اشاره به حمایت برخی از گروههای سنی عربستان از شبکه القاعده و اعتراض های اقلیت شیعه در این کشور خاطر نشان می کند چندی پیش مقامات عربستان از بازداشت شانزده شیعه خبر دادند و اعلام کردند که این افراد برای ایران جاسوسی می کرده اند. از سوی دیگر شیخ سلمان ( از روحانیهای عربستان ) در مطالبی که در فیس بوک و تویتر منتشر شد به خانواده آل سعود درباره ادامه ظلم و ستم هشدار داد و اعلام کرد دو میلیون و چهارصد نفر از وی حمایت می کنند .سمیر کرم در ادامه می افزاید مسائلی را که هندرسون درباره عربستان مطرح کرده است مربوط به مسائل دموکراسی در عربستان می شود ولی مطالبی که سایر تحلیلگران آمریکائی درباره فساد در عربستان می نویسند فراتر از مسائل مزبور است.

سمیر کرم با اشاره به پرونده قضائی که ماه مارس در انگلیس درباره دو شاهزاده عربستانی مطرح شد و قضیه مصونیت سیاسی شاهزاده های عربستانی می نویسد قاضی پرونده به شدت از شاهزاده های عربستانی که در حدود پنج هزار نفر می شوند و دارای گذرنامه دیپلماتیک هستند انتقاد کرد چرا که این امتیازها مانع از آن می شود که این شاهزاده ها مراحل عادی ورود به انگلیس را پشت سر بگذارند. 


                                          آخرين اخبار جهان را اينجا بخوانيد.   
برچسب ها: روند ، صعودی ، حکومت ، عربستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار