محمدتقي انوشه، متخصص تغذيه و رژيم درماني در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: همزمان با پايان ايام ماه مبارك رمضان در بسياري از موارد به علت تنظيم نادرست ميزان و نوع تغذيه در طول روز افراد دچار مشكلاتي در هضم و دريافت كالري مي شوند كه مي تواند منجر به بروز نوسانات وزن در آنها شود.
وي با اشاره به ضرورت كنترل دريافت كالري بعد ازايام ماه مبارك رمضان تاكيد كرد: در طول ماه رمضان به علت فواصل زياد بين سحري تا افطار سوخت و ساز بدن كاهش مي يابد و به همين دليل پس از اتمام ماه رمضان افراد بايد انرژي و كالريشان را كم كم افزايش دهند.
با مصرف روزانه 8 تا 10 ليوان آب و مايعات كمي شيرين،آب از دست رفته بدنشان را پس از يك ماه روزه داري تامين كنند.
اين متخصص تغذيه اظهار داشت: افراد چاقي كه در ماه رمضان وزنشان كاهش يافته و نمي خواهند كه دوباره دچار افزايش وزن شود نبايد به يكباره و بلافاصله پس از پايان اين ماه به تغذيه ي معمولي خود برگردند زيرا در اين حالت به علت كاهش متابوليسم بدن درماه رمضان كه رژيم غذايي خاصي دارد و ميزان مصرف كالري بسيار كمتر است، مصرف يكباره كالري بالا موجب مي شود كه بدن طبق عادت يك ماهه ي خود فقط مقدار كمي را جذب و بقيه را به عنوان چربي ذخيره كند كه در اين حالت افراد بعد از ماه رمضان دچار افزايش وزن زياد و حتي بيش تر از قبل مي شوند.
محمد تقي انوشه همچنين در خصوص كنترل وزن افراد لاغر پس از ماه رمضان گفت: اين افراد در صورت كاهش وزن و تمايل به برگشت به وزن نرمال مي توانند با افزايش تدريجي ميزان كالري از طريق مصرف غذاهاي كم كالري تا پركالري و كم كم همراه با نوشيدن آب فراوان، پس از مدتي به وزن نرمال خود برگردند./ح