به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، عبدالعظیم ممقانی با بيان اين مطلب گفت : این واحد با قابلیت برش چهارکربنه به منظور تبدیل ضایعات و مواد کم ارزش به خوراک مورد نیاز واحد الفین راه اندازی شده است.
وی ظرفیت این واحد را 34 هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: 110 میلیارد ریال برای راه اندازی این واحد هزینه شده است.
ممقانی با اشاره به اینکه احداث واحد هیدروژناسیون پتروشیمی تبریز چهار سال قبل شروع شده است افزود: این واحد امروز با حضور وزیر نفت بهره برداری می شود.
وی گفت: پیش از این خوراک روزانه 100 تنی واحد الفین مجتمع پتروشیمی تبریز از ماهشهر تامین می شد و در مجتمع پتروشیمی تبریز سالانه 750 هزار تن مواد پلیمری و شیمیایی تولید می شود.
این واحد به منظور تامین بخشی از خوراک واحد الفین از طریق هیدروژنه کردن و اشباع نمودن ترکیبات دی الفینی و مونوالفینی موجود در برش های رافینیت چهار کربنه و پنج کربنه (محصولات فرعی مجتمع) اجرا شده است.
با راه اندازی این واحد، محصول تولید شده جایگزین خوراک LPG مصرفی خواهد شد و تامین آن از سایر مجتمع ها به حداقل خواهد رسید.
هیدوژن مورد نیاز این واحد به میزان 1440 تن در سال از PSA واحد الفین که به همین منظور نوسازی شده است تامین می شود.
ظرفیت این واحد 33 هزار و 900 تن در سال است که به دو بخش تولید 21 هزار و 900 تن در سال برش چهارکربنه و 12 هزار تن در سال برش پنج کربنه تقسیو می شود.
برای ساخت این واحد حدود ٣٠٠ هزار نفر ساعت کار انجام شده و حجم سرمایه گذاری انجام شده برای اجرای آن ١01 میلیارد ریال بوده است.
مجتمع پتروشیمی تبریز در زمینی به مساحت ٣٩١ هکتار در جنوب غربی شهر تبریز و در جوار پالایشگاه این شهر قرار دارد. الفین، استایرن، پلی استایرن، پلی استایرن مقاوم، پلی اتیلن سبک خطی، پلی اتیلن سنگین، اتیل بنزن، بوتن١، بنزن، بوتادین ١ و ٣ و محصول ABS از جمله محصولات تولیدی این مجتمع به شمار می رود./ر