چگونه آشپزخانه را مرتب کنيم؟
در
آشپزخانه بايد 4 قطب اصلي وجود داشته باشد. يک قطب مخصوص انجام کارهاي خشک
مثل خرد کردن مواد غذايي و استفاده از وسايل برقي، يک قطب براي انجام
کارهاي خيس مثل شستن ظروف، يک قطب مخصوص آشپزي و يک قطب مخصوص انبار کردن
که محل قرار دادن يخچال و کمدهاي ديواري است. در اين صورت کارها سريعتر
انجام خواهد شد و احتمال بروز خطر در حين جابهجايي وسايل داغ يا سنگين
کاهش مييابد.
چگونه وسايل را جاسازي کنيم؟
همه
چيز به فضاي آشپزخانه و وسعت آن بستگي دارد. در يک آشپزخانه مستطيل شکل که
عرض آن بيش از دو متر نيست، بايد تنها از يکي از ديوارها براي نصب کمد و
طبقات استفاده کرد و گاز در بهترين جاي ممکن قرار داده شود. در
آشپزخانههاي مربع شکل يا L شکلچيدن وسايل راحتتر است و حتي ميتوان از
يک ميز صبحانه نيز استفاده کرد اما اين ميز و صندليهايش بايد با ظرافت و
با توجه به فضا انتخاب شوند تا جاگير نشوند.
چگونه از فضاها بهره ببريم؟
بهترين
راهحل اين است که وسايل زاويهدار نخريم. ميزهاي گرد و تاشو بهتر از
ميزهاي زاويهدارند. اين روزها باب شده که در آشپزخانه از کمدهايي با درهاي
شيشهاي که حکم بوفه را دارند استفاده ميشود. استفاده از کمدهايي که درون
آنها ديده نشود، بهتر است زيرا در اين صورت ميتوانيد ظروف و لوازم
غيرضروري را درون آن به راحتي جاسازي کنيد و نيازي نيست ظروف را به شکل
تزئيني و با فاصله بچينيد!زياد بودن کشوها نيز امتيازي براي آشپزخانه محسوب
ميشود و به مرتب بودن آن کمک ميکند.
يک منبع نور کلي به همراه منابع نوري کوچکتر در مکانهاي مهم کاري در آشپزخانه بسيار ضروري است. تعداد پريزهاي برق نيز در آشپزخانه بايد حداقل سه تا چهار عدد باشد، به طوري که فرد مجبور نباشد مدام براي استفاده از يک وسيله برقي، وسيله برقي ديگري را از برق بکشد.
چقدر از ارتفاعات آشپزخانه قابل استفاده است؟
بهترين
اماکن قرار دادن وسايل در آشپزخانه ارتفاع 80 تا 160 متري است. در اين
ارتفاعات بايد وسايلي را قرار داد که مدام در طول روز مورد استفاده قرار
ميگيرند. مناسبترين ارتفاع نيز ارتفاع 91 سانتيمتري معرفي شده است اما
اگر قد شما بلندتر است، ميتوانيد اين ارتفاع را به يک متر برسانيد.