یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه تگزاس با همکاری محققانی از دانشگاه کالیفرنیا، آزمایشگاه ملی شتابدهنده در استنفورد به بررسی نانوذرات در گیاهان پرداختند. این گروه تحقیقاتی روی دانه سویا متمرکز شدند که پنجمین محصول در تولیدات کشاورزی دنیا از نظر حجم تولید محسوب میشود.
خاک مورد استفاده این گیاه حاوی اکسید روی و دی اکسید سریم (نانوسریا) است. اکسید روی بهوفور در مواد آرایشی، حسگرها و مواد آنتی باکتریال استفاده میشود. نانوسیریا نیز یک کاتالیست عالی برای سوخت داخلی در فرآیندهای کرکینگ است.
این گروه تحقیقاتی با پرتو اشعه ایکس این گیاه را بعد از رشد در گلخانه
مورد آزمایش قرار دادند. با سیستم اشعه ایکس میتوان فهمید که آیا نانوذرات
وارد گیاه شده یا نه.
نتایج این پژوهش نشان داد که نانوذرات سریم نه تنها در ریشه وجود دارد بلکه به غلاف سویا نیز رسیده است. محققان نشان دادند که حالت شیمیایی سریم در غلاف و ریشه یکسان است.
با این حال بخشی از سریمها از حالت چهار ظرفیتی به سه ظرفیتی تغییر حالت داده که این موضوع حساسیت شیمیایی نانوذرات را تغییر میدهد.