رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: بخش کشاورزی خراسان جنوبی بزرگترین مصرف کننده آب این استان است.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ هادربادی در بازدید از منابع آب خراسان جنوبی اظهار کرد: در خراسان جنوبی یک‌هزار و 800 قنات توسط جهاد کشاورزی این استان احیاء شده است.

وی با بیان اینکه مصرف آب در بخش کشاورزی خراسان جنوبی برای تولید استفاده می‌شود، اذعان داشت: بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین تزریق کننده آب با آب‌خوان‌داری و آبخیزداری به چاه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: در خراسان جنوبی در طرح توسعه کشاورزی 13 هزار نفر برای کارگروه در این بخش به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

هادربادی از اشتغال‌زایی 37 درصدی بخش کشاورزی در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: در سال گذشته 30.2 درصد در بخش کشاورزی اشتغال‌زایی صورت گرفته که حدود 7 درصد افزایش اشتغال‌زایی در سال جاری وجود دارد.

وی با بیان اینکه 50 درصد افراد در خراسان جنوبی در بخش کشاورزی این استان مشغول به کار هستند، گفت: کشاورزی خراسان جنوبی به سمت کاشت محصولاتی که نیاز به آب کمتری دارند پیش می‌رود که با این کار تولید بیشتر و میزان استفاده از آب کمتر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از احیاء یک‌هزار و 800 رشته قنات در خراسان جنوبی خبر داد و اضافه کرد: قنات‌ها به میزان زیادی از هدررفت آب جلوگیری می‌کنند.

هادربادی با بیان اینکه خراسان جنوبی در ایجاد استخرهای دو منظوره در کشور رتبه خوبی کسب کرده است، ادامه داد: در خراسان جنوبی 500 استخر دو منظوره برای استفاده بهینه از آب ایجاد شده است.

وی گفت: جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از آب‌های غیرمتعارف و پساب، مواد عالی و کودهای سبز برای بخش کشاورزی استفاده کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یا بیان اینکه در خراسان جنوبی 164 واحد گلخانه‌ای و 8 مجتمع گلخانه‌ای وجود دارد، یادآور شد: در خراسان جنوبی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی 4 هزار و 500 هکتار تسطیح اراضی صورت گرفته که هر تسطیح اراضی 30 درصد مصرف آب را کاهش می‌دهد.

هادربادی با اشاره به اینکه در قرن 21 سه چالش مهم برای جامعه بشریت وجود دارد، تصریح کرد: این سه چالش شامل کمبود آب شیرین، بیابان‌زایی و تغییر اقلیم است.

وی متذکر شد: با توجه به اینکه کشاورزی به تزریق آب شیرین به سفره‌های زیرزمینی کمک می‌کند می‌تواند سبب افزایش آب شیرین که مورد نیاز برای شرب افراد جامعه است بوده و آن را افزایش دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: از آغاز خشکسالی در خراسان جنوبی 13 میلیون مترمکعب آب در بیرجند از طریق آب‌خوان به سفره‌های زیرزمینی تزریق شده است./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.