به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ تحقیقات جدید محققان نشان داد که زنانی که اضافه وزن دارند و صبحانه خورده بودند، قند خون پایینتر و پاسخ انسولین بهتری را داشتهاند.زمانی که زنان صبحانه را از برنامه غذایی خود حذف میکنند، دچار «مقاومت انسولین» میشوند.
هورمون انسولین که از لوزالمعده ترشح میشود، هورمونی است که برای حیات هر فرد ضروری است، وظیفه این هورمون، وارد کردن گلوکز به سلولها و تبدیل آنها به انرژی است، ولی باید بدانید که مقادیر بیش از حد این هورمون خطرناک است.
بعضی افراد دارای یک نوع مقاومت در برابر انسولین هستند؛ یعنی سلولهای بدن این افراد در مقابل فعالیت انسولین برای وارد کردن گلوکز به سلولها و تبدیل آن به انرژی مقاومت میکنند.
در نتیجه ممکن است میزان قند و انسولین خون در آنها بالا برود، از طرفی در این مواقع حتی لوزالمعده نیز ممکن است برای عادی کردن میزان قند خون، انسولین بیشتری ترشح کند.
در صورت بالا بودن وزن بدن، میزان انسولین و قندخون افزایش مییابد.
افزایش بیش از حد انسولین نیز سبب بالا رفتن کلسترول، فشارخون، تریگلیسیرید (که نوعی از چربیهای خطرناک خون است) و کاهش کلسترول مفید (HDL) میشود.
در مواردی که قندخون افزایش پیدا میکند، ترشح انسولین به طور طبیعی بالا میرود تا بدن بتواند میزان قند خون را کاهش دهد.
به عنوان مثال در مبتلایان به دیابت نوع دوم، نشانگان متابولیک و افراد چاق، چون در عملکرد انسولین اشکال وجود دارد، سطح انسولین بالا است.
مقاومت به انسولین در این تحقیقات کوتاه مدت است، اما زمانی که این شرایط مزمن باشد یک عامل خطرناک برای دیابتیها محسوب میشود.
تحقيقات نشان داده بين نخوردن صبحانه و توليد انسولين بيشتر يک رابطه وجود دارد.خوردن صبحانه سالم سودمند است، نه تنها ممکن است به کنترل وزن کمک کند بلکه از دیابت نیز اجتناب میکند.
منبع: روزنامه ايران