يک فعال سياسي گفت: ساختاری برای تشکیل حزب فراگیر وجود ندارد و باید زمینه آن فراهم شود تا سپس اعلام کنیم که می‌خواهیم یک حزب فراگیر تشکیل بدهیم.

"مرتضي سجاديان" در  گفتگو با خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، پيرامون تشکيل حزب فراگير اظهار داشت: هدف از تشکيل حزب فراگير در جامعه وجود يک حزب قوي است که مردم سالاري در آن حرف اول را بزند، اما معتقدم احزاب متعددی بايد در جامعه وجود داشته باشد  تا انتخاب براي مردم راحت‌‌تر شود.
 
اين فعال سياسي با بيان اينکه  يک حزب  تنهازماني مي‌تواند فراگير شود که نظر اکثريت قريب به اتفاق جامعه را جذب و جلب کند، عنوان کرد: حزب فراگير بايد قدرت جذب طيف وسيعي از مردم را در خود ببيند و بعد از آن براي فراگير شدن گام بردارد.
 
وي به شاخص‌هاي حزب فراگير اشاره کرد و گفت: ساختار قوي و قدرتمند، تشکل سازماني مبني بر ساختار قوي و ليدرهايي که  ميان مردم از مقبوليت عامه برخوردار باشند از جمله  شاخص‌هاي حزب فراگير است.
 
سجادیان با اشاره به مطرح شدن نام حجج‌ اسلام "ناطق نوری" و "محمدی ری شهری" برای لیدری حزب فراگیر عنوان کرد: بهتر است این آقایان یک حزب داشته باشند تا اینکه بگویند می‌خواهیم یک حزب فراگیر تشکیل دهیم لذا همه احزاب تلاش می‌کنند که فراگیر باشند اما این مسئله فقط تعویض معانی و کلمات است و به نظر من کار جدید و نوعی صورت نمی‌گیرد.  
 
سجاديان گفت: در کل ساختاری برای تشکیل حزب فراگیر وجود ندارد و باید زمینه آن فراهم شده و بعد از آن اعلام کنیم که می‌خواهیم یک حزب فراگیر تشکیل دهیم.  
 
وی با بیان اینکه تا یک حزب تشکیل نشود نمی‌توانیم صفت فراگیر روی آن بگذاریم، اظهار داشت: حزب پس از تشکیل شدن باید مقبولیت خود را بین مردم به منصه ظهور بگذارد.  
 
سجادیان در ارتباط با کارکرد احزاب در کشور بیان کرد: اکثريت احزاب کشور وظایف و رسالت خود را به نحو احسن انجام نمی‌دهند لذا حزب برای تمامی دولت‌ها و ارگان‌ها باید برنامه و توصیه داشته باشد.  
 
مدير مسئول سابق روزنامه کارگزاران با طرح این سوال که تاکنون کدام حزب برنامه مدونی  به حاکمیت ارائه کرده است، اظهار داشت: احزاب ما هیچگاه برای برخورد با حرکت خلاف رویه مدیریتی و اقتصادی،‌اجتماعي سياسي‌ و... دولتها واکنش عملي نداشته‌اند و مانع  نبوده‌اند.  
 
وی تصریح کرد: احزاب باید از موردی و موسمی بودن پرهیز کنند و همیشه در حال پژوهش، تشکیل اتاق فکر، بررسی و مطالعه در مورد مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی باشند تا مورد قبول مردم واقع شوند اما احزاب ما هیچکدام از این ویژگی‌ها را ندارند.  
 
سجادیان با بیان اینکه احزاب کشور یک ساختار منطقی و مبنی بر علم و پژوهش ندارند، خاطر نشان کرد:عدم برخورداری از ساختار قوي یک نقص است، لذا فعاليت  احزاب صرفا در جنبه سیاسی  بزرگترین آسیب به حزبی‌ است که بخواهد مملکت‌داری کند، لذا غافل ماندن از جنبه‌های دیگر مانند اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در زمانی که یک حزب به قدرت حکومتی می‌رسد، می‌تواند فاجعه به بارآورد. 

انتهای پیام/  
 
 

برچسب ها: سجادیان ، حزب ، فراگیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار