دکتر مسعود موحدی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: 3 تا 4% مردم دچار آلرژی غذایی هستند و این درصد در کودکان زیر 5 سال نزدیک به 6% است. حساس شدن به مواد غذایی شامل حساسیت به تخم مرغ، شیر و بادام زمینی و یا هویج خام و سیب و یا به گرده گیاهان است.
وی افزود: واکنش های غذایی می توانند با واسطه IgE ، غیروابسته به غیر IgE و یا مجموعه وابسته و غیر وابسته به IgE باشد که در اینها گرفتاری پوست، دستگاه گوارش، دستگاه تنفس و یا قلبی عروقی دیده می شود.
موحدی تصریح کرد: اگرچه هر غذایی می تواند موجب واکنش شود ولی در 90% موارد غذاهای خاصی موجب واکنش می شوند در بالغین شامل بادام زمینی، ماهی و غذاهای دریایی است و در کودکان شامل تخم مرغ، شیر، بادام زمینی ، سویا و گندم است.
این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی اظهار کرد: اقدام مناسب تشخیصی برای آلرژی غذایی تقویم رژیم غذایی است که در کنار شرح حال کمک کننده است.اقدام بعدی هم برای تشخیص و هم برای درمان استفاده می شود که در اینجا غذاهای مشکوک را از رژیم غذایی حذف می کنیم. اقدام بعدی تستهای تشخیصی برای تعیین IgE اختصاصی است و بالاخره تستهای چالش مواد غذایی است.
وی خاطرنشان کرد: مادری که شیر میدهد باید از مصرف آلرژنهای اصلی غذایی خودداری نماید و شروع غذاهای آلرژی زا با تاخیر در شیرخوار (پرخطر) انجام گیرد تا موجب آلرژی غذایی نشود و توصیه می شود شیرگاو، تخم مرغ، بادام زمینی مصرف نشود تا شیوع درماتیت آتوپیک و آلرژی به شیرگاو کاهش یابد و توصیه می شود مواد جامد را بعد از سن 6-4 ماهگی استفاده نمود. اگر تغذیه با شیرمادر امکان پذیر نیست از شیرخشک هیپوآلرژن استفاده شود./ح