به گزارش حوزه
احزاب باشگاه خبرنگاران، آیت الله مکارم شیرازی عصر روز گذشته در سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم که در جمع زائران حرم کریمه اهلبیت(ع) در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد؛ اظهار داشت: در سوره مبارکه احزاب 7 آیه درباره همسران پیامبر اسلام صلی الله علیه و اله است؛ در این هفت آیه، مسائل مهم اسلامی مطرح شده که به عنوان سرمشق برای همگان میباشد.
وي افزود: خداوند در این آیه بیان میدارد که ای همسران پیامبر، شما مانندهیچ یک از زنان آدم نیستید، به شرطی که تقوا پیشه کنید، از همه برترید؛ گفتند: در آیه «يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَى ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ»(سوره اعراف آیه 26) تقوا به لباس تعبیر شده است که بیان میدارد، لباس تقوا از هر لباس و زر و زیور دیگری بهتر است.
مفسر قرآن کریم به تبیین فواید لباس اشاره کرده و گفت: از جمله فواید لباس میتوان به پوشش عیوب افراد، زینت، سپر و محافظ در برابر حوادث اشاره کرد، این که از تقوا به لباس تعبیر میشود، این گونه است که عیوب انسان را میپوشاند، زینت اوست و از او در برابر آسیبهای روح محافظت میکند.
معظم له درباره آثار معنوی و مادی تقوا گفت: آیه 96 سوره مبارکه اعراف درباره آثار مادی تقواست که بیان میدارد: «وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالأرْضِ وَلَكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ»؛ اگر مردمی که در شهرها و آبادیها زندگی میکنند، تقوا پیشه نمایند، ما برکات آسمان و زمین را برای آنها سرازیر میکنیم. اگر مردم عالم، تقوا پیشه کنند، خداوند برکات مادی را از زمین و آسمان به آنها میدهد.
آیت الله مکارم شیرازی با قرائت آیه 29 سوره مبارکه انفال اظهار داشت: در قرآن میخوانیم «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقَانًا وَيُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ» ای کسانی که ایمان آوردید، اگر تقوا پیشه کنید، خداوند فرقان به شما میدهد؛ یعنی خداوند درک دین، نورانیت و آگاهی باطنی مخصوصی به شما میدهد که در همه حال حق و باطل را از هم تشخیص میدهید.
اين مرجع تقليد بابیان این که انسان در سایه تقوا به مقامات بالای معنوی میرسد، گفت: تاریخ نشان میدهد، افرادی بودند که در سایه تقوای الهی، به مقامات بالای معنوی دست یافتند و این تنها به دلیل تقواست که به وسیله آن، خدا به اهل قرآن میدهد.
معظمله، با اشاره به سالروز ارتحال حضرت خدیجه سلام الله علیها گفت: دوران سخت زندگی پیامبر اسلام(ص) نصیب این بانو شد؛ ایشان با آن همه شخصیت و ثروتی که در دست داشت، همسر نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله شد و در همه جا در خدمت حضرت رسول بود. این بانو زخمهای بدن پیامبر صلی الله علیه و آله را میبست. ایشان در سایه همین تقوا و فداکاری، به مقام بالای معنوی رسید.
وي در تعریف تقوا بر اساس روایات معصومین سلام الله علیها افزود: بر اساس روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله، کاملترین تقوا این است که آنچه میدانی، عمل کنی و آنچه نمیدانی را بیاموزی. امام علی علیهالسلام نیز در تعریف تقوا بیان میدارند که اگر توانستی بر شهوات نفس مسلط شوی، با تقوا هستی؛ شهوت جنسی، مقام، شهرت، عیش و نوش و...
این مرجع تقلید به روایتی دیگر از پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: در این روایت پیامبر(ص) میفرمایند؛ با تقواترین مردم کسی است که حق را چه به نفعش باشد یا به زیانش بگوید. اگر حق به ضرر تو، دوستان، خویشان، جناح سیاسی و... هم باشد، باید گفته شود.
آیت الله مکارم شیرازی در پایان ماه رمضان را ماه تقوا معرفی کرد و گفت: سعی کنیم در روزهای باقیمانده از ماه مبارک رمضان خود را بسازیم و به مقامات تقوا، یکی بعد از دیگری برسیم و نیز به روشنبینی معنوی، که همان فرقان است، برسیم.
انتهاي پيام/